Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Het vertrouwen zoek

De kabinetsformatie 2021/22 geëvalueerd

Paperback Nederlands 2023 9789460045110
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Bijna driehonderd dagen na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 verscheen het kabinet Rutte IV op de trappen van Huis ten Bosch. Er was een uitzonderlijk lange formatie nodig geweest om te komen tot een kabinet dat dezelfde coalitiesamenstelling had als het voorafgaande (VVD, D66, CDA en ChristenUnie).

In opdracht van het presidium van de Tweede Kamer evalueerde een commissie van vier – twee historici, een staatsrechtsgeleerde en een bestuurskundige – deze formatie. In totaal werden meer dan veertig betrokken personen geïnterviewd. In februari 2023 presenteerde de commissie haar eindrapport. In dit rapport, dat nu eveneens in boekvorm verschijnt, is ook een aantal aanbevelingen voor toekomstige formaties geformuleerd.

Carla van Baalen (1958) was tot 2022 directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis en hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit.
Alexander van Kessel (1968) is onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.
Paul Bovend’Eert (1957) is hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit.
Mark van Twist (1966) is hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Specificaties

ISBN13:9789460045110
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:30-6-2023
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Carla van Baalen

Carla van Baalen is directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG). Ook is zij bijzonder hoogleraar Parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Bij Boom uitgevers Amsterdam verschenen o.a. van haar hand In dit Huis (2015) en Polarisatie en hoogconjunctuur (2013).

Andere boeken door Carla van Baalen

Over Alexander van Kessel

Alexander van Kessel is onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Bij Boom uitgevers Amsterdam werkte hij o.a. mee aan Parlementaire geschiedenis van Nederland (2011) en Kabinetsformaties 1977-2012 (2016).

Andere boeken door Alexander van Kessel

Over Mark van Twist

Mark van Twist is hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en wetenschappelijk directeur van de postmasteropleiding Internal Auditing & Advisory bij dezelfde instelling. Daarnaast is hij decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag. Hij doet niet alleen onderzoek naar besturen, organiseren en adviseren, maar heeft daar in de praktijk zelf ook veel ervaring mee, onder meer als lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer en als voorzitter of lid van diverse raden van toezicht en adviescommissies.

Andere boeken door Mark van Twist

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het vertrouwen zoek