Managementboek.nl gebruikt cookies.

Gedoemanagement

Nederlandstalig | Paperback
(16)
Verkooppositie: #42
1267 dagen in de top 100
Onze prijs: € 17,50
In herdruk, verwacht op 25-11-2019.

Samenvatting

U kunt er niet aan ontkomen, gedoe is er altijd en overal. Heel lastig, want het verpest vaak uw werkplezier, uw creativiteit en uw effectiviteit. Gelukkig is er een manier om veel minder last te hebben van al dat gedoe:

Stop maar met je ertegen te verzetten! Probeer het niet te begrijpen! Gedoe los je niet op met méér gedoe!

In dit boek krijgt u van 'gedoe-goeroe' Frank Schurink handige...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Voor wie is dit boek bedoeld?

Deel I: Wat is het?

1. Om gedoe te kunnen begrijpen is het handig om te begrijpen dat we er weinig van begrijpen
2. Hoe goed ken jij je eigen brein, de basis van wat je denkt en doet?
3. Het groene brein, voor al uw nieuwe ideeën en oplossingen
4. Het rode brein is er om jou 'veilig' door het leven te loodsen
5. Is er eigenlijk wel sprake van een keuze tussen rood en groen?
6. Van rood naar groen op de automatische piloot
7. De aan/uit-knop: een simpele automatische piloot die je een keuze geeft
8. Gedoemanagement is een spel

Deel II: De verdieping

9. Gedoe managen schept ruimte voor iets anders dan gedoe
10. Gedoe gaat niet weg zolang er mensen zijn
11. Waarom is het eigenlijk jóuw gedoe?
12. Het geprogrammeerde brein en hoe de roze olifant ontstaat
13. De oermens in ons loopt nog steeds op de savanne in Afrika
14. Sociale bedreiging is de nieuwe levensbedreiging
15. En nu aan de slag
16. De sluwheid van gedoe
17. Groepsgedoe
18. Een nieuwe (r)evolutie

Dankwoord

Specificaties

EAN:9789461261076
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 160 blz.
Uitgever:Uitgeverij Haystack
Druk:1e druk, 2014

Over Frank Schurink

Frank Schurink is een creatieve duizendpoot. Als bedenker van Gedoemanagement helpt hij mensen om hun persoonlijke mogelijkheden beter te benutten. Hij is ook oprichter-directeur van Okapi Corporate Identity Atelier, dat bedrijven helpt bij het ontwikkelen van passende identiteiten die energie geven en gedoe minimaliseren.

Frank Schurink geeft inzichtelijke, confronterende en vooral ook humoristische lezingen, trainingen en workshops rond het thema Gedoemanagement. Gedoe is een prachtige bindende factor tussen mensen van alle rangen en roept bij iedereen wel herkenning op. Interessant is dan de vraag wat gedoe is en wat het doet met de dynamiek van jou en je organisatie? Is er een effectieve en praktische manier om er mee om te gaan?

Lezersrecensies

Dit boek zou iedereen moet lezen!

13-03-2015 | W. Sanfelix

Dit boek vond ik heel verhelderend, kort, bondig en simpel uitleggen hoe je kunt switchen tussen je 'automatische piloot' en het 'out of the box' denken. De auteur noemt dat het 'rode' respectievelijk het 'groene' brein. Iedereen ervaart in meer of mindere mate 'gedoe' en dus is het handig om ook te begrijpen hoe dat werkt, hoe je het herkent en wat je vervolgens met dat 'gedoe' (rode brein) kunt doen om weer in het rustgevende 'groene' brein te komen.

Nuttig en goed geschreven

26-11-2014 | A. Oorthuys

Lees recensie >
Inmiddels alleen nog maar schuin door je boek gegaan, maar dat was een erg mooie ervaring. Het ziet er prachtig uit en ik vind het ook heel plezierig (en niet in de clichetaal die je zo vaak ziet in "zelfhulpboeken") geschreven. Complimenten!

Als het hoofd het snapt

21-11-2014 | M. van den Moselaar

Lees recensie >
Een bijzonder leuk boek. Frank weet ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. Als mindfulnesstrainer kom ik regelmatig mensen tegen die wel ervaren dát het werkt, maar ook willen weten hóé het dan werkt. Soms is het zelfs zo dat 'de mind' pas toegeeft ( werkelijk ontspant) als het gerustgesteld is door wetenschappelijk onderzoek.
Dan is dit boek een mooie aanvulling op de training, ik kan het iedereen aanraden. Voor mij stonden er weliswaar niet zoveel nieuwe dingen in, toch was het erg leuk om te lezen. De schrijver neemt je in een verhaal vol leuke metaforen moeiteloos mee de ontspanning in.
Een aanrader.

Minder gedoe en meer geluk

27-05-2018 | G.D. Weenink

Lees recensie >
Frank heeft een geweldig boek geschreven waarin hij in eenvoudige wijze de werking (en niet werking) van de hersenen uitlegt. We zijn gezegend met hersenen die in de oertijd ons verder hielpen en ons hielpen overleven. Deze overlevingsmechanismen zitten ons nu vaak in de weg. Frank leert ons hoe je daar mee om kunt gaan en hoe je van gedoe weer in een effectieve en innovatieve werkrelatie terecht kan komen. Ook help dit boek zeer bij relatiegedoe. Sinds ik het boek heb gelezen is het aantal conflicten met mijn vrouw gehalveerd, toen zij het las halveerde opnieuw het aantal conflicten..... Perfect! Mocht je nu niet zo van lezen houden dan kun je je altijd inschrijven voor een workshop Gedoemanagement. Deze wordt overal in Nederland gegeven. Voor € 35,- hoor je dan wat je voor € 16,50 in het boek had kunnen lezen.

Hilarische verschijning

22-01-2018 | C.H. Berg

Lees recensie >
Hilarische humor over iets wat ik nu als gedoe kan afdoen. Voor iedereen in de business wel een eye opener.

Recensies (7)

Recensie door Peter Streefkerk 

‘Wat een gedoe, dat inkopen’ heb je als inkoper vast wel eens gehoord in de dagelijkse omgang met je collega’s. Zeker als ze te laat bij je aankloppen met de vraag ‘of je snel iets namens hun wilt inkopen’. Intuïtief schieten veel inkopers waarschijnlijk in de verdediging of zetten vol in op de aanval. Niet echt productief, integendeel vaak eerder contraproductief. Hoe je in dit...

Lees verder >
Peter Streefkerk is eigenaar van Starck Training & Development en Respect Inkoopconsultancy. Hij houdt zich bezig met interim management, advisering, projectmanagement, training en coaching op het gebied van contractmanagement en inkoop. Hij is auteur van de boeken Inkopen voor Dummies, Inkoop en een groot aantal artikelen over contractmanagement en inkopen. Zijn recensies verschenen eerder op www.inkopers-cafe.nl

Recensie door Maarten Fijnaut 

In ‘Gedoemanagement’ neemt Frank Schurink de lezer mee in de wereld van ‘gedoe’. In dit pragmatische boek reikt hij de lezer op ludieke wijze concrete tools aan om beter om te kunnen gaan met problemen. Schurink maakt op eenvoudige wijze duidelijk hoe ons brein werkt en hoe wij door de manier waarop wij dit brein gebruiken, zelf voor gedoe zorgen.

De lezer wordt in...Lees verder >
Maarten Fijnaut is fulltime levensgenieter, sprekerscoach en trainer/coach bij Leeuwendaal. Daarnaast organiseert hij activiteiten zoals Chateausessies, SpiritWalk en TEDxHaarlem. Kijk voor meer informatie op zijn Linkedin profiel (http://www.linkedin.com/in/maartenfijnaut).