Managementboek.nl gebruikt cookies.

Wie heeft mijn werkplek gepikt?

Nederlandstalig | Paperback
(36)
Verkooppositie: #3422
280 dagen in de top 100
Onze prijs: € 18,50
Vandaag voor 17:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Video

Samenvatting

Flexplekken, thuiswerken, alles digitaal: het nieuwe werken is niet te stuiten. Zie jij er als medewerker het voordeel niet van in? Dan is het hoog tijd om het systeem te hacken, zodat niet alleen je werkgever, maar bovenal jijzelf ervan profiteert.

In 'Wie heeft mijn werkplek gepikt?' leer je hoe je het nieuwe werken naar jouw hand zet. Heb je de basisvaardigheden eenmaal onder de knie, dan...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding
Beste medewerker
Noot voor managers

Deel 1 / hnw basics
Resultaat
Vertrouwen
Leiderschap

Deel 2 / hnw hacks

Hack 1
Hoe je je eigen prikklokmentaliteit hackt (en van werk/privé een leven maakt)

Hack 2
Hoe je de ballen laat vallen (als je geen tijd hebt om te profiteren)

Hack 3
Hoe je flexplekken deelt en heerst

Hack 4
Hoe je altijd een passende werkplek vindt (op kantoor, elders en virtueel)

Hack 5
Hoe je profiteert van samenwerken op afstand

Hack 6
Hoe je afrekent met vaste thuiswerkdagen

Hack 7
Hoe je thuis wél aan werken toekomt

Hack 8
Hoe je je privéomgeving voor je laat werken

Hack 9
Hoe je geen dingen meer doet waaraan je een hekel hebt

Hack 10
Hoe je de hele dag koffie kunt drinken (of hoe je van een hark een spin wordt)

Hack 11
Hoe je kunt uitslapen wanneer je wilt

Hack 12
Hoe je it-problemen omarmt

Hack 13
Hoe je je manager of organisatie meekrijgt (als die nog niet zo ver zijn als jij)

Hack 14
Hoe je op maandagmiddag iemand meekrijgt naar de film

Nawoord - hack de toekomst

Verder hacken
Verder lezen
Dankwoord
Over de auteurs

Specificaties

EAN:9789461261274
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 176 blz.
Uitgever:Uitgeverij Haystack
Druk:1e druk, 2015

Over Floris Vrasdonk

Floris Vrasdonk (1972) is zelfstandig projectmanager, organisatieadviseur en trainer. Floris heeft vele jaren ervaring als medewerker. Sinds 2009 houdt hij zich bezig met het leiden en begeleiden van implementaties van het nieuwe werken. In totaal begeleidde hij bij verschillende bedrijven zo'n 1.500 medewerkers en managers naar HNW. Floris is associate bij Lumage, partner bij Bureau Doenkers en eigenaar van Laborage en Floris Vrasdonk.

Over Suze Krijnen

Suze Krijnen (1984) studeerde Taal & Cultuurstudies en Nieuwe Media & Digitale Cultuur. Sinds 2010 werkte zij als medewerker en participerend observant in verschillende HNW-omgevingen. In de rol van communicatieadviseur en onderzoeksanalist daagde zij medewerkers uit om meer uit het nieuwe werken en uit digitale tools te halen. Ze deed onderzoek naar de effecten van HNW op onder meer medewerkertevredenheid, werk-privébalans, samenwerking en productiviteit. Daarnaast schrijft Suze teksten voor internet en intranet.

Lezersrecensies

Verfrissend, toegankelijk en toepasbaar

28-06-2015 | N. K.

Een verfrissend boek met een praktische en innovatieve insteek. Leuk ingedeeld in handige hoofdstukken die je ook gerust los van elkaar nog eens terug kunt lezen. Het boek is ook echt van nu: dus met een insteek dat verandering een doorgaand proces is en je zelf kunt bepalen of je de mogelijkheden ervan omarmt. Verder vermakelijk geschreven, met leuke voorbeelden en voldoende dingen die ook direct toepasbaar zijn. Een echte aanrader voor iedereen die wel eens nadenkt over HNW en graag eens de hacker wil zijn in plaats van de gehackte ;)

inspirend, leuk en informatief

22-04-2015 | A. Oudhuis

Lees recensie >
Als manager zou ik dit boek zeker kopen voor mijn medewerkers. Zowel bij de HNW transitie als erna. Als je echt (de HNW) cultuur veranderingen wilt realiseren, helpt dit boek om de medewerkers hier optimaal in te ondersteunen. Juist het perspectief van waaruit het boek is geschreven (hoe haal zelf de meeste voordelen als medewerker in een HNW organisatie) en de humoristische wijze waarop het geschreven is zorgt dat medewerkers meer inzicht krijgen in de mogelijkheden, maar ook de verantwoordelijkheden die nodig zijn voor een optimaal werkende HNW organisatie.

Recensies (4)

Recensie door Pierre Spaninks 

Het Nieuwe Werken belooft ons betere resultaten en een relaxter leven. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen, is het omarmen en het naar onze hand zetten. In de praktijk blijkt dat nog een hele toer. Floris Vrasdonk en Suze Krijnen schreven daar een leuk, brutaal boek over. Voor iedereen die er het beste van wil maken.

Het is helemaal niet gek om heimwee krijgen naar Het Oude Werken, als je...

Lees verder >
Pierre Spaninks (Eindhoven, 1955) is ZZP-expert. Hij doet onderzoek naar zelfstandige professionals en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Daar adviseert, spreekt en schrijft hij over. Hij publiceert o.a. in Quote, Managementboek Magazine, Sprout en TPO Magazine, en is elke zaterdag te horen op BNR Nieuwsradio. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam, waaronder ZZP'ers: marktvernieuwers of marktverziekers? en Zaken/Vrouw. Pierre Spaninks studeerde Tekstwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en volgde op Harvard het Senior Manager in Government Program. Naast zijn werk vervult hij functies als bestuurder en toezichthouder. Tevens is hij lid van de jury voor het Managementboek van het Jaar 2016.

Recensie door Carla Verwijs 

Het boek ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt’ heb ik gelezen tijdens een paar treinritten Delft-Amsterdam en deze recensie heb ik geschreven aan de eettafel, vanachter mijn laptop, met een grote kop koffie. Dit is het nieuwe werken: elke locatie is een potentiële werkplek en ik bepaal zelf wanneer ik wat doe. Zolang het resultaat (een recensie) maar bij Managementboek komt voor publicatie.
Lees verder >
Na 9 jaar in het buitenland (Frankrijk en Canada), is Carla Verwijs weer terug in Nederland. Haar specialiteit is kennismanagement, maar haar interesses liggen in de vele raakvlakken van kennismanagement met andere gebieden, zoals innovatie, creativiteit, projectmanagement, communicatie en storytelling.