Managementboek.nl gebruikt cookies.

Denken als Oprah Winfrey

Nederlandstalig | Paperback
(2)
Verkooppositie: #6564
Onze prijs: € 15,00
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld,
volgende dag in huis.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Oprah werd wereldberoemd met de Oprah Winfrey Show, waarna ze een succesvol media-imperium opbouwde. Oprah begon met niets maar mag zich nu de enige vrouwelijke zwarte miljardair in Amerika noemen. Wat kunnen we leren van deze ondernemende vrouw?

Sentini Grunberg is eigenaar van videomarketingbureau Grunberg PR en begeleidt ondernemers bij hun personal branding. Ze is al haar hele leven...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Timeline Oprah Winfrey
Voorwoord
Inleiding

Les 1 - Zie jezelf als merk
Les 2 - Inspireer als leider
Les 3 - Streef naar het hoogste
Les 4 - Wees vrijgevig
Les 5 - Ken je intentie
Les 6 - Leef naar een visie
Les 7 - Laat het tot je komen
Les 8 - Wees dankbaar

De lessen van Oprah Winfrey in het kort
Bronnen
Over de auteur
Lees in dezelfde serie

Specificaties

EAN:9789461262998
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 176 blz.
Uitgever:Uitgeverij Haystack
Druk:1e druk, 2018

Over Sentini Grunberg

Sentini Grunberg (1987) is spreker, schrijver en ondernemer. Ze houdt zich bezig met videomarketing en contentcreatie. Tijdens haar studie medische biologie aan de Vrije Universiteit begon ze met ondernemen en later volgde ze een master management en ondernemerschap, aangezien dat goed aansloot bij haar bedrijvigheid.

Naast haar dagelijkse werkzaamheden geniet ze enorm van haar passies zingen en dansen, maar ook yoga, mediteren en hardlopen vindt ze heerlijk.

Sentini is geboren in Amsterdam en haar roots liggen in Suriname. Het grootste deel van het jaar verblijft ze in Los Angeles.

Lezersrecensies

The seat of my soul, bezield leiderschap

07-02-2019 | F.P.J.M.C. Gribnau

Oprah Winfrey heeft mij altijd gefascineerd, als rolmodel voor authentiek, geïnspireerd leven.

Denken als Oprah lees je in één keer uit: haar charme en levensstijl, maar ook sterk ondernemerschap en spirituele levensvisie. In acht lessen deel je in haar persoonlijke stijl.

Een mooie les vind ik ‘inspirerend leiderschap’. Wat zoveel betekent als: wat is jouw intentie, jouw bezieling, de diepere drive in alles wat je doet? In geval van Oprah: mensen inspireren om de verbondenheid aan te gaan met zichzelf, en met elkaar. Leerzaam, Oprah lééft echt volgens dat sterke innerlijke compas.

Boeiend hoe haar kracht naar boven komt in het boek: Oprah weet alledaagse problemen en complexe thema’s een gezicht en een verhaal te geven. Ze deelt, verbindt, maakt bespreekbaar, behapbaar en leidt naar oplossingen. Met een natuurlijke empathie en een oprechte liefde voor mensen.

Denk aan onderwerpen uit The Oprah Winfrey Show. Maar ook in haar magazine of medianetwerk en maatschappelijke inzet. Welsprekend in het bekrachtigen van mensen.

In het boek leer je Oprah nog beter kennen als sterke zakenvrouw, die haar intuïtie durft te volgen. Gefocust en daadkrachtig. Zij kent tegenwerping, maar durft er met lef voor te gaan. Ook met een spirituele kant, zoals lessen in dankbaarheid en vrijgevigheid. En fijn: die zijn down to earth omschreven.

Je haalt nog meer uit het boek, als je de kans benut ook jezelf een spiegel voor te houden. Ieder beleeft een boek persoonlijk, maar ik zou bijna zeggen: een lesje in ‘The Better You’.

Leuk vind ik altijd de link naar je eigen werkgebied. Oprah boeit mij op communicatievlak. Ik hou van de kracht van persoonlijke, oprechte verhalen (storytellng). En Oprah weet te ráken.

Mij inspireert het, ik hoop jou ook. Franca Gribnau, uit interesse en ervaring in communicatie en organisatie. En benieuwd naar de lessen van Oprah in empowerment en ondernemen.

Recensies (1)