Managementboek.nl gebruikt cookies.

Zo schrijf je een goed managementboek

Nederlandstalig | Gebonden
(3)
Verkooppositie: #537
Onze prijs: € 23,50
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Een managementboek schrijven is nog steeds een van de beste manieren om jezelf als deskundige op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar waar moet je beginnen? En waar haal je de tijd vandaan?

Een goed boek schrijven is moeilijk. Als het makkelijk was, dan deed de lezer het zelf wel. Maar met een goede voorbereiding zal het je lukken. Hoe je een goed idee bedenkt, hoe je een goede...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding - Schrijf dat boek. Nu!

01. Begin met een goed idee
02. Bedenk de perfecte boektitel
03. Schrijf niet zonder structuur
04. Houd je (juist niet) aan de gebruikelijke indeling van een boek
05. Doe voldoende research
06. Doe het niet alleen
07. Maak het jezelf makkelijk
08. Zorg voor een strakke planning
09. Schrijf met stijl
10. Maak het jezelf makkelijker met stijlklassiekers
11. Schrijf en herschrijf
12. Werk samen met een goede uitgeverij
13. Blijf betrokken tijdens de productie
14. Zet jezelf op de kaart

Leestips
Dankwoord
Over de auteur
Stappenplan voor het schrijven van een boek

Specificaties

EAN:9789461263360
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 216 blz.
Uitgever:Uitgeverij Haystack
Druk:1e druk, 2019

Over Geerhard Bolte

Geerhard Bolte is uitgever van Uitgeverij Haystack en Uitgeverij Dialoog. Bij Haystack geeft hij samen met zijn team originele en toegankelijke managementboeken uit. Bij Dialoog helpt hij mensen hun eigen managementboek te publiceren.

Lezersrecensies

Dit had ik moeten hebben voor ik schreef

29-04-2019 | M. Brand

Helder, concreet, to the point.
Een boek dat je écht helpt om een boek van de grond te krijgen, te schrijven én te promoten. Dit had ik moeten lezen voor ik in alle valkuilen trapte van iemand die een eerste managementboek schrijft.

Leerzaam en slim gedaan

16-05-2019 | J.N. Martin

Lees recensie >
Wat een leuk boek heeft Geerhard geschreven. Supervlot en toegankelijk.

Slim hoe hij zijn expertise laat blijken, wat mooie adviezen geeft en je als lezer toch het gevoel geeft 'ik moet bij hem zijn voor een goed managementboek, hij weet meer dan hij nu verklapt.’ Dus leerzaam voor de lezer en slim als verkoopflyer van zijn bedrijf.

Voor mij was het boek inspirerend genoeg om een sluimerend boekidee-in-wording om te zetten in een eerste achterflap versie 0.1 :) Ik heb het hem gelijk opgestuurd.

Ervaring druipt werkelijk het boek uit

03-05-2019 | B.R.H. Lammers

Lees recensie >
Ik geloof dat ik nog nooit een boek in een dag heb uitgelezen. Deze keer wel. De ervaring van Geerhard druipt werkelijk het boek uit. Ik heb er in de kantlijn met pen van alles bijgekliederd om te gebruiken voor mijn huidige ‘boek in bewerking’.

Recensies (4)

Recensie door Sippy van Akker 

In no time las ik Zo schrijf je een goed managementboek van auteur en uitgever Geerhard Bolte uit. Het is interessant, heeft ook voor schrijvers met enige schrijfervaring nuttige tips en het leest lekker weg.

Zo schrijf je een goed managementboek opent met het citaat ‘Makkelijk lezen is verdomd hard schrijven' van Nathaniel Hawthorne en dat is ook precies wat Bolte in de rest van zijn boek...

Lees verder >
Sippy van Akker MSc is bestuurskundige en legt zich toe op coaching en consultancy op het gebied van mens, werk en zingeving. Sippy schrijft over deze onderwerpen op zinvollerleven.nl, platform voor bewust en zinvol leven en werken.