Managementboek.nl gebruikt cookies.

Agile zoals het bedoeld is

Nederlandstalig | Gebonden
(1)
Verkooppositie: #405
Onze prijs: € 24,50
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Ben je enthousiast over agile werken, maar vraag je je af hoe agile te rijmen is met al die vergaderingen? Of wil je gewoon weten hoe het werkt? In dit boek kun je lezen hoe je het beste uit agile haalt.

Nu technologie en inzichten steeds sneller veranderen, is agile een onmisbaar concept. Maar de bureaucratie die methoden als scrum met zich meebrengen, hebben weinig te maken met het...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding: Het doel van agile werken

Intermezzo 1
1. De geschiedenis van agile werken
2. De Japanse aanpak
Intermezzo 2
3. Unscrum: hoe agile in de praktijk (niet) werkt
Intermezzo 3
4. De vier principes van slagvaardig werken
5. Agile werken is mensenwerk
6. Een weekend later
7. Zie je projectteam als een vriendenclub
8. Begin met een project Startup Hackathon
Intermezzo 4
9. De taak van de manager
Intermezzo 5
10. De fasering van je project
Intermezzo 6
11. Communicatie

Verder lezen

Specificaties

EAN:9789461263575
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 128 blz.
Uitgever:Uitgeverij Haystack
Druk:1e druk, 2019

Over Christine Karman

Christine Karman is ondernemer, uitvinder en software-ontwikkelaar. Ze maakte naam als oprichter van vernieuwende IT-bedrijven en was Technology Pioneer van het World Economic Forum. Ze ontwikkelde nieuwe technologie voor tal van ondernemingen en was verantwoordelijk voor projecten bij uiteenlopende organisaties, van attractieparken tot overheidsinstanties.

Lezersrecensies

Bén je agile of doe je scrum?

18-11-2019 | S. Huang

Voor iemand die niet bekend is met Agile werken is dit boek zowel een verademing als een frustratie. Verademing omdat Christien in heldere taal de geschiedenis en praktijkvoorbeelden van écht Agile werken schetst. Haar pleidooi voor Agile werken als een houding in plaats van het blind volgen van Scrum voorschriften klinkt voor een begeleider van verandertrajecten in organisatie als muziek in de oren. Zoals ze op pagina mooi verwoordt: ‘Agile werken bereik je niet met methoden, lijstjes of voorschriften…. Het gaat er niet om dat een methode bepaalt wat jij moet doen…. (maar) wat jij vindt dat jij moet doen’. Voor een scrum leek vraagt hoofdstuk 3 meer aandacht omdat Christien dan uitgebreid ingaat op Scrum jargon en hoe de toepassing daarvan in de praktijk kan botsten met Agile gedachtengoed. Vandaar de genoemde frustratie. De toegankelijke schrijfstijl van Christien helpt de lezer echter door de frustratie heen. Aanrader voor een ieder die meer wil weten over Agile.

https://www.linkedin.com/in/huangsara zoekt het goud in teams en benut de potentie die er is. Of het nou gaat om Agile werken, LEAN doen of Opgavegericht organiseren, in organisaties werken mensen samen. Maar hoe krijg je mensen zo ver dat ze met betrokkenheid het ziel van het te implementeren concept omarmen? www.bureautwist.nl begeleidt participatietrajecten en veranderopgaven voor meer interactie, inclusie en impact. Zodat ja zeggen ook ja wordt.

Recensies (2)

Recensie door Sjors Meekels 

Ben je de positieve verhalen en claims over het werken met Agile beu? In Agile zoals het bedoeld is laat Christine Karman een ander geluid horen ten aanzien van Agile werken en met name Scrum. Voor iedereen die Agile werkt kan dit boek een spiegel zijn om kritisch naar de eigen organisatie en Agile invulling te kijken.

Het is goed mogelijk dat de naam Christine Karman bij menigeen een belletje...

Lees verder >
Sjors Meekels is als Agile Consultant verbonden aan Agitma. Hij is 10 jaar werkzaam geweest bij een gerenommeerde IT dienstverlener, en houdt zich bezig met software development projecten en Agile methoden.