Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Coaching essentials voor managers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789461275028
10
Voormalig top 10Totaal 1 dag
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

'Coaching essentials voor managers' is een inspiratiebron voor leiders die hun mensen in beweging willen krijgen, effectiever willen communiceren en beter willen omgaan met weerstand en emoties op het werk.

Via kennis, kunde en ervaringswijsheid biedt dit boek de essentie van coachend leiderschap. Ethiek, houding, vaardigheden, theorieën en methoden zijn helder en toegankelijk beschreven en voorzien van voorbeelden uit de praktijk. Kenmerkend zijn de verbindingen tussen de onderwerpen waardoor de onderlinge samenhang helder wordt. Kenmerkend is ook de gerichtheid op effectiviteit en resultaat. Dit boek biedt bovendien nieuwe concepten waarmee coaching wordt aangevuld: het inclusive model van aandacht en de ‘K-A-R-M-A’-leer- en reflectiecyclus.

'Coaching essentials voor managers' is het ideale praktijkboek en naslagwerk voor leiders die coachen willen integreren in hun managementstijl.

Ien G.M. van der Pol is een ervaren executive coach en trainer van managers en directieteams. Zij is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor coaching en leiderschap. In dit boek deelt zij haar brede kennis en praktijkervaring. Ien heeft dit boek geschreven uit liefde voor het vak, voor leiders en hun medewerkers. In dit boek doet zij een beroep op u als leider om te schitteren in uw leiderschap, want de wereld heeft betere, inclusive leiders nodig.

Specificaties

ISBN13:9789461275028
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:9-4-2014
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.8 van de 5
6 stemmen
5
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Ien van der Pol: ‘Weet wat je niet weet, stel vragen, maak contact’
Erik de Vries 12 mei 2014 In haar standaardwerk Coachen als professie uit 2012 benadrukte Ien G.M. van der Pol al het belang van heelheid, voor zowel coach als gecoachte. Ook introduceerde ze haar KARMA-leercyclus en het zogeheten inclusive model van aandacht, twee modellen die ook in het onlangs verschenen Coaching essentials voor managers een voorname plaats innemen.

Over Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol, auteur van het standaardwerk 'Coachen als professie', is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor alle beroepsniveaus van coaching en leiderschapsontwikkeling. Zij is tevens Master Executive coach en begeleider van directieteams. Ze heeft de 'Inclusive theorie' ontwikkeld, een simpel model van aandacht dat toepasbaar is voor persoonlijk leiderschap, teamleiderschap, leiderschap in organisaties en leiderschap in politiek en maatschappij. Van der Pol geeft les aan de Alba-academie en verzorgt ook elders gastlessen. Thema's waar zij zich mee bezig houdt zijn: verbinding, leiderschapsontwikkeling en effectiviteit van communicatie. Daarmee helpt zij mensen en organisaties om steeds Welzijn, Welvaart en Wijsheid met elkaar te verbinden in een aldoor veranderende wereld. Haar bundel 'Uit & Thuis' uit 2010 gaat ook over verbinding van paradoxen. Op dit moment werkt zij deze thema's uit in een nieuw boek over 'Inclusive Leadership'.

Andere boeken door Ien G.M. van der Pol

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Coachen voor managers
2. Leren en reflecteren
3. Contact als fundament
4. Inclusive coaching, inclusive leiderschap
5. Van probleem naar oplossing
6. Valkuilen in de coachrelatie tussen manager en medewerker
7. De basishouding voor coachend leiderschap
8. Basisvaardigheden voor coachend leiderschap
9. Feedback geven en ontvangen
10. Gespreksmodellen, doelen en acties
11. Coachen op kwaliteiten
12. Waar zit de hobbel?
13. Van belemmering naar stimulans
14. Managers, medewerkers en het fenomeen overdracht
15. Omgaan met weerstand en emoties
16. De leider als coach

Over de auteur
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coaching essentials voor managers