Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het handboek voor mentoren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461279682
Direct te downloaden

Samenvatting

Praktijkboek voor mentoren laat zien hoe mentoring in organisaties een tastbare bijdrage levert aan het succes van de mensen die er werken.

Persoonlijke groei
Mentoring is een rijke bron van leren en persoonlijke groei. Als mentor heb je veel rollen: je bent rolmodel, expert, verdediger, cheerleader, bewaker en vriend. Bovendien moet je een positief en blijvend verschil maken voor de kennis, vaardigheden en vooruitzichten van de mentee.

Eerste Nederlandstalige boek over mentoring
Mentoren hebben dus een grote verantwoordelijkheid. Dit eerste Nederlandstalige boek over mentoring in organisaties maakt het eenvoudig om al deze rollen goed te spelen. Het laat zien hoe mentoring werkt en neemt de lezer stap voor stap mee door alles wat hij moet weten en doen, zodat hij begrijpt wat mentoring werkelijk is en hoe hij het goed doet. Met de checklists, cases, oefeningen en tips in dit boek kan zowel de mentor als de mentee het beste uit de relatie halen.

Uitgebreide leidraad: uitleg, advies en handreikingen
In hoofdstuk 1 tot en met 4 wordt uitgelegd wat mentoring is en worden de principes beschreven die de bijzondere aard van de mentorrol definiëren en vormen. Hoofdstuk 5 bevat een praktisch proces dat je in je rol als mentor kan sturen en ondersteunen, dus als je graag snel wilt beginnen, kun je daar alvast een blik op werpen. Daarna kun je terugkeren naar de eerdere hoofdstukken, waarin je je bewustzijn verder ontwikkelt en je inzicht verdiept. Hoofdstuk 6 bevat voorbeelden van valkuilen waarvoor je onderweg moet oppassen. Een overzicht van de belangrijkste boodschappen uit alle hoofdstukken tref je aan in hoofdstuk 7.

'Een mentor biedt ondersteuning door informatie, advies en hulp te geven op een manier die de mentee in zijn kracht zet'

Specificaties

ISBN13:9789461279682
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:500
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:3-12-2016
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het handboek voor mentoren