Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Borobudur

Boedha's tuin van vrede en healing, een spirituele reis met Lama Gangchen door de bloemenvelden van de liefde, compassie, harmonie en vreugde

Paperback NL 2016 9789461539991
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Een spirituele reis met Lama Gangchen door de bloemenvelden van liefde,
compassie, harmonie en vreugde

Eeuwen geleden was er een koning van de Sailendra-dynastie die een architect, Gunadharma, in de arm nam om een onwaarschijnlijk bouwwerk te realiseren op Java in Indonesie. Honderden kunstenaars en ambachtslieden hebben er misschien wel drie generaties over gedaan om de Borobudur te bouwen. De tempel heeft maar kort het licht gezien voordat hij werd bedolven onder vulkanische as en vegetatie.

Duizend jaar later wordt de tempel, die eigenlijk een driedimensionale mandala is, opgegraven en langzaam maar zeker gerestaureerd. Wetenschappers uit alle windrichtingen steggelen over de betekenis van de vijf Dhyani Boeddha's en de duizenden beelden, afbeeldingen en symboliek op de gaanderijen van de negen etages tellende stupa.

De Tibetaanse Lama Healer T.Y.S. Gangchen Rinpoche laat de afgelopen
decennia zien dat de tempel een wegwijzer is voor het pad naar de verlichting volgens alle stromingen van het boeddhisme en bij uitstek het Tibetaanse mahayana en vajrayana boeddhisme. In de jaren negentig onthult hij de NgalSo Self-Healing meditatie methode, gebaseerd op de Borobudur mandala.

Meer dan vijftig spirituele reisverhalen schilderen samen het verhaal van de stupa mandala Borobudur. Deze persoonlijke verhalen gaan over de ontdekkingsreis van Lama Gangchen, de betekenis van de tempel, de relatie met de omgeving, mystieke ervaringen tijdens retraites, het gevoel van de Borobudur, de helende kracht, persoonlijke groei, de relatie met de guru en de weg van meditatie. Allerlei aspecten uit het Tibetaans boeddhisme komen op toegankelijke wijze aan de orde.

Wie inplugt op de eeuwenoude wijsheid van de Tibetaanse lama's ervaart
liefde, groei en magie. Bij de Borobudur gebeuren wonderen - uiterlijk en
innerlijk - als je er met Lama Gangchen bent. Maar het ultieme doel van deze tuin van vrede en healing is je innerlijke tuin van liefde, compassie, harmonie en vreugde tot bloei te brengen. De Borobudur wijst je de weg.

Specificaties

ISBN13:9789461539991
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Uitgever:Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:20-10-2016
Hoofdrubriek:Spiritualiteit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Borobudur