Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kraak van het Slotervaartziekenhuis

En de avonturen van Aysel Erbudak

Paperback Nederlands 2015 9789461561855
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Een verbijsterende reconstructie

Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad. Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt na jarenlange financiële ellende in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Vanaf dat moment is het een bv met als eigenaar Jan Schram, een mysterieuze, mensenschuwe grondspeculant. Zijn zakenpartner Aysel Erbudak wordt het gezicht van het Slotervaart. Ze stopt als parkeerwachter bij de Beverwijkse Zwarte Markt en begint als ziekenhuisdirecteur.

Het duo runt het ziekenhuis zoals hun andere ondernemingen: korte lijnen, weinig op papier en familieleden als personeel. Zakelijk en privé lopen dwars door elkaar heen. Erbudak leeft op de creditcard van het ziekenhuis. Artsen klussen bij in ondoorzichtige vennootschappen en laten buitenlandse reizen betalen door de ziekenhuiseigenaar. Commissarissen zijn zakenvrienden. Wie controleert de meer dan 130 miljoen euro gemeenschapsgeld die jaarlijks naar het ziekenhuis gaat?

Specificaties

ISBN13:9789461561855
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De kraak van het Slotervaartziekenhuis
Peter Vermeulen | 8 maart 2016
De titel De kraak van het Slotervaartziekenhuis en de avonturen van Aysel Erbudak doet vermoeden dat het een nieuw deel betreft uit een jongensboeken serie. ‘De kraak' is echter een reconstructie van de periode dat Aysel Erbudak bestuursvoorzitter was van het Slotervaartziekenhuis. Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verborgen heroïnewinsten. Dit beeld schetsen auteurs Bas Soetenhorst en Jeroen Wester namelijk over deze veelbesproken periode.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - De kraak van het Slotervaartziekenhuis
Jeroen Wester 25 november 2015 De kraak van het Slotervaartziekenhuis belooft een ‘verbijsterende reconstructie’ te zijn. Waarom? U leest het in deze preview van de hand van Jeroen Wester.

Over Jeroen Wester

Jeroen Wester (1968) is journalist van NRC Handelsblad. Hij schrijft over zorg, economie en financiën. Voor deze krant deed hij uitgebreid verslag van het Gotlieb-dossier en de misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Eerder schreef hij onder meer “Help, we worden overgenomen”(Prometheus), over de meest voorkomende trucs die bedrijvenhandelaren (private equity) toepassen bij overnames. Hij won voor zijn publicaties over het boekhoudschandaal van Ahold samen met Joost Oranje in 2004 de NDP-prijs voor dagbladjournalistiek (tegenwoordig De Tegel) en de Loep 2004, de Prijs voor Onderzoeksjournalistiek.

Andere boeken door Jeroen Wester

Over Bas Soetenhorst

Journalist Bas Soetenhorst (1966) volgt voor Het Parool al enkele jaren de gebeurtenissen rondom de Noord/Zuidlijn. Eerder schreef hij met Addie Schulte veelgeprezen boeken over de PvdA (De achterkamer) en de vvd (Daadkracht & duidelijkheid) en met Michiel Zonneveld schreef hij over de bonnetjesaffaire rond Bram Peper (Afrekenen met Peper).

Andere boeken door Bas Soetenhorst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kraak van het Slotervaartziekenhuis