Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Material Matters

Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Paperback Nederlands 2022 9789461562791
Verkooppositie 976Hoogste positie: 854
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Material Matters' is een spannende ontdekkingstocht naar hoe we nadenken over onze rol op aarde. Een revolutionair boek, dat de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet.

In deze geheel bijgewerkte en herziene druk van hun succesvolle boek zetten Sabine Oberhuber en Thomas Rau in negen hoofdstukken een nieuw economisch model uiteen. Een model waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ‘gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Material Matters schetst het model dat deze transitie mogelijk maakt. Met diverse cases tonen Oberhuber en Rau aan dat een toekomstbestendige wereld weleens dichtbij zou kunnen liggen.

Het is toegankelijk en meeslepend geschreven en zal mensen aanspreken die zich herkennen in het motto Don’t own, enjoy! En verder iedereen die openstaat voor uitdagend en revolutionair denken.

VPRO's Tegenlicht over Rau’s nieuwe economie: Het zou weleens de ommekeer van alle economische waarden kunnen zijn.

'Material Matters' is een zeer inspirerend en relevant boek. We leven in een tijd van veel scepsis, twijfel, negativisme en populisme. Echter, alleen een agenda van hoop brengt ons verder Dit boek levert hier een onmiskenbare bijdrage aan. - Prof. dr. Peter Balkenende, voormalig minister-president.

De producten van vandaag zijn de grondstoff en van morgen als wij deze intelligent gebruiken. Dit boek laat ons zien hoe. - Prof. Dr. h.c. Walter R. Stahel, Member of the Club of Rome, Founder-Director Product-Life Institute Genève

'Material Matters' is een moedige visie en een handboek voor een economie voor de 21ste eeuw. Een ‘wake-upcall’ hoewel dat vreemd staat! - Prof. Dr. Martin R. Stuchtey, Universiteit van Innsbruck, Founder, Managing Partner SYSTEMIQ

Dit boek geeft een toegankelijke en praktische visie op de circulaire economie, bekeken door de ogen van twee mensen die een sleutelrol hebben gespeeld en nog steeds spelen in de realisatie ervan. - Dame Ellen MacArthur, oprichter Ellen MacArthur Foundation.

Specificaties

ISBN13:9789461562791
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:270
Druk:2
Verschijningsdatum:18-11-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is 'guided by the future': hij laat zich leiden door wat er in de toekomst nodig is, niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau staat bekend als de meest radicale bouwmeester van Nederland en is een veelgevraagd spreker over duurzaamheid. Het VPRO-programma Tegenlicht, waarin spraakmakende denkers hun licht laten schijnen over de problemen van onze tijd, vroeg hem zijn ideeën toe te lichten. Met ruim een half miljoen kijkers was het een van de best bekeken uitzendingen van afgelopen jaar.

Andere boeken door Thomas Rau

Over Sabine Oberhuber

Sabine Oberhuber (bedrijfseconoom) heeft samen met Thomas Rau Turntoo opgericht in 2010: Een van de eerste op circulaire economie gerichte ondernemingen. Zij begeleidt ondernemingen en openbare instellingen bij de ontwikkeling en implementatie van circulaire bedrijfsmodellen. Sabine Oberhuber studeerde economie aan de Universiteit van Münster en management aan de escp European Business School.

Andere boeken door Sabine Oberhuber

Inhoudsopgave

Voorwoord, Dame Ellen MacArthur
Inleiding

1. Het product als georganiseerd probleem
2. De lineaire economie of het einde van de keten
3. Ruimteschip aarde - een gesloten systeem
4. Permanente tijdelijkheid
5. Als de spelregels veranderen
6. Het Materialen Paspoort
7. Madaster – het kadaster voor materiaal
8. UDMR, The Universal Declaration of Material Rights
9. Material as a Service - modern beklemrecht
10. Zijnsrevolutie - de voltooiing van de Copernicaanse wending

Dankwoord
The Universal Declaration of Material Rights
Noten
Illustratieverantwoording
Circulatielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Material Matters