Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw

7 natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst

Paperback Nederlands 2022 9789461563033
Voormalig top 100Totaal 33 dagen
Verkooppositie 573Hoogste positie: 33
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

We staan aan het begin van de avontuurlijkste reis die de mensheid ooit zal maken. Een reis naar een groenere toekomst voor onze planeet, de ‘only planet’ die we hebben.

Klimaatverandering én het verlies aan biodiversiteit zijn de grootste uitdagingen van onze tijd. We worden de laatste jaren steeds vaker overspoeld met doemscenario’s en beelden van overstromingen, extreme droogte en bosbranden. Al die berichten maken ons bezorgd. Maar er is geen tijd om te wanhopen. Het is tijd voor actie.

Het goede nieuws is dat de meeste oplossingen om klimaatverandering aan te pakken al beschikbaar zijn. De belangrijkste oplossing is om onze samenleving meer in balans te brengen met de natuur. Als we beter gaan samenwerken met de natuur én op grote schaal slimme technologie inzetten, ziet onze toekomst er weer hoopvol uit. Dit boek neemt je – in zeven routes – mee op reis naar inspirerende voorbeelden in de wereld en laat zien dat die transitie al volop in beweging is. Met deze klimaatgids boordevol oplossingen voor de 21ste eeuw word je geïnspireerd om mee te bouwen aan onze hoopvolle toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789461563033
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:2-11-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Only Planet - ‘Uitgebreide schatkist van kennis’
Elly Stroo Cloeck | 25 juli 2023
‘Een avontuurlijke reis naar een groenere toekomst van onze planeet, de enige die we hebben’ is de wervende tekst van ‘Only Planet’. Deze woordgrap, natuurlijk geïnspireerd door Lonely Planet (wie reist er niet mee!) en met bijpassende cover, vind ik erg goed. De inhoud doet er zeker niet voor onder. Complimenten aan WUR-wetenschapper Tim van Hattum voor de uitstekende uiteenzetting van de problematiek en de verschillende routes die we op deze reis kunnen volgen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Tim van Hattum

Tim van Hattum werkt als Programmaleider Klimaat bij Wageningen University & Research. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, beleidsadviseur en onderzoeker op het grensvlak van water en klimaat. Met collega’s ontwikkelde hij een groene toekomstvisie voor Nederland in 2120 waarmee hij veelvuldig in de media was en tientallen lezingen gaf. Met het boek Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw wil hij jong en oud inspireren en laten zien dat het nog niet te laat is om een groene toekomst te creëren.

Andere boeken door Tim van Hattum

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw