Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Grip op de mini-samenleving

Paperback Nederlands 2022 9789461645579
Voormalig top 100Totaal 3 dagen
Verkooppositie 1458Hoogste positie: 92
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Voor publieke professionals vormt het zoeken naar houvast in een ‘vloeibare’ samenleving een grote uitdaging. Dat geldt niet in de laatste plaats voor docenten die de opdracht hebben leider te zijn in de mini-samenleving van de klas binnen een stedelijke schoolcultuur. Hoe slagen zij er in grip te krijgen in deze mini-samenleving en alle leerlingen deelgenoot te laten worden van de sociale en onderwijskundige inclusie in de klas? En wat hebben ze daarvoor nodig van hun collega’s en schoolleiders?

In dit vervolg op het eerdere Switchen en klimmen, waar de mismatch tussen sociale en culturele codes in het beroepsonderwijs en beroepenveld centraal staat, gaat stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui in dit boek dieper in op het belang van een goed collectief functioneren van de stedelijke klas. Op basis van systematisch wetenschappelijk onderzoek onder bijna tweeduizend docenten op 41 scholen in zes steden biedt deze studie zowel inzicht in de concrete mechanismen die ten grondslag liggen aan kansenongelijkheid binnen de lessen, als in de wereld van de coulissen-ruimte achter het podium van de klas waar docenten zich soms professioneel eenzaam voelen.

Iliass El Hadioui houdt daarom een pleidooi voor professionele intimiteit en de versterking van het gemeenschappelijk geloof in eigen kunnen binnen het professionele team, de zogenaamde teacher collective efficacy. Het boek eindigt met de vier leidende principes voor schoolleiders om deze laatste transformatie te bewerkstelligen. De belangrijkste is het smeden van responsieve coalities tussen de onderwijswetenschappen en de onderwijspraktijk.

Specificaties

ISBN13:9789461645579
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:11-3-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Iliass El Hadioui

Iliass El Hadioui (1983) is verbonden aan de Erasmus Universiteit. Zijn baanbrekende methode wordt op steeds meer scholengemeenschappen en ROC's gehanteerd.

Andere boeken door Iliass El Hadioui

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Grip op de mini-samenleving