Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

De rol van de ondernemingsraad

Paperback Nederlands 2019 9789462156364
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren komt er aan. De wet treedt naar verwachting op 1 januari 2020 in werking. Dit betekent dat de rechtspositie van ambtenaren ingrijpend wijzigt. Zij gaan van aanstelling naar arbeidsovereenkomst. Van rechtspositieregeling naar cao. Van bestuursrecht naar civiel recht.

Sommige groepen ambtenaren verliezen hun ambtelijke status terwijl groepen werknemers ambtenaar worden. Van de ene op de andere dag zal het arbeidsrecht zich uitstrekken over ambtenaren. Bij de besluitvorming moet nu al rekening worden gehouden met de normaliseringsslag. De normalisering heeft ook gevolgen voor de ondernemingsraad. Niet alleen moeten ondernemingsraden zich omscholen en een weg zien te vinden binnen het arbeidsrecht. Ook hebben zij een rol bij de voorbereiding en implementatie van de normaliseringswet.

Bovendien verschuiven de verhoudingen tussen werkgever, vakorganisaties en ondernemingsraden. Dit verandert de positie van ondernemingsraden. Dit boek verschaft op vlotte en praktische wijze inzicht in de belangrijkste veranderingen en de gevolgen voor de praktijk. Onder andere bevat dit boek informatie over het nieuwe ambtenarenbegrip, het overgangsrecht, de implementatie, het arbeidsrecht en de veranderingen van de positie van de vakbonden.

Ook behandelt dit boek een aantal specifieke situaties, zoals die van de gemeenschappelijke regelingen en kroonbenoemingen. Bovenal bevat dit boek, specifiek voor ondernemingsraden, een hoofdstuk over hun rol bij de normaliseringsslag, met aandachtspunten.

Specificaties

ISBN13:9789462156364
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:13-5-2019
ISSN:
Jongbloed:Ambtenarenrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)