Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Normalisering van het Ambtenarenrecht

Paperback Nederlands 2019 9789462156395
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De voorbereidingen zijn in volle gang: de normalisatie van de rechtspositie van ambtenaren komt er aan. De wet is op 28 maart 2017 gepubliceerd in het Staatsblad en treedt naar verwachting op 1 januari 2020 in werking. Dit betekent dat de rechtspositie van ambtenaren ingrijpend wijzigt. Zij gaan van aanstelling naar arbeidsovereenkomst. Van rechtspositieregeling naar cao. Van bestuursrecht naar civiel recht.

Sommige groepen ambtenaren verliezen hun ambtelijke status terwijl groepen werknemers ambtenaar worden. Van de ene op de andere dag zal het arbeidsrecht zich uitstrekken over ambtenaren. Uiteindelijk moeten de meeste arbeidsverhoudingen bij de overheid gelijk zijn aan de verhoudingen in het bedrijfsleven. De normaliseringsslag vraagt voorbereiding door alle betrokkenen. Er zijn al cao's tot stand gekomen. Er worden arbeidsovereenkomsten opgesteld. Overheidswerkgevers, hun personeelsfunctionarissen en ondernemingsraden zijn zich aan het omscholen. Bij de besluitvorming moet nu al rekening worden gehouden met de normaliseringsslag.

Dit boek verschaft op vlotte en praktische wijze inzicht in de belangrijkste veranderingen en de gevolgen voor de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789462156395
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:80
Uitgever:VMN Media
Druk:2
Verschijningsdatum:10-5-2019
ISSN:
Jongbloed:Ambtenarenrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Inhoudsopgave

Onder andere bevat dit boek informatie over:
-het nieuwe ambtenarenbegrip,
-het overgangsrecht,
-de implementatie,
-het arbeidsrecht,
-de nieuwe Ambtenarenwet 2017,
-de gevolgen voor besluitvormingstrajecten,
-de wijziging van het ontslagstelsel
-de veranderingen van de positie van de vakbonden en de ondernemingsraad.
-een aantal specifieke situaties, zoals die van de gemeenschappelijke regelingen en kroonbenoemingen.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Normalisering van het Ambtenarenrecht