Managementboek.nl gebruikt cookies.

Talent is goed, ambitie is beter

Nederlandstalig | Paperback
Verkooppositie: #503
Onze prijs: € 24,95
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Samenvatting

'Actueel, inspirerend en toegankelijk boek. Staar je niet blind op mensen met veel talent. Persoonlijke drive en een sterke wil om te presteren worden door Lidewey in de schijnwerpers gezet. En terecht! Lees maar.' - Pier Eringa, Voormalig President-directeur ProRail, CEO Transdev Nederland

'In dit boek deelt Lidewey van der Sluis heel handzaam en compact héél veel relevante kennis. Wie...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

1. Inleiding 9

2. Strategisch talentmanagement 19
STEP-analyse van STM 24

3. Omgeving van strategisch talentmanagement 27
Nieuwe economie 29
Schaarste op de arbeidsmarkt 29
Het nieuwe werken 30
Duurzaam werkgeverschap 30
Ontwikkeling als risicoreductie en groeikans 31
Hart van talentmanagement 32
Arbeidsrelatie door dialoog 33

4. Personeelsmanagement als risicomanagement 37
STM-stap 1: Talent benoemen en aantrekken 39

5. Personeelsmanagement als zorgmanagement 45
STM-stap 2: Talent inzetten en (bege)leiden 47

6. Personeelsmanagement als waardemanagement 55
STM-stap 3: Talent ontwikkelen en verbinden 57

7. Toekomst van strategisch talentmanagement 65
Veranderende personeelselectie 67
Veranderende arbeidsmarkt 67
Veranderende arbeidsmotieven 68
Veranderend mens- en zelfbeeld 69
Veranderende arbeidsrelaties 69
Veranderende zekerheid 70
Veranderend evenwicht 71
Veranderende zorgplicht 71

Bijlage 1 To do’s in STM 73
Referenties 74
Over de auteur 76
Eerder verschenen 78

Specificaties

EAN:9789462156616
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 100 blz.
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1e druk, 2019

Over Lidewey van der Sluis

Lidewey van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en visiting professor aan diverse Business Schools in Europa, Scandinavië en Zuid-Afrika. Haar wetenschappelijke werk combineert zij met het ontwikkelen van conceptuele modellen voor leiderschap, werkgeverschap, arbeidsrelaties en talentmanagement. Haar conceptuele instrumentarium vormt de basis van haar inspirerende bijdragen aan leergangen, congressen, managementconferenties en evenementen in het bedrijfsleven, en is inmiddels wereldberoemd.

Zij treedt op als keynote speaker in binnen- en buitenland om haar kennis en concepten te delen met mensen die daarmee organisaties kunnen (re-)vitaliseren en (her-)structureren Lidewey is directeur en oprichter van Learning Vision en het daaraan verbonden powerhouse Competing for Talent. Deze denktank doet onderzoek, ontwikkelt onderwijsprogramma’s en organiseert ontmoetingen rondom vraagstukken over het benoemen, aantrekken, aansturen, ontwikkelen en binden van talent in organisaties.

Lidewey van der Sluis studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de Economische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij werkte als researcher bij het gerenommeerde Tinbergen Instituut, als research officer bij de prestigieuze London Business School en als assistant professor respectievelijk associate professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2007 maakte zij de stap naar de private Nyenrode Business Universiteit waar zij haar leerstoel bouwde op de fundamenten van de vakgebieden strategisch management en human resource management. Inmiddels is deze leerstoel een toonaangevend instituut geworden.

De auteur geldt als een trendwatcher als het gaat om ontwikkelingen in organisaties en op de arbeidsmarkt. Zij analyseert het brede gebied van organisatie- ontwerp, leiderschap, werkgever- en werknemerschap, talentmanagement, hr-instrumenten en effectieve interventies, en kan haarscherp diagnosticeren. Het uitgangspunt is stabiel, namelijk het rendement op talent in organisaties optimaliseren. Zij is een veelgevraagd spreker. In haar presentaties en lezingen geeft zij blijk van haar gedegen kennis en expertise omtrent strategische processen rondom instroom, doorstroom en uitstroom van talent. Zij koppelt daarbij systematisch talentontwikkeling op individueel niveau aan de prestaties en ontwikkelingen van de organisatie.

Haar activiteiten spelen in op de benodigde kennisontwikkeling over dynamieken op de arbeidsmarkt en leveren belangrijke bijdragen aan onderwijs en onderzoek op het snijvlak van de vakgebieden human resource development en strategisch management.

Lidewey van der Sluis is auteur van meer dan 120 wetenschappelijke artikelen en o.a. de managementboeken Management Learning and Development (2000), Competing for Talent (2008), Talentmanagement vanuit Strategisch Perspectief (2008), Nederland Talentenland (2009), Haagse Hakken (2012) en Sporen van Talent (2014). Zij is als redacteur en columnist verbonden aan diverse wetenschappelijke tijdschriften zoals de Gids voor Personeelswetenschappen, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, en Loopbaanvisie. Eerdere redacteurschappen en onderzoeksrollen waren verbonden aan de vakbladen Career Development International, Opleiding & Ontwikkeling en Develop. Zij is international member van the Academy of Management. Haar wetenschappelijke werkzaamheden en publicaties vormen de basis voor haar lezingen, workshops, seminars en In-company programma’s, in Nederland en andere Europese landen. Ook biedt deze achtergrond een stevig fundament voor haar werk als strategisch adviseur en toezichthouder.