Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789462158757
10
Voormalig top 10Totaal 38 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3920Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

Met een voorwoord van Amy Edmondson en een nawoord van Rob Cross

Het belang van teams is de afgelopen decennia almaar groter geworden. Ruim 85% van de beroepsbevolking werkt in een of meerdere teams tegelijkertijd. Teams zijn bovendien steeds 'vloeibaarder': ze veranderen voortdurend van vorm en samenstelling.

Ze ontstaan vaak uit het niets en kunnen ook zomaar weer verdwijnen. Het zijn pop-up teams. Je komt ze tegen als Agile teams in bedrijven, als teams op de spoedeisende hulp in ziekenhuizen, leerlingenteams die betrokken zijn bij radicale onderwijsvernieuwingen, maar ook als legerteams, sportteams of teams van laboratoriumonderzoekers die al samenwerkend op zoek gingen naar een effectief coronavaccin. En wellicht het meest ultieme voorbeeld van pop-up teams: de deelnemers aan online meetings die na afloop razendsnel weer van het scherm verdwijnen.

Hoe zorg je dat pop-up teams een succes zijn? Dat mensen in dergelijke teams leren, innoveren en presteren, maar ook floreren? Dat is alleen mogelijk wanneer je de kunst van Teaming beheerst: onder grote druk intensief werken aan je team. Teaming maakt snel, slim, soepel en slagvaardig samenspel mogelijk. Teaming is een soft skill waarmee je keihard resultaat boekt. Teaming is de manifestatie van de nieuwe realiteit van samenwerking.

Dit boek is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je dynamische teams kunt laten uitgroeien tot bouwsteen van organisatorisch succes. Het boek rekent af met tal van gangbare vanzelfsprekendheden en neemt je stap voor stap mee op reis door de fascinerende realiteit van het nieuwe samenwerken. Het boek staat boordevol met unieke cases, interviews met spraakmakende teamdenkers en -doeners en bevat een berg aan praktische werkvormen, tools en skills om teaming zelf in de praktijk te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789462158757
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:390
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:16-9-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Teaming - ‘Een gestructureerd, volledig en noodzakelijk boek’
Elly Stroo Cloeck | 6 september 2023
Dit moet toch wel het Magnum Opus zijn van Hans van der Loo en Patrick Davidson: hun dikke, mooi uitgevoerde boek ‘Teaming’. Alles wat je over teaming zou kunnen bedenken staat in dit handboek: theorie, voorbeelden en interventies. Wat wil je nog meer?
Lees verder
recensie
Teaming - ‘Leerzaam voor iedereen die in en met teams werkt’
Rudy Kor | 25 oktober 2022
Van der Loo en Davidson hebben een waardevol boek geschreven voor mensen die met of in teams werken: ‘Teaming - De nieuwe realiteit van samenwerken’. Niet vaak zie je een boek met zo’n goede balans tussen theorie, reflectievragen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Al gaat het over tijdelijke teams, of pop-teams zoals de auteurs het noemen, het is net zo relevant voor mensen die werken in vaste teams. 
Lees verder
recensie
Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken - ‘Dit moet je lezen’
Henk Jan Kamsteeg | 6 oktober 2022
Als je met teams werkt – en wie doet dit niet – lees dan ‘Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken’ van Hans van der Loo en Patrick Davidson. Want Samenwerken kan effectiever. En leuker.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Interviews en artikelen (4)

video
Teaming is een kwestie van doen
Patrick Davidson 3 januari 2023 Teams zijn fantastische manieren om grote en complexe problemen op te lossen. In de praktijk lukt dat helaas niet altijd. Dat komt omdat de meeste teams aan hun lot worden overgelaten. Teaming brengt daar verandering in. Hoe? Hans van der Loo en Patrick Davidson leggen het uit in de Bookchat.
podcast
Louis van Gaal is een kei in Teaming
Karin de Zwaan 24 november 2022 In podcast De Boekenpraktijk heeft Willem van Leeuwen deze week twee gasten met veel energie: Hans van der Loo en Patrick Davidson. Over werken in een team. Want hoe je dat goed doet bespreken deze auteurs in hun nieuwe boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken'.
interview
Teams kunnen tot veertig keer beter presteren
Jeroen Ansink 24 oktober 2022 In de organisatie van de toekomst gaat het niet zozeer om teams, maar om teaming, schrijven bedrijfsadviseurs Hans van der Loo en Patrick Davidson in hun nieuwe boek ‘Teaming’. Dat is een manier van samenwerken die spontaan opborrelt, van tijdelijke aard is, en soepel meebeweegt met de dynamiek van haar omgeving. ‘Het gaat er niet zozeer om wat je doet of met wie, maar hóe je het doet.’
interview
Leiderschap is fluïde geworden
Patrick Davidson 7 september 2022 Het werk van Amy Edmondson heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, getuige haar eerste plaats in de Thinkers50, de ‘Oscars of Management Thinking’. De Harvard-professor vertaalde wetenschappelijke inzichten over samenwerking naar baanbrekende concepten als psychologische veiligheid en teaming. Op 19 september spreekt zij in ons land op het event Future Focused Leadership. Edmondson werd geïnterviewd door Patrick Davidson en Hans van der Loo.

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.

Andere boeken door Hans van der Loo

Over Patrick Davidson

Patrick Davidson helpt teams en organisaties om de toekomst naar voren te halen. Hij schrijft, begeleidt en adviseert over teaming, innovatie en visie. Dat doet hij vanuit betterday, een vernieuwend adviesbureau. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen, schreef Davidson samen met Hans van der Loo vier boeken. De meest recente titel van het duo is 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' (met een voorwoord van Amy Edmondson). Hun boek over Elon Musk – Musk Mania - verscheen in 8 talen in meer dan 30 landen.

Andere boeken door Patrick Davidson

Inhoudsopgave

Voorwoord door Amy Edmondson Pag. 4
Inleiding Pag. 8

DEEL 1 ACHTERGRONDEN EN AARD VAN POP-UP TEAMS EN TEAMING
Hoofdstuk 1 Teams als kloppend hart van organisaties Pag. 20
Praktijkles Met militaire precisie naar een netwerk van teams Pag. 41
Hoofdstuk 2 De (vaak vergeten) basisprincipes van succesvolle teams Pag. 46
Praktijkles De race naar een nieuw vaccin Pag. 67
Hoofdstuk 3 De onstuimige opmars van pop-up teams Pag. 72
Praktijkles To the MAX – Extreme teaming in de Formule 1 Pag. 102
Hoofdstuk 4 Teaming als vliegwiel van slagvaardig samenspel Pag. 112
Praktijkles De grootste start-up fabriek van de wereld Pag. 154
Hoofdstuk 5 De buitencirkel van teaming Pag. 160
Uitleiding Teaming in hybride tijden Pag. 204

TEAMING DEEL 2 TEAMING TOOLKIT: TOOLS, WERKVORMEN EN SKILLS
Hoofdstuk 6 Voor we aan de slag gaan Pag. 216
Hoofdstuk 7 Aan de slag met de Teaming Basics Pag.229
Hoofdstuk 8 Aan de slag met het vliegwiel van Teaming Pag. 270
Hoofdstuk 9 Lessen van vernieuwende denkers en doeners Pag.342
Nawoord door Rob Cross Pag.366
Dankwoord Pag.368

Appendices
Werkvormenindex Pag. 371
Figurenindex Pag. 373
Verwijzingen Pag.374
Literatuurlijst Pag. 381

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken