Managementboek.nl gebruikt cookies.

Authentiek leiderschap

Nederlandstalig | Paperback + cd-rom
(40)
Verkooppositie: #330
36 dagen in de top 100
Onze prijs: € 38,50
In herdruk, verwacht op 24-02-2020.

Ook verkrijgbaar als

Samenvatting

Je bent succesvol leider, hebt veel eindverantwoordelijkheden en je oefent je functie al jaren met veel plezier uit. Maar je voelt dat er meer plezier uit je werk te halen valt. Iets houdt dat tegen en je krijgt geen grip op wat daarvan de oorzaak is. Je zoekt verbetering, maar zit vast in een patroon.

Voor die leider is 'Authentiek leiderschap' het aangewezen boek. De basis van deze uitgave...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De omgevingsschil
2. De gedragsschil
3. De vaardighedenschil
4. De normenschil
5. De egoschil.
6. De waardenschil
7. De authenticiteitsschil
8. Van ego naar authenticiteit

Besluit

Een sprookje

Bijlagen

Specificaties

EAN:9789462200401
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback + cd-rom, 212 blz.
Uitgever:Boom Uitgevers Amsterdam
Druk:2e druk, 2013

Over Bas Blekkingh

Bas Blekkingh is mede-eigenaar van Authentiek Leiderschap BV, een bureau voor leiderschapsontwikkeling. Met korte, impactvolle interventies ontsluiten en verbinden zij de verborgen authentieke kracht van mensen en organisaties, waardoor deze gelukkiger en succesvoller worden. Dat doen ze vanuit het zeven-schillenmodel. Blekkingh doceert tevens Authentiek leiderschap op Nyenrode Business Universiteit.

Recensies (3)

Recensie door José Otte 

Op basis van het zeven-schillenmodel geeft Bas Blekkingh managers in 'Authentiek leiderschap' de mogelijkheid om meer uit zichzelf te halen. Het model werkt als een zelfcoachingconcept, met opdrachten en cases die uitnodigen tot gebruik.

Bas Blekkingh helpt u om een succesvolle leider te worden met 'Authentiek leiderschap'. Hij presenteert hierin het zeven-schillenmodel, de vaardigheid van...Lees verder >
Dr. José W. Otte MBA werkt als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteert sociale innovatie door het introduceren van dialoog groepen waarin gewerkt wordt met bijzondere vragen.

Recensie door Paul van der Priem 

De inleiding van het boek 'Authentiek leiderschap' schept hoge verwachtingen. Bas Blekkingh wil u als lezer helpen bij het doorgronden van uw drijfveren en het ontdekken van uw missie. Doel van het boek is u en anderen te inspireren en te leiden. Dit doet de auteur door het afpellen van zeven schillen die uiteindelijk leiden tot de kern waar u voor staat. Wat mij betreft zijn de hoge...Lees verder >
Ing. Paul van der Priem is als organisatieadviseur verbonden aan SBI Organisatieadvies. In zijn dagelijkse werk beoordeelt hij fusies, overnames en reorganisaties voor bedrijven in Nederland. Veelal zijn ondernemingsraden de klanten waarvoor hij second opinions verricht en adviezen geeft. Hij is alumnus van Business School Nederland, de Action Learning MBA.

Recensie door Jeroen Steggink 

Leiderschap staat de laatste jaren volop in de belangstelling; over dit onderwerp zijn vele publicaties verschenen. Bas Blekkingh er uitstekend in geslaagd om een zinvol boek toe te voegen. U bent succesvol in uw werk, maar niet echt gelukkig? U heeft het idee dat iets uw verdere groei belemmert? Ga dan op zoek naar uw werkelijke ik - uw authenticiteit. Het boek 'Authentiek leiderschap' van...Lees verder >
Jeroen Steggink is trainer, adviseur en coach bij InContext Consultancy Group, gespecialiseerd in het bieden van maatwerkoplossingen voor de ontwikkeling van organisaties en de implementatie van verandering. Voor RFC beoordeelt hij Action Learning scripties van MBA-studenten van Business School Nederland.

Bij dit boek hoort ook...