Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789462494640. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Personen- en Familierecht & Erfrecht

In een notendop

Paperback Nederlands 2023 9789048563203
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Welke juridische gevolgen heeft een huwelijk? Wie zijn iemands erfgenamen? Op welke gronden kan iemand zijn naam wijzigen? Wat houdt een samenlevingsovereenkomst in? Kan iemand zijn kind onterven? Personen- en Familierecht & Erfrecht in een notendop geeft antwoord op dergelijke vragen. Met deze rechtsgebieden krijgt iedereen te maken. Zij staan het dichtst bij de mens: ze volgen hem van wieg tot graf.

Dit boek geeft een algemene inleiding tot deze boeiende materie. Aan de hand van een casus, die als een rode draad door alle hoofdstukken loopt, raakt de lezer vertrouwd met de basis van Boek 1 en Boek 4 BW.

Het Personen- en Familierecht & Erfrecht zijn aan permanente verandering onderhevig. Tot de opmerkelijkste wijzigingen van de afgelopen decennia behoren de invoering van het nieuwe erfrecht, het nieuwe afstammingsrecht, ingrijpende veranderingen in het gezags- en echtscheidingsrecht, de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht en de ingrijpende aanpassing van het stelsel van gemeenschap van goederen in het huwelijksvermogensrecht.

De meest recente wijziging betreft het namenrecht. Op 1 januari 2024 is de mogelijkheid ingevoerd voor ouders om voor een gecombineerde geslachtsnaam van hun kinderen te kiezen. De voortdurende ontwikkelingen zijn de aanleiding om opnieuw een geheel herziene druk van dit boek uit te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789048563203
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:11
Verschijningsdatum:6-12-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans ter Haar

Mr. J.H.M. ter Haar is als docent-promovendus verbonden aan de Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Hans ter Haar

Over Wilbert Kolkman

Wilbert Kolkman is hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid aldaar. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich met name op het familievermogensrecht. Daarnaast is hij hoofdredacteur van diverse publicaties en docent in enkele postacademische opleidingen. Tot 1 oktober 2020 was hij werkzaam als adviseur bij Elan Notarissen te Steenwijk. Ook is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Andere boeken door Wilbert Kolkman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Personen- en Familierecht & Erfrecht