Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mintzberg in essentie

42 korte verhalen voor de manager

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462552036
Voormalig top 100Totaal 8 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Luister naar inzichten over bezield managen, organiseren als een koe, groeistrategieën als onkruid, een keynote luisteraar zijn... en meer

‘Probeer niet verontwaardigd te zijn over alles wat je hoort. Sommige van mijn meest wilde ideeën blijken mijn beste te zijn, het duurt een tijdje voordat dat duidelijk wordt.’

In 42 korte en verrassende verhalen haalt de legendarische Henry Mintzberg management uit het luchtkasteel en zet het met beide benen stevig op de grond.

Je ligt waarschijnlijk net als de meeste managers ’s nachts wakker van je werk. Je team functioneert niet optimaal, je krijgt de hele avond nog mailtjes, je moet iemand ontslaan. Dan is Mintzberg in essentie, het twintigste boek van Henry Mintzberg, hét boek voor jou! Het zijn geen verhalen met pratende konijntjes, elfjes en prinsessen (er is wel een koe, maar die springt niet), maar de 42 meest gelezen artikelen van Henry Mintzberg die samen ogenschijnlijk eenvoudige, onverwachte en meesterlijke managementinzichten bieden.

Het zijn inzichten die je ’s avonds kan luisteren, waar je een nacht op kan slapen en – na een goed ontbijt – de volgende dag gelijk in de praktijk kan brengen. Kort samengevat is het tijd dat managers hun luchtkastelen verlaten en gaan uitzoeken wat er in hun koninkrijk aan de hand is.

Specificaties

ISBN13:9789462552036
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Mintzberg in essentie - 'Prikkelend en verrassend'
Sjors van Leeuwen | 28 november 2019
Henry Mintzberg is wereldwijd een van de bekendste grootmeesters in management. In Mintzberg in essentie worden 42 korte, prikkelende en verrassende verhalen gebundeld. Verhalen, ideeën en opvattingen die de lezer regelmatig met beide managersbenen op de grond zetten.
Lees verder
recensie
Mintzberg in essentie - 'Ik mis Mintzberg de ordenaar in dit boek'
Rudy Kor | 13 november 2019
Toen ik het boek opende verwachtte ik dat Mintzberg het zou gaan hebben over de essentie van zijn oeuvre over structureren, strategie en managen. Het leek me ambitieus, want probeer maar eens de essentie uit zoveel jaren schrijven te destilleren.
Lees verder
recensie
Mintzberg in essentie - 'Een nieuwe parel'
Wiemer Renkema | 25 oktober 2019
Het is en blijft een feest om Mintzberg te lezen. Mintzberg in essentie is een nieuwe parel in de kroon van deze dwarse denker. Zijn ideeën dagen je uit, provoceren en kunnen je in verbazing achterlaten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
7 stemmen
6
0
1
0
0

Over Henry Mintzberg

De Canadese organisatiedeskundige Henry Mintzberg geniet internationale bekendheid; zijn boeken 'The Nature of Managerial Work', The Structuring of Organizations', 'Power In and Around Organizations' zijn voor velen verplichte lectuur - zijn seminars worden druk bezocht. Henry Mintzberg bekleedt de Bronfman-leerstoel in management aan de McGill-universiteit en is voorzitter van de Strategic Management Society. Hij werd tweemaal onderscheiden met de McKinsey-prijs voor het beste artikel in Harvard Business Review; de eerste maal voor The Manager's Job: Folklore and Fact (1975) en de tweede maal in 1987 voor Crafting Strategy.

Andere boeken door Henry Mintzberg

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mintzberg in essentie