Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Startups zijn hot en ook Nederland koestert deze vernieuwende bedrijven in de hoop dat ze uitgroeien tot duurzaam succesvolle ondernemingen. Lang niet alle startups komen echter overtuigend uit de startblokken en ruim 90% verlaat de wedstrijd voortijdig. De grote uitdaging bestaat er dus uit om van meer startups daadwerkelijke sterren te maken.

Goed doordachte merkidentiteit is een strategisch 'stuur'

Branding kan hierbij een belangrijke rol vervullen omdat het kan helpen een jonge onderneming bekendheid en betekenis te geven. Ook als een nieuw product of bedrijf veelbelovend lijkt, kan het verhaal richting de markt en investeerders rammelen. Startup branding draait vooral om ‘becoming ’. Meer dan een tactisch 'stempel' fungeert een goed doordachte merkidentiteit als een strategisch 'stuur', als een 'concept that drives the business'.

Model voor grip op de gewenste groei
In Startup Branding worden veel cases gepresenteerd en een praktisch model om zelf als startup meer grip te krijgen op de zo gewenste duurzame groei, het Brand Coding Canvas. Het model geeft via 10 C’s concreet invulling aan het proces van ‘business blueprinting’ waarbij het merkconcept als DNA fungeert voor het op een unieke en relevante manier succesvol tot leven brengen van een startup.

Specificaties

ISBN13:9789462552067
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Verschijningsdatum:24-1-2020
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Startup Branding - De moeite waard
Fred Rutgers | 14 juli 2017
Startup Branding van Andy Mosmans is wat mij betreft één van de beste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Niet alleen het onderwerp is de moeite waard, het is ook nog eens bijzonder prettig geschreven. De auteur weet duidelijk waar hij het over heeft.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
28 stemmen
24
2
0
0
2

Interviews en artikelen (1)

preview
Startup Branding - Een goed begin is het halve merk
Andy Mosmans 30 juni 2017 Startups zijn hot en ook Nederland koestert deze vernieuwende bedrijven in de hoop dat ze uitgroeien tot duurzaam succesvolle ondernemingen.

Over Andy Mosmans

Drs. Andy P. Mosmans RM studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is Register Marketeer en werkte achtereenvolgens bij Philips, FHV BBDO, BBDO Nederland, onderdeel van BBDO Worldwide, en ARA Groep, onderdeel van TBWA\Worldwide. Tegenwoordig opereert hij als adviseur, ondernemer en opleider vanuit Andy Mosmans & Company, Unknown Group, VENGEAN en het Institute for Branding and Business Development. Als adviseur op het vlak van branding, marketing en communicatie werkt(e) Andy voor meer dan honderd (inter)nationale vooraanstaande ondernemingen en merken. Hij neemt zitting in diverse raden van advies, was voorzitter van de raad van toezicht van Ziekenhuis Amstelland en lid van de raad van toezicht van Rotterdam Partners. Hij is lid van de Speakers Academy, auteur bij Adformatie en publiceert regelmatig in (internationale) vakbladen. Tevens doceert Andy de Branding MBA in 1 Day, is hij gastdocent bij diverse universiteiten en hogescholen in Nederland en visiting professor Strategic Brand Management in China bij Business School Netherlands-Asia in Shanghai, Beijing en Shenzen. Ook schreef hij de boeken Marketing-communicatie en chaos (1990, samen met prof. dr. Willem Verbeke), Merkenbeleid (1998/2003, samen met prof. dr. Roland van der Vorst), Corporate reputatie (1999/2001), Mosmans over marketing, merken en management (2003), Ondernemingssucces (2004/2005/2007/2008/2013), Branding NL (2008/2012/2013), Startup Branding (2017) en BRANDING (2022).

Andere boeken door Andy Mosmans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Startup Branding