Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denk als een startup

9 manieren om slimmer en innovatiever te ondernemen

Audio-download Mp3 Nederlands 2022 9789462555587
10
Voormalig top 10Totaal 44 dagen
Voormalig top 100Totaal 200 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.

In dit boek laat Mike Hoogveld zien hoe je door te denken als een startup slimmer, wendbaarder, creatiever en innovatiever kunt worden. En hoe je daardoor sneller en meer waarde creëert voor de klant. Hij gaat onder andere in op cultuur, leiderschap en samenwerking en reikt concrete en direct toepasbare handvatten aan om niet alleen te denken, maar vooral ook te doen als een startup.

- De beste ideeën uit lean, agile, lean startup en Silicon Valley.
- Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en vele praktijkvoorbeelden.
- Van de auteur van de bestseller Agile Managen.

Specificaties

ISBN13:9789462555587
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Denk als een startup - Van harte aanbevolen
Fred Rutgers | 4 september 2017
Denk als een startup, Negen manieren om slimmer en innovatiever te ondernemen door Mike Hoogveld wakkert het ondernemersvlammetje weer flink aan bij menig lezer. Wat een lekker inspirerend boek!
Lees verder
recensie
Denk als een startup - Vlot en leesbaar
Sjors van Leeuwen | 26 juli 2017
We lezen en horen het overal: bedrijven moeten sneller, wendbaarder en innovatiever worden om te kunnen blijven bestaan. De traditionele manier werken schiet steeds vaker tekort. Door te denken als een startup kun je slimmer, creatiever en innovatiever worden. Dat is de boodschap van Mike Hoogveld in het boek Denk als een startup.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
21 stemmen
17
2
2
0
0

Interviews en artikelen (3)

nieuws
Management Summaries - Denk als een startup
Erik de Vries 22 september 2017 Dankzij de unieke combinatie van software en internet, waren de veranderingen in de wereld nog nooit zo talrijk, diepgaand en snel als nu. Code, content en kennis kunnen vrijwel kosteloos en in een verwaarloosbare tijdsduur worden gekopieerd of worden verplaatst naar de andere kant van de wereld. Dit heeft een enorme transparantie en versnelling tot gevolg in vrijwel alle sectoren.
interview
Mike Hoogveld: ‘De ondernemingsgeest verslapt’
Erik de Vries 1 augustus 2017 De gevestigde bedrijven doen er goed aan zich te spiegelen aan startups, beweert Mike Hoogveld in Denk als een startup. Hoewel naar zijn zeggen negentig procent van de startups het niet redt, kunnen bestaande organisaties veel van ze leren. ‘Je moet het [de startupmentaliteit – red.] zien in de context van lean of agile werken: stel voortdurend je prioriteiten bij en snij alles weg dat niet direct van belang is.’
preview
Denk als een startup - 9 manieren om slimmer en innovatiever te ondernemen
Mike Hoogveld 7 juli 2017 In Denk als een startup laat Mike Hoogveld zien hoe je door te denken als een startup slimmer, wendbaarder, creatiever en innovatiever kunt worden. Een preview.

Over Mike Hoogveld

Mike Hoogveld is een veelgevraagd spreker en gastdocent op het gebied van toekomstbestendigheid. Op energieke wijze weet hij hierbij wetenschappelijke theorie te vertalen naar concreet bruikbare aanpakken voor de dagelijkse praktijk. Naast zijn werk als adviseur bij het mede door hem opgerichte bureau nlmtd, heeft Mike de afgelopen jaren aan Nyenrode promotie onderzoek gedaan naar de vraag wat succesfactoren zijn van toekomstbestendige organisaties. Ook is hij auteur van diverse bestsellers. Zijn recente boeken (Agile Managen; Denk als een startup) bereikten de nummer 1 en 2 positie van bestverkochte managementboek en werden genomineerd voor Managementboek van het Jaar, OOA Boek van het Jaar en de PIM Literatuurprijs.

Andere boeken door Mike Hoogveld

Inhoudsopgave

Voorwoord
Ode aan de dwarsdenkers
Inleiding
Het fenomeen startup

Idee 1: Creëer een inspirerende cultuur
Idee 2: Richt een inspirerende omgeving in
Idee 3: Bouw een community
Idee 4: Leiding geven aan vernieuwing
Idee 5: Innoveer!
Idee 6: Stel de klant centraal
Idee 7: Droom groot en lever topprestaties
Idee 8: Neem kleine stappen
Idee 9: Blijf leren en ontwikkelen

Begin met de eerste stap
Bronnen van inspiratie
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denk als een startup