Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De weg naar excellent leiderschap

Gebonden Nederlands 2016 9789462720589
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Als leidinggevende komt er veel op je af. De wereld is in verandering, de organisatie waar je werkt ook. Banen staan op de tocht en tegelijkertijd moet er flink vernieuwd worden om de concurrentie voor te blijven. De top van de organisatie verwacht van je dat je resultaten behaalt met je team. Teamleden vragen sturing, deadlines komen op je af. Je bent strateeg, beslisser, inspirator, planner en praatpaal tegelijk. Hoe haal je dan ook nog eens het maximale uit je team?

Tijdens de vele workshops en leiderschapstrajecten die Anja Hilgers en Charlotte Staats verzorgden, stelden zij de deelnemers de vraag: ‘Wie was voor jou ooit een inspirerende leidinggevende? Iemand bij wie jij meer presteerde dan je zelf voor mogelijk hield?’ Zij kregen zulke bijzondere verhalen te horen dat zij besloten deze leiders op te zoeken en te interviewen. Wat doen deze personen anders dan andere leidinggevenden?

Hoe gaan zij om met de dilemma’s waarmee we allemaal worstelen? Hoe zien zij het potentieel in anderen? En hoe motiveren zij medewerkers om excellent te presteren?

In hun zoektocht ontdekten de auteurs dat excellente leidinggevenden zich onderscheiden op vijf thema’s. Zij:
- starten met een stevige basis,
- benutten verschillen,
- creëren echte betrokkenheid,
- stimuleren eigenaarschap en,
- focussen op teamresultaat.

Deze thema’s worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. Dit boek houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je je medewerkers kunt laten schitteren en daarmee het resultaat van je organisatie vergroot.

"Dit boek laat zien wat maakt dat mensen je willen volgen. Het biedt daarmee inspiratiepunten voor nieuwe leiders." - Ingrid de Graaf, Raad van Bestuur Delta Lloyd

"Excellente leiders verbinden mensen vanuit bezieling, verspreiden betrokkenheid en durven van gebaande paden af te wijken. Van deze leiders kunnen we er niet genoeg hebben." - Jitske Kramer, bestsellerauteur van o.a. ‘Deep Democracy’ en ‘De Corporate Tribe’

"In dit boek vind je bruikbare theorie en inspirerende praktijkervaringen van anderen. Maar wat de auteurs vooral doen, door de aanstekelijke manier waarop ze hun eigen nieuwsgierige zoektocht laten doorklinken, is je zelf aan het denken zetten." - Saskia Tjepkema, Kessels & Smit, The Learning Company

Specificaties

ISBN13:9789462720589
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:177
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2016
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

De weg naar excellent leiderschap
Louis Thorig | 19 augustus 2016
Onderzoek naar effectief of sterker nog excellent leiderschap is een geliefd thema in de organisatiewetenschappen. Excellent leiderschap blijft situationeel, de eigenschappen en/of gedragingen die toepasselijk zijn in de ene situatie hoeven niet per se toepasselijk te zijn in een andere situatie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
51 stemmen
43
6
0
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - De weg naar excellent leiderschap
Charlotte Staats 31 mei 2016 Wie was voor jou ooit een excellent leidinggevende? Anja Hilgers en Charlotte Staats vroegen het de deelnemers van hun workshops. Daarna interviewden ze de meest in het oog springende leiders die werden aangedragen en vonden vijf thema’s waarop deze leiders zich onderscheiden. Een preview.

Over Anja Hilgers

Anja Hilgers coacht en traint leidinggevenden en teams vanuit haar bureau Wake up your Talent. Haar insteek is het aansluiten bij natuurlijke kracht, optimaal inzetten van talent en het versterken van prestaties. Anja Hilgers en Charlotte Staats publiceerden eerder het succesvolle boek De weg naar excellent leiderschap, genomineerd als Managementboek van het jaar 2017.

Andere boeken door Anja Hilgers

Over Charlotte Staats

Charlotte Staats ontwerpt en begeleidt leiderschapstrajecten voor beginnend leidinggevenden, ervaren managers en top ambtenaren bij de Rijksoverheid. Daarnaast heeft zij haar eigen trainingsbureau op het gebied van leiderschapsontwikkeling. In 2019 publiceerde zij Persoonlijk leiderschap, voor de leider van nu. Charlotte Staats en Anja Hilgers publiceerden eerder het succesvolle boek De weg naar excellent leiderschap, genomineerd als Managementboek van het jaar 2017.

Andere boeken door Charlotte Staats

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Start met een stevige basis
2. Benut verschillen
3. Creëer echte betrokkenheid
4. Stimuleer eigenaarschap
5. Focus op teamresultaat
6. Jouw weg naar excellent leiderschap

Checklist Excellent Leidinggeven
Onverwachte vondsten
Overzicht geïnterviewden
Literatuur
Beeldbronnen
Dankwoord
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De weg naar excellent leiderschap