Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Toponderhandelaars

Gebonden Nederlands 2018 9789462721456
10
Voormalig top 10Totaal 27 dagen
Voormalig top 100Totaal 136 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Onderhandelen doen we dag in dag uit, en toch zijn er maar weinig mensen die zich er echt in bekwamen. Dit boek, met een voorwoord van Harvard-professor Robert C. Bordone, leert je hoe je uit elke onderhandeling meerwaarde kunt halen. En dat terwijl je de relatie verbetert met diegene met wie je onderhandelt.

Veel mensen zijn getraind op de theoretisch ‘juiste’ manier van onderhandelen, maar in de praktijk zie je vaak dat ze keuzes maken die helemaal verkeerd uitpakken. Irrationele keuzes. Toponderhandelaars voorziet in de behoefte aan concrete adviezen van ervaren onderhandelaars om dat te voorkomen. Ook geeft het boek inzicht in hoe beroemde onderhandelingen zijn verlopen. Vaak gaat bij de onderhandelingen de aandacht achteraf namelijk alleen uit naar de resultaten ervan. Lessen over het onderhandelingsproces gaan vaak verloren.

In dit boek krijg je inzicht in de rijke praktijk achter de theorie van Harvard. Je leest de verhalen van Nederlandse toponderhandelaars over hun ervaringen met onderhandelen, je ontdekt waar zij het meest op letten tijdens een onderhandeling, en krijgt een aantal gouden tips. Op basis van hun verhalen hebben we het kader van methodisch onderhandelen ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat je nooit meer in je oude valkuilen stapt.

Aan het woord komen onder anderen minister-president Mark Rutte, president-directeur Marjan van Loon van Shell, Neelie Kroes (Uber/Salesforce), Ed Kronenburg (ambassadeur in Peking), Elske Doets (zakenvrouw van het jaar 2017), Stientje van Veldhoven (staatssecretaris I&W), Wereldbank-directeur Frank Heemskerk en Edith Schippers, oud-minister van VWS.

De auteurs stellen alle opbrengsten van dit boek beschikbaar aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations in Den Haag. De experts van De Witt helpen belangeloos individuen, startups en ngo’s om meer waarde uit hun onderhandelingen te halen.

Specificaties

ISBN13:9789462721456
Trefwoorden:onderhandelen
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

Toponderhandelaars - 'Helpt verder bij onderhandelen'
Annemiek Sierhuis | 20 september 2018
Toponderhandelaars van Maarten van Rossum en Tim Masselink helpt iedereen verder in de vaardigheden voor onderhandelen. Het is een boek dat ik lees als een mooi magazine of glossy en ook als dusdanig kado zou kunnen geven aan een relatie.
Lees verder
Toponderhandelaars - Theorie over onderhandelen komt tot leven
Liesbeth Tettero | 17 september 2018
Het zal niet veel mensen overkomen dat ze moeten onderhandelen om een regeringscoalitie te vormen. Laat staan om gevangen militairen vrij te krijgen uit oorlogsgebied.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
7 stemmen
6
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Maarten van Rossum: ‘Onderhandelaars maken vaak irrationele keuzes’
Peter Spijker 12 september 2018 We onderhandelen dagelijks in huis en op het werk over de meest uiteenlopende zaken en voelen ons daar vaak onprettig bij. Maarten van Rossum en Tim Masselink, auteurs van Toponderhandelaars, vinden dat jammer. Ze vinden onderhandelen een vaardigheid die je al op school bijgebracht moet worden. De auteurs leiden je in hun boek door de theorie van het onderhandelen en geven je handvatten om ermee te oefenen. Verder beschrijven ervaren onderhandelaars zoals Mark Rutte, Marjan van Loon en Patrick Cammaert hun ervaringen met belangrijke onderhandelingen. Ze geven je nuttige adviezen en tips die voorkomen dat je in de bekende valkuilen stapt.
preview
Toponderhandelaars
Maarten van Rossum 22 juni 2018 Nu de releasedatum van Toponderhandelaars steeds dichterbij komt krijg ik van veel mensen de vraag: hoe kom je op het idee Nederlandse onderhandelexperts zoals Mark Rutte of Neelie Kroes te bevragen over hun gedrag tijdens onderhandelingen?

Over Maarten van Rossum

Maarten van Rossum is diplomaat en raadadviseur van de minister-president. Als diplomaat was hij onder andere werkzaam in Washington, Kunduz en Brussel. Maarten is getraind op Harvard en geeft onderhandeltrainingen aan de Academie voor Internationale Betrekkingen en de Academie van Wetgeving. Maarten is verbonden aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations.

Andere boeken door Maarten van Rossum

Over Tim Masselink

Tim Masselink is senior consultant leadership and development bij Berenschot. Daarvoor was hij verbonden aan het Nederlands Instituut voor internationale betrekkingen ‘Clingendael’ in Den Haag, waar hij vijf jaar lang training gaf in internationaal onderhandelen aan Nederlandse en buitenlandse diplomaten, internationale ngo’s en het bedrijfsleven. Tim heeft daarnaast ook gewerkt bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Tim is psycholoog en politicoloog en is verbonden aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations.

Andere boeken door Tim Masselink

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De theorie van het onderhandelen
3. De Harvard-methode
4. De praktijk achter de theorie
5. Durf te vragen en te gunnen
6. Druk op de emo-button
7. Als je iets voor elkaar wilt krijgen, moet je aan de bak
8. Rust kenmerkt de zeeman
9. De stijl van de loodgieter - creativiteit op de millimeter
10. Leun op een hark: de kunst van het nietsdoen
11. 360 graden netwerken
12. Creëer een gezamenlijk probleem
13. Wees de spin in het web
14. Effectieve beïnvloeding
15. Methodisch onderhandelen
16. 45 tips van toponderhandelaars

Beeldbronnen
Dankwoord
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toponderhandelaars