Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Natuurlijk agile

De verborgen wortels van wendbaarheid

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789462723405
10
Voormalig top 10Totaal 8 dagen
Voormalig top 100Totaal 105 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

In organisaties is het bereiken van balans vaak een groot probleem. Belangen van mensen, afdelingen en de omgeving conflicteren maar al te vaak met de commerciële belangen. Er is dan bijna altijd sprake van een spanning tussen het lineaire kortetermijnbelang en het cyclische, duurzame langetermijnbelang. In onze haast en ambitie maken we dan geen duurzame afweging en worden we keer op keer weer geconfronteerd met de gevolgen: stress, conflict, crisis. Met pijnlijke effecten voor onszelf, de organisatie en uiteindelijk de wereld als geheel.

Agile werken kan voor organisaties een uitweg zijn uit deze schadelijke energieverspilling. Agile is namelijk veel meer dan een (software)ontwikkelmethode en zelfs veel meer dan een mindset. De essentie van agile bestaat namelijk niet uit waar het nu vaak voor wordt ingezet: in een hoog tempo voldoen aan steeds nieuwe eisen. Efficiencyverbetering, korte termijn resultaat en aandeelhouderswaarde. De kern van agile wordt juist gevormd door natuurwetten, die gericht zijn op het creëren van harmonie en ritme door steeds aan te passen en te leren.

Dit boek neemt je aan de hand van praktische voorbeelden en modellen mee naar het fundament en de universele kracht van agile – Natuurlijk agile. Het leert je agile op een weloverwogen en duurzame manier toe te passen in je eigen omgeving. Hierdoor wordt waarde gecreëerd, niet alleen voor mensen en organisaties, maar ook voor onze wereld. Jouw organisatie transformeert in een wijze en succesvolle organisatie, waarin mens, technologie en omgeving weer in balans zijn en blijven.

Wat ik zo krachtig vind aan Pauls boek, is dat hij een bij uitstek technisch en technologisch instrument als Agile weet om te buigen – eigenlijk terug weet te brengen – naar die menselijke maat. Daarmee laat hij wat mij betreft nog duidelijker zien hoe dat kan werken en wat het oplevert. Hij duikt als het ware in het hart van de machine en draait daar de knoppen om. - Jan Rotmans

Specificaties

ISBN13:9789462723405
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2022
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Natuurlijk agile - ‘Helpt echte waarde toe te voegen’
Anouk Brack | 7 november 2022
Ik ken Paul Takken al jaren. Zijn enthousiasme voor de kracht van verbinding is alleen maar sterker geworden. Hoewel hij net als velen de Agile methodiek gebruikt in zijn werk, is er iets extra's aan de hand bij hem. Dat is ook de reden dat mensen, teams, en organisaties zo graag met hem werken. Maar om woorden te vinden voor wat zijn benadering dan precies zo uniek maakt, dat was nog niet zo makkelijk. 
Lees verder
recensie
Natuurlijk Agile - ‘Pleidooi voor meer menselijke maat’
Annemarie Smits | 17 oktober 2022
Paul Takken schreef ‘Natuurlijk Agile’ omdat Agile meer is dan een methode om kosten te verlagen en steeds efficiënter te werken. Door de waan van de dag gaan we voorbij aan de way of life die Agile is en die de organisatie kan helpen zich duurzaam te ontwikkelen, waarde voor de klant te realiseren en medewerkers gelukkiger te maken.
Lees verder
recensie
Natuurlijk Agile – ‘Een absolute aanrader’
Henny Portman | 11 oktober 2022
Met ‘Natuurlijk Agile – De verborgen wortels van wendbaarheid’ schreef Paul Takken een inspirerend boek, dat ons aan het denken zet over hoe wij omgaan met Agile. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Lichtheid en humor zijn belangrijk in Agile processen
Peter Spijker 28 oktober 2022 Agile moet organisaties wendbaarder maken, maar is de afgelopen jaren vooral ingezet om hogere winsten te behalen. Deze eenzijdige toepassing van Agile leidt tot tegenvallende resultaten. Voor duurzame transformaties is meer nodig, stelt Paul Takken in ‘Natuurlijk Agile’. Met Natuurlijk Agile breng je empathie, intuïtie en compassie terug in de organisatie. Daarmee raken mens, technologie en natuur weer in balans.

Over Paul Takken

Paul Takken is binnen zijn vakgebied een autoriteit in Japan en de Verenigde Staten. Hij is een specialist op het gebied van agile transformaties, mindset, innovatie en ontwikkeling. Hij is als consultant en coach betrokken geweest bij een aantal grote internationale agile transformaties.

Andere boeken door Paul Takken

Inhoudsopgave

Voorwoord door Jan Rotmans 11
Inleiding 15

Deel 1 De 7 valkuilen van Agile
Agile is 21
Verbeterde softwareontwikkeling 23
De kosten van Agile 27
Valkuil 1: Agile als efficiencyverbeteraar 31
Valkuil 2: Agile is onvoldoende geworteld 37
Valkuil 3: Agile ‘hyperventilatie’ 41
Valkuil 4: Agile silo’s 45
Valkuil 5: Lerend (on)vermogen van organisaties 51
Valkuil 6: Agile ‘in splendid isolation’ 55
Valkuil 7: Foutief besef van flow en waarde 63

Deel 2 De natuurlijke update voor Agile
Principes van natuurlijk Agile 71

Deel 3 Natuurlijk Agile in de praktijk
Bron van inspiratie: Wikispeed 89
Eerst moet het hart kloppen 93
Ademruimte en bewustzijn creëren 97
Een veilige omgeving scheppen 99
De kunst van de eenvoud omarmen 103
Lichtheid – gevoel voor humor waarderen 107
Go with the flow 109
Hoofd en hart in balans houden 111
Aan de slag met natuurlijk Agile 113

Deel 4 Achtergronden
Godai en de Japanse cultuur 119
Natuurlijk Agile cultiveren vanuit de vijf elementen 121
Mijn Japanse eurekamoment 133

Epiloog 135
Dankwoord 141
Over de auteur 143
Agile begrippenlijst 145
Het Agile Manifest 155
Bronnen 157

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Natuurlijk agile