Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , e.a.

Alliantiekaartspel

Samenwerken in allianties, netwerken en partnerships

Spel (h) Nederlands 2014 9789462760219
Verkooppositie 2343Hoogste positie: 167
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Geen enkele organisatie kan de complexe vraagstukken van deze tijd alleen oplossen. Steeds meer organisaties werken daarom met andere organisaties samen in allianties, ketens, netwerken en/of partnerships.

Samenwerking tussen organisaties is echter niet eenvoudig en gaat vaak mis. Bijvoorbeeld omdat de partners van elkaar afhankelijk zijn en niemand de baas is. Of omdat het anders zijn van de samenwerkingspartner - dat op zich een pluspunt is - het samenwerken ook lastig maakt. Tot slot doet de context altijd haar invloed gelden; denk aan ontwikkelingen bij de moederorganisaties, in de politieke context of de markt. Het vraagt altijd het opgeven van een deel van je autonomie in het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is niet gemakkelijk en niet vanzelfsprekend.

Het 'Alliantiekaartspel' helpt u met elkaar in gesprek te gaan en zo aan een betere en succesvollere samenwerking te bouwen. Het 'Alliantiekaartspel' bestaat uit 133 kaarten en is gebaseerd op 'Leren samenwerken tussen organisaties' (Managementboek van het jaar 2013). Verdieping is in dit boek te vinden.

Het 'Alliantiekaartspel' is ontwikkeld door Robin Bremekamp, Tim Dees, Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Ruben van Wendel de Joode, Nikki Willems van Common Eye.

Specificaties

ISBN13:9789462760219
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:133
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:21-12-2017
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Common Eye

Common Eye: een team van samenwerkers Wij zijn een collectief van samenwerkers met meer dan 50 jaar advieservaring op het gebied van samenwerken. Wij werken samen omdat onze gedeelde ambitie verder gaat dan het doen van opdrachten alleen. Wij willen een professionele katalysator zijn voor de samenwerkingsprocessen waarin onze opdrachtgevers betrokken zijn. En we ontwikkelen samen én met anderen nieuwe kennis en inzichten. Dat vraagt dat wij verschillende invalshoeken, verschillende ervaringen en verschillende werkstijlen bij elkaar brengen. Wij hebben elkaar daarin gevonden en wij hebben de overtuiging dat dit onze advisering en de effectiviteit van onze opdrachtgevers ten goede komt. Bij een samenwerking met Common Eye werk je niet alleen met ons als individuen, maar benut je ook onze gedeelde kennis en expertise. Wij willen niet stilstaan bij wat we al weten maar het vak ‘samenwerkingskunde’ echt een stap verder brengen. Op een hoog niveau brengen. Het is onze ambitie om ‘samenwerken’ beter te begrijpen en om het vervolgens beter te kunnen doen, voor en met onze opdrachtgevers. Wij putten inspiratie uit onze diversiteit en we werken vanuit een gemeenschappelijke visie, onze ‘common eye’ op samenwerking. De co auteurs van het Alliantiekaartspel zijn Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Robin Bremekamp, Tim Dees, Ruben van Wendel de Joode en Nikki Willems

Andere boeken door Common Eye

Over Edwin Kaats

Edwin Kaats is als partner en adviseur verbonden aan Common Eye. Daarvoor werkte hij als partner bij Twynstra Gudde. Hij studeerde Logistiek Management en Economische Geografie. Hij promoveerde in 2008 in Tilburg op het proefschrift 'Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief'. Als (bestuurs)adviseur is hij altijd op zoek naar effectieve verbindingen. Hij helpt organisaties die aan de wieg staan van een nieuwe samenwerking, of waar de samenwerking verbeterd moet worden. Gedwongen of vrijwillig. Kaats: 'Samenwerking is vooral betekenisvolle relaties ontdekken, ontwikkelen en benutten'. Hij doet dat in een breed scala aan soorten organisaties: publiek en privaat en in allerlei sectoren. 'Ik heb geleerd dat een gemeenschappelijke ambitie een belangrijk ijkpunt is voor elke samenwerking. Zonder die gemeenschappelijke ambitie verliest de samenwerking haar richting en aantrekkingskracht.' Naast zijn advieswerkzaamheden besteedt hij tijd aan onderzoek. Hij ontwikkelt praktische hulpmiddelen op het gebied van samenwerkingskunde, alliantiemanagement en collaborative leadership. Hij doet dat zoveel mogelijk in samenwerking met collega’s, vakgenoten en opdrachtgevers. Zijn laatste boek “Leren samenwerken tussen organisaties” (Kaats en Opheij, 2012) werd managementboek van het jaar 2013. Hij verzorgt regelmatig trainingen over de thema's Samenwerking en Alliantiemanagement. Hij is medeoprichter en partner van Common Eye, gespecialiseerd in samenwerken in allianties, netwerken en partnerships.

Andere boeken door Edwin Kaats

Over Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij is bestuursadviseur, medeoprichter en partner van Common Eye – Samenwerken in allianties, ketens en netwerken. Hij schreef samen met Edwin Kaats het boek 'Leren samenwerken tussen organisaties', dat in 2013 werd verkozen tot Managementboek van het jaar. In 2008 promoveerde hij in Tilburg op een proefschrift getiteld “Bestuurders zijn van betekenis, allianties en netwerken in bestuurlijk perspectief” en sinds 1987 is hij organisatieadviseur. Hij leerde dat vak bij Twynstra Gudde waar hij meer dan 25 jaar aan verbonden was, waarvan 17 jaar als partner. De complexe en betekenisvolle vraagstukken van deze tijd kan niemand alleen oplossen. Samen kun je meer bereiken dan ieder afzonderlijk. Samenwerken is nodig maar niet vanzelfsprekend. Opheij helpt bestuurders, managers en professionals die samenwerking betekenis, vorm en inhoud te geven. Daarbij gaat het niet alleen om de rationele en inhoudelijke overwegingen. Het gaat ook om de persoonlijke relaties en het recht doen aan de maatschappelijke, organisatie- en persoonlijke belangen. Voor bestuurders betekent dit dat zij hun 'vermogen tot verbinden' moeten ontwikkelen. Weinig is zo praktisch als een goede theorie. Wilfrid Opheij werkt met veel plezier aan adviesopdrachten en vindt het tegelijkertijd van belang om ook te conceptualiseren wat er gaande is. Vandaar dat hij ook doceert, onderzoekt en publiceert.

Andere boeken door Wilfrid Opheij

Over Robin Bremekamp

Robin Bremekamp is oprichter van Common Eye (www.commoneye.nl).

Andere boeken door Robin Bremekamp

Over Tim Dees

Tim Dees was adviseur bij Common Eye. Common Eye is een organisatieadviesbureau waarin samenwerken in alles centraal staat en daarmee uniek is in Nederland. Hij heeft zijn adviseursrol ingeruild voor het klaslokaal en is nu docent op een basisschool. Eerder werkte Tim bij Adviestalent, een onderdeel van Twynstra Gudde, waar hij het vak van adviseur leerde. Tijdens en na zijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap werd hij al snel gefascineerd door de betekenis en spanning van samenwerken over organisatiegrenzen heen. Hij kreeg oog voor het belang van een bewust en uitgebalanceerd proces om met verschillende partijen te komen tot een gedeelde perspectief. Een perspectief dat idealiter echte maatschappelijke meerwaarde creëert én aantrekkelijk is voor de betrokken partijen.

Andere boeken door Tim Dees

Over Ruben van Wendel de Joode

Ruben van Wendel de Joode is partner bij Common Eye, een adviesbureau gespecialiseerd in samenwerken in allianties, netwerken en partnerships. Ruben geeft advies, verzorgt trainingen en is gastdocent. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar virtuele netwerken.

Andere boeken door Ruben van Wendel de Joode

Over Nikki Willems

Nikki Willems werkt als adviseur bij Common Eye. Hiervoor werkte ze bij Adviestalent, Twynstra Gudde. Ze houdt zich bezig met verschillende vraagstukken op het terrein van samenwerken, strategie en werken in netwerken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een samenwerkingsstrategie, het begeleiden van organisaties die een samenwerking willen aangaan, het ontwikkelen van een netwerk, of het doen van een evaluatie. Ook doet ze onderzoek en publiceert ze nieuwe inzichten. Zo schreef ze mee aan o.a. het boek Nieuwerwets organiseren (2014) en Leren werken in en met netwerken (2018).

Andere boeken door Nikki Willems

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alliantiekaartspel