Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De wendbare organisatie

Agility based strategy in de praktijk

Paperback Nederlands 2016 9789462760905
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe overleven in de huidige turbulentie en zelfs sterker uit de crisis komen? Leo Kerklaan laat zien dat organisaties niet zonder een agility based strategy kunnen.

·Tools voor het omgaan met onzekerheid en complexiteit in de strategie-ontwerpfase.
·Manoeuvres voor optimale afstemming van de bedrijfsmiddelen op de doelen tijdens de strategie-implementatie.
·Een ‘coöperatief systeem’ voor de strategierealisatie door teams van gemotiveerde medewerkers.
·Relevante KPI’s om een sterke feedbackloop in te richten.

'De wendbare organisatie': een strategieboek voor de praktijk van nu.

"Een waardevol boek, dat theoretische concepten combineert met een zeer doordachte, praktische regie om strategie te ontwikkelen en ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen." - Prof. ir. Drs. Willem J. Vrakking , honorair vennoot Holland Consulting Group

"In de offshore sector is agility based strategy een keiharde noodzaak. In 'De wendbare organisatie' laat Leo zien hoe u de toekomst op uw agenda zet." - Ir. John Awater, Bluewater Energy Services, Head Marine & Subsea Support

"Een mooi en noodzakelijk boek in deze voor veel organisaties turbulente tijden. Niet alleen vergezichten over wat er allemaal aankomt, maar ook heel praktische handvatten om morgen al uw voordeel mee te doen." - Menno Lanting, bestsellerauteur van managementboeken en veelgevraagd spreker

"'De wendbare organisatie' combineert actuele theoretische inzichten met concrete handvatten voor de praktijk. De instrumentele aanpak en de praktische voorbeelden maken het boek niet alleen waardevol voor managers, maar ook voor studenten in het Hoger Onderwijs." - Dr. Carien Verhoeff, strategieconsultant en docent Haagse Hogeschool

"Een indrukwekkend boek dat focust op de theorie en praktijk van strategievorming in al zijn dimensies. Het legt echter met name de essentie van het proces bloot, de succesvolle implementatie. Een complete guideline voor de manager, met vele voorbeelden uit de – vaak weerbarstige – praktijk." - Meinhard Gans, Director International Projects and Consultancy, Maastricht School of Management

Specificaties

ISBN13:9789462760905
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:11-3-2016
ISSN:

Expertrecensies (5)

De wendbare organisatie
Jan Hoogstra | 9 maart 2017
Agile is het toverwoord van de afgelopen paar jaren. Alles moet agile, wendbaar zijn van programmeertechnieken tot organisaties. In zijn boek De wendbare organisatie, agility based strategy in de praktijk geeft Leo Kerklaan handvatten hoe een organisatie deze wendbaarheid kan implementeren.
Lees verder
De wendbare organisatie - Agility based strategy in de praktijk
Dick Bos | 8 juli 2016
Echt een studieboek: De wendbare organisatie - Agility based strategy in de praktijk van Leo Kerklaan. Geen boek om even snel uit te lezen, maar wel een mooi handboek voor iemand die zijn organisatie opnieuw wil gaan inrichten en richten.
Lees verder
Management Summaries - De wendbare organisatie
Ronald Buitenhuis | 24 mei 2016
We leven in tijden van complexity economics. Door heftige bewegingen (de bekende ‘turbulente tijden’) komt er geen mooi evenwicht meer tot stand. Langetermijnstrategieën zijn exit.
Lees verder
Longread - Henny Portman over De wendbare organisatie
Henny Portman | 19 mei 2016
Leo Kerklaan neemt je in zijn boek De wendbare organisatie. Agility based strategy in de praktijk mee in de wereld van strategie-ontwerp, strategie-implementatie en het inrichten van feedback-loops.
Lees verder
De wendbare organisatie
Sjors van Leeuwen | 3 mei 2016
Hoe overleef je als organisatie in de nieuwe economie en kom je daar zelfs sterker uit tevoorschijn? Het antwoord ligt volgens organisatieadviseur Leo Kerklaan in het gebruik van een ‘agility based strategy’. Zo’n strategie zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met onzekerheid en complexiteit.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
19 stemmen
18
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

interview
Leo Kerklaan: ‘Je kunt de kwaliteit altijd blijven verbeteren’
Hans van der Klis 27 oktober 2020 Ooit was kwaliteitsmanagement het vak van de toekomst. Maar het onderwerp is gaan bloemkolen, zegt Leo Kerklaan, expert op het gebied van strategisch performancemanagement. Volgens Kerklaan, auteur van De cockpit van de organisatie en De wendbare organisatie, moet performancemanagement gezien worden als de beste manier waarop organisaties zich kunnen blijven verbeteren.
interview
Leo Kerklaan: ‘We lijden aan luiheid en traagheid’
Ronald Buitenhuis 27 juni 2016 Leo Kerklaan verwierf faam als auteur van De cockpit van de organisatie en als adviseur. Ooit bracht het adviesvak hem in Ethiopië. ‘Ik zag rondtrekkende nomaden die geen TomTom, kaart of telefoon hadden, maar wel maximaal wendbaar waren. Strategisch op zoek naar voedsel en toekomst veiligheid. Zij bereikten steeds hun doel. Zelfredzaamheid waar we in het Westen nog veel van kunnen leren.’
preview
Preview - De wendbare organisatie
Leo Kerklaan 29 februari 2016 Hoe kan een organisatie in de nieuwe economie overleven en daar sterker dan voorheen uitkomen? Leo Kerklaan geeft in De wendbare organisatie zijn recept: agility based strategy. Een preview.

Over Leo Kerklaan

Leo Kerklaan is vennoot van Holland Consulting Group te Amsterdam en directeur van de Franeker Management Academie. Voordien heeft hij vijftien jaar lang managementfuncties in het bedrijfsleven vervuld. Hij adviseert regelmatig over strategieontwikkeling, beleidsevaluatie en integrale kwaliteitszorg. Zijn invalshoek daarbij is het doorbreken van het bestaande prestatieniveau met 'performance dashboards'. Hiervoor ontwikkelde hij de 'Organisatiecockpit'. Dit concept is inmiddels met succes toegepast zowel bij het ontwerpen als implementeren van systemen van prestatiemanagement. Leo Kerklaan geeft trainingen en werkconferenties over de Organisatiecockpit en over prestatiesturing. Ook publiceert hij regelmatig over deze onderwerpen.

Andere boeken door Leo Kerklaan

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Leeswijzer

Deel 1: Uitdagingen
1. Strategische positie
2. Strategische leercirkel
3. Wendbare organisaties

Deel 2: Ontwerp
4. Strategiehuis
5. Strategiekaart
6. Strategiearchitectuur

Deel 3: Implementatie
7. Prestatie-indicatoren
8. Managementdashboard
9. Manoeuvreren met tastbare bedrijfsmiddelen

Deel 4: Realisatie
10. Coöperatief systeem
11. Kritieke competenties ontwikkelen
12. De PDCA-cirkel

Literatuur
Trefwoordenregister
Aanbevelingen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wendbare organisatie