Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Tweebenig samen werken

Gebonden Nederlands 2018 9789462762237
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

“Het gebruiken van twee benen zorgt voor een hogere handelingssnelheid en een grotere kans op succes. Om spelers tweebenig te maken, zorgen wij ervoor dat zij ook in situaties worden gezet waarin het natuurlijk is om de bal met het minder sterke been mee te nemen en coachen hen dan positief.”

Het bovenstaande citaat is een van de gouden regels bij de voetbalclub AZ. Maar geldt deze gouden regel bij het samenwerken op het voetbalveld ook voor professionals en organisaties? Het antwoord leest u in Tweebenig samen werken. Adviseurs, bestuurders, wetenschappers, ambtenaren, managers en een voetbaltrainer delen hun kennis en ervaringen over tweebenig samen werken.

Taaie maatschappelijke opgaven vragen om steeds meer samenwerking tussen publieke, maatschappelijke en private partijen. Vaak ontstaat op het grensvlak tussen deze organisaties spanning: belangen, identiteiten, werkwijzen en loyaliteiten botsen. Mensen die op dit grensvlak (samen)werken – de grenswerkers – staan met één been in de binnenwereld van hun eigen organisatie en één been in de buitenwereld en ervaren de spanning vaak het eerst. Deze spanningen maken zowel de interne als externe samenwerking uitdagend.

Spanningen zien we vaak als negatief. Ten onrechte. Juist op de grensvlakken wordt het door de verschillen spannend en staat iets waardevols op het spel. Tweebenige voetballers als Cruijff en Van Basten, kunnen acties met beide benen inzetten, zijn creatiever in het maken van combinaties en kunnen vanuit meer posities scoren. Ook organisaties en professionals die beide kanten van de spanning kunnen combineren, zijn succesvoller. Zij lossen de spanningen niet op, maar maken de (schijnbare) tegenstellingen hanteerbaar en productief. Het is niet ‘het een of het ander’, het is en-en. Dit noemen wij ‘tweebenig samen werken’ en dit vormt de rode draad van dit boek.

In Tweebenig samen werken wordt in verschillende essays gebouwd aan nieuw gedachtegoed, in cases worden concrete handvatten gegeven voor toepassing in de praktijk, en in interviews en columns worden persoonlijke inzichten en ervaringen gedeeld. Tweebenig samen werken geeft inspiratie, nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan. Want het hanteren van spanningen gaat niet alleen om samen denken, maar ook om samen doen en proberen.

Ga spanningen niet meer uit de weg, maar grijp ze aan voor vernieuwing en creativiteit.

Specificaties

ISBN13:9789462762237
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:376
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:5-2-2018
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

Tweebenig samen werken - 'Een van de beste managementboeken van 2018'
Nico Jong | 8 november 2018
Voor de complexe vraagstukken van deze tijd is samenwerking over organisatiegrenzen nodig. Samenwerking die gebaat is bij diversiteit en variëteit, waarbij groepen en personen van elkaar verschillen en iets kennen en kunnen wat de ander niet kent en kan.
Lees verder
Tweebenig samen werken - 'Buitengewoon goed gelukt'
Rijk Binnekamp | 9 mei 2018
Tweebenig samen werken, onder redactie van Martine de Jong, Has Bakker en Fieke Robeerst, gaat in op het accentverschil tussen sámenwerken en samen wérken.
Lees verder
Verschillen liggen aan de basis van succesvolle samenwerking
Bert Peene | 5 april 2018
Samenwerken is niet ondanks, maar dankzij verschillen succesvol, zeker wanneer het om samenwerking tussen organisaties gaat. Dat is de belangrijkste boodschap van een verzameling essays, columns, interviews en (andere) praktijkverhalen die onder redactie van Twynstra Gudde-adviseurs Martine de Jong, Has Bakker en Fieke Robeerst gepubliceerd werd met als titel Tweebenig samenwerken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

preview
De omgevingswet vraagt om een tweebenige overheid
Has Bakker 7 mei 2018 Bekende voetballers als Cruijff en Van Basten staan te boek als succesvol, omdat zij tweebenige voetballers waren. Voetballers die acties met beide benen kunnen inzetten, zijn sneller in het spel, creatiever in het maken van combinaties en kunnen vanuit meer posities scoren.
interview
Martine de Jong: ‘Spanningen zien we vaak ten onrechte als negatief’
Bert Peene 4 mei 2018 Taaie maatschappelijke vraagstukken vragen steeds nadrukkelijker om samenwerking tussen publieke, maatschappelijke en private partijen. In de praktijk blijkt dat echter behoorlijk lastig, zo lezen we in Tweebenig samen werken.
preview
Tweebenig samen werken
Fieke Robeerst 18 april 2018 Het onlangs verschenen boek Tweebenig samen werken geeft inspiratie, nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan met samenwerking over grenzen heen. Een preview.

Over Martine de Jong

Martine de Jong is adviseur, procesbegeleider en coalitiebouwer bij Twynstra Gudde en onderzoeker bij de Urban Futures Studio aan de Universiteit Utrecht. Zij staat voor vernieuwing en verbinding op grensvlakken: tussen inhoud en proces, tussen verschillende sectoren en disciplines, tussen afdelingen en organisaties, tussen visievorming en uitvoering en tussen wetenschap en praktijk. Haar onderzoek gaat over het nieuwe werkveld van en de nieuwe rol voor professionals om integraal samen te werken. En over het omgaan met de spanningsvelden die het samenwerken over grenzen meebrengt. In de afgelopen jaren heeft Martine meer dan 25 grote leer- en organisatieontwikkeltrajecten begeleid en meer dan 2500 professionals geholpen om effectiever samen te werken op de grens van binnen en buiten hun organisatie.

Andere boeken door Martine de Jong

Over Has Bakker

Has Bakker is adviseur bij Twynstra Gudde. Daar houdt hij zich bezig met samenwerkingsvraagstukken tussen en in organisaties in het publieke domein. Has Bakker is gefascineerd door de spanningen in samenwerken tussen de wereld buiten (de leefomgeving) en de wereld binnen (de systeemwereld), hoe deze spanningen productief te maken en wat dit vraagt van moderne organisaties. Naast adviseur is Has Bakker ook raadslid in de gemeente Utrecht.

Andere boeken door Has Bakker

Over Fieke Robeerst

Fieke Robeerst is adviseur bij Adviestalent, Twynstra Gudde. Haar interesse gaat uit naar samenwerkings- en verandervraagstukken. Zij heeft een achtergrond in de culturele sector. Eerder deed zij onderzoek naar samenwerking in de museale sector (collectiemobiliteit) en samenwerking tussen teams en afdelingen.

Andere boeken door Fieke Robeerst

Inhoudsopgave

Voorwoord

-Tweebenig Spelen
-Samen wérken
-Het wapen moet zichtbaar blijven
-Ik = wij
-Handreiking voor de effectieve ritselaar
-Vilein of fijn?
-X ziet, X ziet, wat Y niet ziet. En andersom
-Een ingrijpende transitie vraagt om een hecht team
-De kracht van het midden
-Houvast voor crisisteams
-In gesprek op een onbekende plek
-De tweebenige overheid als netwerkorganisatie
-Samen vuur maken
-De (on)misbare organisatie
-Strategisch kiezen
-De moderne ambtenaar is tweebenig
-Twee teams, twee gezichten, twee werelden
-Zo logisch op papier, maar toch zo moeilijk in de prakijk
-Flexibel van binnen, open naar buiten
-Gaan voor een acht
-De stuurmanskunst van de gemeentesecretaris
-Om te rennen heb je twee benen nodig
-De ombudsman als liaison tussen burger en gemeente
-Stimuleren en verantwoorden
-Spanningen bespreken met waarderend onderzoek
-Maak het onaf!
-Slim laverend op het doel af
-Een ziekenhuis bouwen is mensenwerk
-Autonomie in gebondenheid
-Buiten makkelijker dan binnen
-Samen de hoge instroom te lijf
-De schoonheid van macht
-Tweebenige democratie: voorkom een wankel evenwicht
-Design Thinking - toolbox voor volwaardige samenwerking
-Op verkenning in het onderzoeksbos
-Leve het ongemak
-Leren van levens- en stervenskunst
-Publiek-privaat klimaat
-Community development naar Amerikaans model
-Opnieuw leren voetballen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tweebenig samen werken