Managementboek.nl gebruikt cookies.

Samensturing

Nederlandstalig | Paperback
(9)
Verkooppositie: #57
182 dagen in de top 100
Onze prijs: € 25,50
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Video

Samenvatting

Samensturing is de nieuwe mindset voor organiseren en veranderen en een effectief alternatief voor organisaties waar zelfsturing niet van de grond komt. Het biedt leiders en veranderaars een fundamenteel ander perspectief om verandering te realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Samensturing is in de praktijk ontwikkeld en daarna van een degelijke theoretische...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Voorwoord – door Jan Bommerez
Inleiding

DEEL 1 Samensturing, het concept

Hoofdstuk 1 Wat is Samensturing?
1.1 Wat is Samensturing?
1.2 Waarom zelfsturing invoeren niet werkt
1.3 Holistisch veranderen
1.4 De kracht van een gezamenlijk (verander)perspectief

Hoofdstuk 2 Het verschil tussen zelfsturing en Samensturing
2.1 Herkomst van het woord Samensturing en de rol van taal
2.2 Ideologische verschillen tussen zelfsturing en Samensturing
2.3 Consequenties voor het veranderproces
2.4 Verwante stromingen aan Samensturing

Hoofdstuk 3 De vier fasen van Samensturing
3.1 De natuurlijke weg
3.2 Eigenaarschap
3.3 Gedeelde verantwoordelijkheid
3.4 Balans tussen zelf en samen
3.5 Samensturing optima forma: borgen en uitbouwen

Hoofdstuk 4 Leiderschap bij Samensturing
4.1 Leiderschap bij Samensturing, een transformatie van formaat
4.2 Hiërarchie doorbreken: werken vanuit gelijkwaardigheid
4.3 Verandering van leiderschap gedurende het veranderproces
4.4 Nieuw leiderschap

DEEL 2 Samensturing, de toepassing

Hoofdstuk 5 De essentiële rol van kaders
5.1 Wat zijn kaders?
5.2 Wat doen kaders?
5.3 Ontwikkeling van de kaderstelling door de fasen heen
5.4 Ons kader als community

Hoofdstuk 6 Wanneer is samen echt samen?
6.1 Samen sturen en de dialoog
6.2 Samen beslissen
6.3 Hoe krijgt samen vorm in de verschillende fasen van Samensturing?
6.4 Samensturing als sleutel voor transformatie

Hoofdstuk 7 Maatwerk: het recht om te mogen verschillen
7.1 Maatwerk, een change of mindset
7.2 Samen ontwerpen
7.3 Maatwerk in elke fase
7.4 Maatwerk: als het spannend wordt

Hoofdstuk 8 Practise what you preach, de ultieme uitdaging voor managers en veranderaars
8.1 Waar het vaak misgaat
8.2 Stap voor stap een samensturend leider worden
8.3 Dienstbaar zijn aan de ontwikkeling
8.4 Boodschap voor veranderaars en consultants

EXTRA
Hoofdstuk 9 Samen sturen over organisatiegrenzen
9.1 Waarom is het zo ingewikkeld?
9.2 Samensturing in de vier fasen
9.3 Het ultieme Samensturingsinstrument: de community
9.4 Epiloog: de samensturende samenleving

Dankwoord
Woordenlijst
Literatuurlijst

Specificaties

EAN:9789462762688
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 192 blz.
Uitgever:Management Impact
Druk:1e druk, 2018

Over Rianca Evers-den Ouden

Rianca Evers-den Ouden werkte jarenlang in de verslavingszorg als o.a. hulpverlener, preventiewerker, projectleider en beleidsadviseur en ontdekte daar in de praktijk hoe weinig de mensen in organisaties zijn afgestemd op het gezamenlijke doel van de organisatie. Waar ze kon, bracht ze hulpverleners, cliënten en ketenpartners bij elkaar om samen na te denken over zorgbeleid en ieders bijdrage daaraan. Daarmee werden de roots voor Samensturing gelegd.

Rianca studeerde o.a. social work, organisatiepsychologie en verandermanagement, en volgde een vakopleiding tot trainer. Zij leerde daardoor haar ideeën en idealen te onderbouwen en ze communicatief en overdraagbaar te maken. Het leven en de praktijk bood haar echter minstens zoveel ervaring om te doen wat zij nu doet met Samensturing.

In 2014 ging zij op zoek naar een antwoord op de vraag wat er nodig was voor echte transformatie in het sociaal domein, vanuit haar bedrijf de Veranderstudio. Dit resulteerde in het concept Samensturing dat aanvankelijk vooral werd ingezet bij gemeenten en zorginstellingen, maar inmiddels ook buiten het sociaal domein. Zo werden er fantastische resultaten behaald bij Vérian JGZ: vanuit een haast onmogelijke reorganisatieopdracht herrees een bevlogen afdeling, waar in het midden van de storm het ziekteverzuim daalde van 4,5 naar 0,9%, en de medewerkerstevredenheid twee volle punten steeg. De betrokken manager, die aanvankelijk sceptisch was over Samensturing, is nu zo enthousiast dat ze ook als spreker en partner van Saminc andere managers inspireert om met Samensturing aan de slag te gaan.

Vanaf 2016 ging ze adviseurs opleiden in het gedachtegoed en eind 2017 werd het kenniscentrum Saminc opgericht, wat staat voor Samensturing Inc. Vanuit dit kenniscentrum en de community wil ze met haar team specialisten en partners mensen op maat faciliteren om op hun plek meer Samensturing te realiseren. De toepassing van Samensturing vindt met de diversiteit van de betrokken partners en specialisten ook een steeds breder bereik, van oplossingen voor de energietransitie tot en met de transformatie van een hele sector in het grootste samensturingsproject tot nu toe bij The New Builders, waar meer dan 200 bouwers aan de slag zijn om middels Samensturing hun missie: een wendbare en menswaardige bouwsector, te realiseren.

Lezersrecensies

Samensturing zet de mens voorop.

04-03-2019 | J. Welp

Helder, fris en vanuit passie geschreven. Als lezer krijg je vertrouwen dat het echt kan; de mens voorop en samen de organisatie sturen. Een prachtig boek dat me heeft geraakt. Omdat burn out en slechte sfeer zo vaak voorkomt. Omdat mensen niet gezien en gehoord worden. Het kan dus wel anders. Heldere route beschrijving, zij benoemt ook de struikelblokken en doet geen loze beloften. Chapeau Rianca Evers-den Ouden.

Samensturing = NIEUW leiderschap!

12-02-2019 | G. Groenewoud

Lees recensie >
Recensie “Samensturing – Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid” van Rianca Evers-den Ouden 
 
 
Wil je als consultant, adviseur, zorgverlener en/of HRM businesspartner ECHT meters maken, stop dan geen tijd meer in deze recensie, maar bestel meteen het boek! Het zal je leven verrijken. https://bit.ly/2rr29sM 
 
Mensen die mij kennen weten dat ik een hospitalityman ben. In dat verband gebruik ik in mijn recensies en uitingen op social media vaak (vak)termen en uitdrukkingen als “amuse”, “het water loopt mij in de mond”,  “***”, etc. 
 
U begrijpt het al “het water loopt mij in de mond”... 
 
Ik moest even denken aan de wereldberoemde chefkok Paul Bocuse. Als je kok bent en je hebt nog nooit van hem (of van Escoffier en Pellaprat) gehoord, dan heb je weinig interesse in je vak. Als bezig bent met P&O, Werving & Selectie, Detachering en HRM en je hebt nog nooit van Ken Blanchard, Jan Bommerez, Allard Droste, Jitske Kramer, Ben Kuiken, Frederic Laloux, Inge Nuijten, Jaap Peters, Matthieu Weggeman, Anke Siegers en van Simon Sinek gehoord, dan mag je jezelf geen “businesspartner” noemen. 
 
Deze mensen staan niet toevallig op de literatuurlijst van “Samensturing – Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid”. Met dit boek hoort Rianca Evers-den Ouden in dit rijtje thuis, omdat het naadloos aansluit bij de trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap en economie. 
 
In essentie: van hoofd naar hart, van denken naar voelen, van powerleaders naar servant leiders, van controle naar vertrouwen, van management naar (nieuw) leiderschap, van shareholders naar stakeholders en van Angelsaksisch naar Rijnlands denken. 
 
ENTHOUSIAST 
 
Waarom ben ik zo enthousiast over dit boek en de boeken van de mensen die ik hierboven noem? 
 
Ze hebben één ding gemeen, de mindset en visie van nieuwe leiders. Zie ook het Handvest nieuw leiderschap. www.youngbilderbergconferentie.nl/handvest-nieuw-leiderschap.php) 
 
Nieuwe leiders zijn mensdenkers. Old skool managers zijn proces- en systeemdenkers, ze kijken naar bottomline. Nieuwe leiders kijken naar de horizon, die hebben de toekomst. Bij bedrijven en organisaties die dit begrijpen en ermee aan de slag zijn gegaan, staan de sollicitanten bij wijze van spreken op de stoep. Bij old skool bedrijven (in het algemeen en in het bijzonder in de bouw, installatietechniek en ICT) hebben ze de grootste moeite om vakmensen te vinden en te houden. Dat gaat natuurlijk ook op voor de sector Zorg & Welzijn.   
 
Als teamleiders, managers, directeuren, bestuurders en toezichthouders zich eens zouden realiseren dat het tegenwoordig gaat om loslaten en vertrouwen, dan zou de wereld er snel anders en beter uitzien! Samensturing kan namelijk zorgenvoor meer betrokkenheid, een hoge medewerkers- en cliënttevredenheid, een laag ziekteverzuim en een laag verloop. 
 
WAARSCHUWING 
 
Het is geen trucje, en je kunt het ook niet top down invoeren onder het mom van “minder managers”. Dan is het alleen window dressing en een mission impossible! Stakeholders hebben dat direct in de gaten. Het moet gaan om minder managen. Inderdaad, loslaten en vertrouwen… 
 
Dus niet met de directie, de RvB, de RvT zonder medewerkers en OR na een hei- of bossessie samensturing of Rijnlands werken old skool top down invoeren. Dat werkt niet! Als je dit boek er eens bij pakt, dan bespaar je heel veel tijd. Het is een praktisch boek, je kunt er zo mee aan de slag.   
Aan de orde komen onder anderen: 
  
• Waarom je veranderingen niet kunt invoeren 
• Het verschil tussen zelfsturing en samensturing 
• De impact van samensturing 
• Practice what you preach: de ultieme uitdaging voor leiders en veranderaars 
 
Alleen al door deze vier hoofdstukken (van de negen) en het prachtige voorwoord van Jan Bommerez is het boek zijn aankoopbedrag meer dan waard.  
   
Ik ben begonnen met de literatuurlijst. Daarna alle voorbeelden gelezen. Een feest van (h)erkenning. En er gaat nogaleens wat mis! Rianca Evers-den Ouden is “gepokt en gemazeld” in de zorgsector. Ik vind het ook uitermate geschikt voor andere sectoren. Het is een must read voor (hoog)leraren en studenten met professionele interesse voor verandering en bedrijfskunde in alle sectoren! Van harte aanbevolen dus!    
 
In a nutshell: ***** Mooi ontwerp, diepgang, actueel, inspirerend, leerzaam, praktisch handboek dat werkt, sluit aan bij de trends en ontwikkelingen. 
 
#leiderschap, #veranderen, #samensturing, #zorgsector, #VAKmensen,  
#loslaten, #vertrouwen, #transitie, #trendrede, #Rijnlands, #H.P.O., #bevlogenheid, #regels, #passie, #plezier, #maatwerk, #eigenaarschap.     
 
Tot slot: Ik realiseer mij, dat een groot deel van deze column meer gaat over de trends en ontwikkelingen en de context dan over het boek zelf... 
 
Over gedeelde verantwoordelijkheid, je rol als partner, gelijkwaardigheid en wederkerigheid, bescheiden zijn de juiste mindset, een aantal praktijkvoorbeelden, de natuurlijke weg naar verandering en de kernprincipes scheef Rianca Evers-den Ouden zelf het volgende: https://bit.ly/2DXOwsd 
   
Koos Groenewoud, Lelystad 6 februari 2019, met dank aan Emmy Soplantila voorde eindredactie

Gelijkwaardig Samen Sturen

21-11-2018 | B.Y. Wiechers

Lees recensie >
Rianca heeft een bevlogen pleidooi geschreven voor een gelijkwaardige manier van je organisatie samen veranderen. Ze schrijft vanuit de vier kernprincipes. 1. Definieer beslisruimte en verantwoord kaders; 2. Samen; 3. Maatwerk; 4. 'Practise what you preach' en neemt de lezer mee door het 4-fasemodel om tot uitvoering te komen.
Het is een prettig leesbaar, praktisch boek dat stellig geschreven is. Hierdoor is het interessant om met elkaar in gesprek te gaan. Ik heb het met veel plezier gelezen en ben behoorlijk aan het denken gezet. En dat is wat Rianca volgens mij wil bereiken met haar boek. Bewustwording, dialoog en actie!

Rianca heeft onderbouwd wat ik al doe

19-11-2018 | S. Barth-Oosting

Lees recensie >
Ik ben er gelijk in begonnen. Het leest eenvoudig en is boeiend geschreven, vol passie. Je merkt dat het vanuit Rianca's hart komt.
Mooi vind ik om te zien dat zij heeft beschreven wat ik al doe. Het is een onderbouwing die ik kan gebruiken in mijn projecten en in de uitleg over hoe ik werk.

Het einde van verandermanagement

16-11-2018 | R.J.G. Wieringa

Lees recensie >
Wat een geweldig boek! Alle boeken over verandermanagement kan je overslaan. Stop met verandermanagement. Stop met zelf sturen. Ga samen sturen! Dit boek legt uit waarom en komt met praktische handvatten om hier op een goede manier mee aan de slag te gaan.

Recensies (6)

Recensie door Bert Peene 

Waar de professionele leergemeenschap tegenwoordig hét hebbedingetje van bestuurders en directeuren in het onderwijs is, is zelfsturing dat voor diegenen die in andere (niet-commerciële) sectoren aan de touwtjes trekken. Het organisatieprincipe dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw als onderdeel van de sociotechniek ontstond, beleeft een heuse revival. Dat heeft inmiddels een schat aan...

Lees verder >
Bert Peene is publicist en manager van de sectorunit Business bij de IMAGO Groep in Breda. Hij houdt zich vooral bezig met management- en teameffectiviteit in complexe veranderingsprocessen.