Managementboek.nl gebruikt cookies.

De kracht van organisch leiderschap

Nederlandstalig | Gebonden
(10)
Verkooppositie: #177
56 dagen in de top 100
Onze prijs: € 31,90
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld,
volgende dag in huis.

Video

Samenvatting

Dit is het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap en bevat concrete handvatten om de autonomie en bevlogenheid van mensen te vergroten.

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekort schiet. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Introductie 13

Fase 1 Ontginnen: voorbereiden wat nodig is 24
Praktijkverhaal Bakker van Maanen 27
1 Bewustzijn vergroten 35
Praktijkverhaal GGD West-Brabant 53
2 Vernieuwing aanwakkeren 61

Fase 2 Zaaien en kiemen:
verbeelden van de mogelijkheden 78
Praktijkverhaal Heembouw 81
3 Richting bepalen 89
Praktijkverhaal Bodegraven Reeuwijk 107
4 Verbinding aanmoedigen 115

Fase 3 Groeien: vormgeven hoe het eruit kan zien 132
Praktijkverhaal Computest 135
5 Inrichting ontwerpen 143
Praktijkverhaal Familiehulp 163
6 Afstemming stimuleren 171

Fase 4 Bloeien: verwezenlijken wat we willen 188
Praktijkverhaal Bunnik Plants 191
7 Samenwerking cultiveren 199
Praktijkverhaal Hollands Kroon 217
8 Ondersteuning organiseren 227

Fase 5 Vrucht dragen: verspreiden van de resultaten 248
Praktijkverhaal Vierstroom Zorg Thuis 251
9 Vooruitgang boeken 259
Praktijkverhaal Incentro 279
10 Beweging vergroten 287

Alle hoofdstukken in een notendop 305
Noten 309
Bronnen 313
Over de auteur 319
Dankwoord 320

Specificaties

EAN:9789462762794
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 320 blz.
Uitgever:Management Impact
Druk:1e druk, 2018

Over Ronald van der Molen

Ronald van der Molen is werkzaam als organisatieadviseur en leiderschapscoach. Vanuit zijn bedrijf Transformatio begeleidt hij leidinggevenden, teams en organisaties die stevig willen of moeten veranderen zodat ze floreren. Daarnaast verzorgt hij keynotes en workshops over de kracht van organisch leiderschap.

Ronald gebruikt lessen uit de natuur zodat leiders anders naar hun vak gaan kijken en geniet ervan als eikels in bomen veranderen. Hij is columnist bij Management Team, Management Impact, HR Praktijk en Managersonline.

Ronald van der Molen heeft een website op
https://www.transformatio.nl.

Lezersrecensies

Vernieuwende kijk op leiderschap

20-11-2018 | M.N.C. Schouten

Leiderschap in het licht van zaaien en oogsten. Een boeiend boek dat je helpt om aan te sluiten bij de veranderingen in de maatschappij en je laat zien wat dit betekent voor jouw rol als leidinggevende. Aanrader!

Een echte aanrader!

20-11-2018 | M. Rouwendal

Lees recensie >
Heb je het gevoel dat je bedrijf onvoldoende wendbaar is en dat de ingezette veranderingen niet snel genoeg worden opgepakt? Dan is dit boek een echte aanrader. Ronald geeft je inspirerende inzichten en concrete handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.
– Patrick van der Leelie, algemeen directeur bij NVD Beveiligingsgroep, het oudste beveiligingsbedrijf van Nederland

Aanrader voor 21ste eeuw

20-11-2018 | T.M. Bunnik

Lees recensie >
‘Ronald maakt het ongrijpbare, grijpbaar. Een broodnodige samensmelting van wetenschappelijk onderzoek en praktijkcasussen om het gedachtegoed van zelforganisatie verder te duwen. Hij schets de contouren − concreet en helder − voor het leiderschap dat we nodig hebben in deze 21ste eeuw.’

“Must read” voor organisch leiderschap

20-11-2018 | R.J.G. Schaap

Lees recensie >
‘Middenin mijn ontdekkingsreis naar organische vormen van leidinggeven en organiseren was dit boek voor mij een feest van herkenning, inspiratie en motivatie. Een “must read” voor iedereen die wil werken aan een eigentijdse en wendbare organisatie.’
– Robin Schaap, CFO van Koppert Cress BV

Meer werkvreugde en succes

19-11-2018 | P.S. Kranenburg

Lees recensie >
‘Het bouwen van organisaties met nieuwe structuren vergt lef. Verantwoordelijkheid delegeren moet je durven. Maar als het je lukt, betaalt het zich dubbel terug: in werkvreugde en succes. Laat dit boek er een eerste of tweede aanzet toe zijn. Een aanrader!’
Pieter Kranenburg - Oprichter en directeur van Craftsmen.nl - Software Engineers

Aanrader voor elke leider

19-11-2018 | A.J.C. Gijsbertsen

Lees recensie >
Toegankelijk geschreven. Mooie cases uit de praktijk die de inhoud kleur geven. Behulpzaam voor alle soorten organisaties, profit en non-profit. Aanrader!

Recensies (7)

Recensie door Nico Jong 

Sinds de Industriële Revolutie zijn we door mechanisering en automatisering steeds efficiënter gaan organiseren. De mens is daarbij op de achtergrond geraakt en een tandwiel in het grote raderwerk geworden.

De organisatie is een machine, personeel werkt liever niet en moet dus aangestuurd en gecontroleerd worden. Daar is een hiërarchische structuur voor ingericht met een planning en control cyclus. McGregor noemde dat vorige eeuw in zijn Theory X en Y een negatief mensbeeld. Managers vinden het niet leuk te horen dat ze een negatief mensbeeld aanhangen, dus heet het inmiddels een pessimistisch mensbeeld. De machinemetafoor wekt de suggestie dat de organisatiewereld gecompliceerd, maar wel maakbaar en controleerbaar is. Deze manier van kijken werkt prima in een technische productieomgeving, maar niet in een sociale procesomgeving. De organisatie is dan veel meer een levend organisme. De natuur biedt hiervoor beter passende voorbeelden en metaforen, volgens Ronald van der Molen in De kracht van organisch leiderschap.

Onze maatschappij verandert aldus Van der Molen. Mensen worden steeds mondiger en zelfstandiger en hebben minder behoefte aan toezicht. Hun aandacht concentreert zich op verbinding, wendbaarheid en zelfredzaamheid. Leiderschap moet kantelen van dicteren naar voorwaarden scheppen, van controleren naar vertrouwen geven en van afhankelijkheid creëren naar autonomie vergroten. De kracht van netwerken groeit. Traditionele verticale organisatiestructuren en klassieke communicatiepatronen staan ter discussie. De complexiteit en de dynamiek van de huidige samenleving en haar vraagstukken zorgt voor onzekerheid en onvoorspelbaarheid. De uitkomst is vooraf niet vast te stellen, die zullen we al doende en proefondervindelijk moeten ontdekken. Daarbij kunnen we vijf fasen doorlopen: ontginnen, zaaien en kiemen, groeien, bloeien en vrucht dragen. Deze organische fasen vormen tevens de opbouw van het boek van Van der Molen. Ieder deel bevat twee inhoudelijke hoofdstukken waarmee de auteur invulling geeft aan organisch leiderschap, plus twee praktijkvoorbeelden.

De kracht van organisch leiderschap is smaakvol vormgegeven met mooie kleurenfoto’s die de vijf fasen van het boek natuurlijk verbeelden. De auteur gebruikt een toegankelijke schrijfstijl die prettig leest en de praktijkvoorbeelden spreken voor zich. De inhoudelijke hoofdstukken bieden geen spectaculaire nieuwe inzichten, maar maken wel heel duidelijk wat er in de huidige tijd moet gebeuren om van de mechanische manier van sturen en de bijbehorende illusie van ‘in control’ zijn over te stappen op een socialere en menselijkere manier van leidinggeven.

Nico Jong is senior adviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nico Jong is senior adviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.