Managementboek.nl gebruikt cookies.

Zelfsturend Rijnlands ondernemen

Nederlandstalig | Gebonden
(1)
Verkooppositie: #399
Onze prijs: € 25,00
Vandaag voor 23:00 uur besteld,
morgen in huis.

Video

Samenvatting

Continuïteit organiseren in je organisatie en duurzaam waarde creëren voor klanten in een wereld waarin verandering de enige constante is? CEO Jan Bergman van Beijer Transport & Logistics neemt je mee in vierenveertig jaar ondernemerschap en vertelt hoe hij op de schouders van zijn voorgangers het bedrijf van zelfsturend naar zelfsturend Rijnlands ondernemen heeft geleid.

Het geheim is...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Leeswijzer

Proloog
1 Verschil maken

I Start met je levensloop
2 Het vuur ontbranden
3 De biggenles
4 Wat betekent vrijheid?
5 Droom groot genoeg
6 Niet uit het veld te slaan
7 Kom van die tak af
8 Pioniersmoed

II Opgelet, hier komt Beijer aan
9 Dino’s?
10 Muizen
11 De kick van zelfsturend ondernemen
12 Volg je levensloop
13 De mildste vorm van hiërarchie

III Tijd voor theorie
14 Het basisgeheim
15 Het grotere geheel
16 Ervaringswaarde
17 Hoe maak je winst?

IV Theorie in de praktijk
18 Welke schep erbovenop?
19 Pak de ruimte
20 Kwaliteit gaat over relevantie
21 Zo buiten, zo binnen
22 Zo binnen, zo buiten
23 Wat schieten we ermee op?

V Inspiratie voor het doen
24 Beijer-logica
25 De daad van vertrouwen
26 Rug aan rug, schouder aan schouder
27 Wees de leider
28 Het grootste compliment
29 Weet iedereen wat hij of zij moet weten?
30 Zaai en geef ruimte
31 Voorkomen wat eerder misging

VI Hoe houd je de flow gaande?
32 Eenvoud is niet ingewikkeld
33 Volledig zelfsturend en nu?
34 Spoel de film vooruit
35 Er zijn al zoveel anderen
36 Voed je veerkracht
37 Feest in het hoofd

VII Ga gewoon
38 De toekomst gestalte geven
39 Het is er allemaal al
40 Als je een goede boer bent
41 Dat is de afterglow

Epiloog
42 Het is voor elkaar, wat volgt?

Bijlagen
I Hoe dit boek tot stand kwam
II De geschiedenis van Beijer
III Lievegoed
IV Leiderschapsmethodieken en theoretische achtergrond

Literatuur
Jouw memo’s
Jouw denkwerk

Specificaties

EAN:9789462762978
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Gebonden, 184 blz.
Uitgever:Management Impact
Druk:1e druk, 2019

Over Jan Bergman

Jan Bergman (rechts op de foto) hakte na 25 jaar in loondienst te zijn geweest, de knoop door en ging doen wat hij altijd al zo graag wilde doen: zelf een bedrijf runnen naar eigen inzichten, een bedrijf waarin de mens centraal staat. In 2000 kocht hij Beijer en nam hij de leiding van dit Transport & Logistics bedrijf op zich, dat sindsdien ferm overeind is blijven staan, crisis of geen crisis.

Over Kathelijne Drenth

Kathelijne Drenth heeft als organisatiedeskundige en executive coach ruim twintig jaar ervaring in het faciliteren van ontwikkeling van leiders, teams en organisaties. Zij heeft zich in haar vak gespecialiseerd in hoe organisatietransformatie en innovatie met visieontwikkeling te inspireren en met de unieke organisatiebedoeling als kalibreerinstrument richting te geven. Sinds 2006 werkt ze samen met collegae vanuit The Twelve B.V., haar strategisch adviesbureau voor MKB, multinationals, en startups in Europa en Brazilië.

Recensies (1)

Recensie door Thomas Cech 

Jan Bergman en Kathelijne Drenth hebben een verfrissend boek geschreven. Ze beschrijven toegankelijk en beknopt op welke wijze je een organisatie kan leiden vanuit Rijnlands gedachtegoed in combinatie met zelfsturende teams en medewerkers. Dat maakt Zelfsturend Rijnlands ondernemen helemaal van deze tijd. Ik heb ervan genoten.

In Zelfsturend Rijnlands ondernemen beschrijven Jan Bergman en Kathelijne Drenth de levensloop van ondernemer Jan Bergman. De keuzes die hij heeft gemaakt en de successen fouten die daaruit zijn voortgekomen. Het boek wordt aangevuld met reflecties en theoretische onderbouwing. De balans tussen verhaal en theorie sprak mij aan. Je hoort de ondernemer tegen je praten. Dit maakt de boodschap geloofwaardig.

Het boek is opgebouwd uit zeven delen, onderverdeeld in korte hoofdstukken. De auteurs nemen je mee vanaf de jeugd van de ondernemer tot en met de verkoop van zijn bedrijf. Het gedachtegoed van B. Lievegoed is belangrijk geweest in het leven van de heer Bergman. Dit gaat uit van de unieke bedoeling van een individu. Hieruit heeft de ondernemer veel betekenis afgeleid voor zijn leven en het inrichten en leiden van de organisatie. De ondernemer is van mening dat een organisatie de ideale plek is om je als mens verder te ontwikkelen. In het boek wordt duidelijk hoe deze ontwikkeling te bevorderen en voor medewerkers mogelijk te maken.

De heer Bergman heeft zijn organisatie geleid vanuit het Rijlandsmodel. Hierbij wordt rekening gehouden met alle stakeholders. Het is de tegenhanger van het Angelsaksische model, waarbij alleen de belangen van de aandeelhouders worden gediend. De ondernemer heeft het gedachtegoed gecombineerd met zelfsturende teams waarmee hij zijn tijd vooruit was. Het verhaal past daarmee goed in de hedendaagse managementliteratuur. Trends als Purpose-driven, autonomie bevorderen, authenticiteit en het Agile gedachtegoed komen impliciet aan de orde.

In het begin van het boek ligt de meeste nadruk op het verhaal van de ondernemer, waardoor het boek je direct grijpt en nieuwsgierig maakt naar de rest. Halverwege het boek komt de theoretische onderbouwing. De auteurs geven op verschillende manieren uitleg over hoe je een organisatie zelfsturend kan inrichten.

Interessant aan het boek is dat het vol staat met wijsheden zoals: ‘Zelfsturend ondernemen is hands-on controle op je medewerkers loslaten terwijl je met hen in verbinding blijft vanuit oprechte interesse in hun werk.’ Mooie quote vond ik: ‘De vogel die rondvliegt, vindt meer voedsel dan de vogel die op de tak blijft zitten.’ Het Agile gedachtegoed wordt zo uitgelegd: ‘Dinosaurussen zijn log. Muizen zijn behendig.’ En vanuit de agrarische achtergrond van Bergman: ‘Als je een goede boer bent, heb je liefde voor je vee. Daar ben ik van overtuigd.’ Enzovoorts...

Erg waardevol is dat elk hoofdstuk wordt afgesloten met een ‘memo’. Dit is een soort reflectie en kern van het hoofdstuk. Daarnaast eindigt elk hoofdstuk met ‘denkwerk’, waarmee de auteurs je willen helpen nadenken over je eigen transitie naar betekenisvol en zelfsturend leiden van een organisatie en van jezelf. Hiermee bevat het boek ook nog eens 42 lessen en 42 actiepunten. Verder biedt elk hoofdstuk één of meerdere citaten van de ondernemer zelf. De theoretische onderbouwing vind je in elk hoofdstuk terug in blauwe tekst, wat erg duidelijk is. Het zijn korte hoofdstukken, waardoor elk hoofdstuk een klein feestje is om te lezen. De stijl van het boek is levendig en toegankelijk, hierdoor zie je het helemaal voor je. Dit leest prettig.

Wanneer je regelmatig een managementboek leest, is dit boek een welkome afwisseling met genoeg inzichten en diepgang. Wanneer je nooit een managementboek leest is het een perfect boek om te ervaren dat managementboeken niet ingewikkeld, theoretisch of ontoegankelijk hoeven te zijn. Het boek spreekt daarmee verschillende doelgroepen aan. De startende ondernemer zal erdoor geïnspireerd raken (ikzelf). De ervaren ondernemer zal kunnen reflecteren. De manager helpt het de ondernemer te begrijpen en zelfsturing te implementeren. De leider leert vertrouwen te geven en ervoor te zorgen dat je volgers zich maximaal kunnen ontplooien. Met Zelfsturend Rijnlands ondernemen willen de auteurs je aanzetten tot actie, tot jezelf ontwikkelen, tot je organisatie ontwikkelen en dat een heel leven lang. Bij mij is dat gelukt, maar ik ben dan ook 42 jaar…

Thomas Cech is Commercieel Manager, Expert in Marketing en Sales, Business Development, Account Management en General Management.

Thomas Cech is Commercieel Manager, Expert in Marketing en Sales, Business Development, Account Management en General Management.