Managementboek.nl gebruikt cookies.

Bezieling werkt

Nederlandstalig | Paperback
(26)
Verkooppositie: #43
45 dagen in de top 100
Onze prijs: € 29,50
Vandaag voor 21:00 uur besteld,
morgen in huis.

Video

Samenvatting

Dit boek staat op de Shortlist voor het Managementboek van het Jaar 2020.
Bekijk de Shortlist hier


We leven in een overgangstijd waarin de hiërarchische manier van organiseren onder druk staat. Meer dan 1,2 miljoen mensen volgen liever hun hart als zzp’er dan zich te voegen in de systemen en cultuur van een organisatie. Tegelijkertijd bezwijken steeds meer medewerkers fysiek en geestelijk...Toon volledige samenvatting

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Bronnen van:
1. Bezieling 25
2. Vertrouwen 51
3. Kringbewustzijn 75
4. Leiderschap 97
5. Zelfonderzoek 119
6. Verantwoordelijkheid 141
7. Waarachtigheid 163
8. Mededogen 183

Tot besluit: het lege midden 205

Literatuur 213
Over de auteur 215
Aanbevelingen 217

Specificaties

EAN:9789462762985
Taal:Nederlandstalig
Bindwijze:Paperback, 220 blz.
Uitgever:Management Impact
Druk:1e druk, 2019

Over Hans Wopereis

Hans Wopereis is mededirecteur van het ITIP School voor Leven en Werk en werd bekend met 'Het licht en de korenmaat'. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in cultuurveranderingstrajecten en leiderschapsopleidingen. Daarnaast geeft hij leiding aan een team van begeleiders dat werkzaam is op het kruisvlak van organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling en dat mede aan de wieg heeft gestaan van dit boek.

Lezersrecensies

Bezieling werkt

08-06-2019 | M. van der Ven

Hans Wopereis verstaat de kunst om op heldere wijze woorden te geven aan de mooiste essentie van ons werkend leven: bezieling. Zijn nieuwste boek geeft input voor ieder die van invloed wil zijn op ook de diepere laag van samenwerken in organisaties: daar waar inspiratie tot leven komt. Hier werk van maken kan een halt toeroepen aan doorslaande regeldrift, mensen in hun kracht zetten en tot duurzame relaties leiden.

Bezieling Werkt

12-05-2019 | C.P.M. Helmer

Lees recensie >
Ik word soms zo moe van alle regeltjes en afspraken in organisaties. Dit boek beschrijft waar het echt om gaat. Eindelijk heeft hier iemand hier de woorden voor gevonden. Op deze manier krijg je weer zin om te ondernemen.

Boeiend en toepasbaar

07-05-2019 | M Van Laerhoven

Lees recensie >
Door dit boek ga je echt geloven dat verandering mogelijk is. Bevlogen verhaal gecombineerd met praktijkvoorbeelden en tips die heel toepasbaar zijn.

Recensies (5)

Recensie door Paul Misdorp 

Hans Wopereis heeft tien jaar na het verschijnen van zijn boek Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever opnieuw een boek geschreven dat bijzondere aandacht verdient: Bezieling werkt; acht bronnen van groei en ontwikkeling in organisaties.

Wopereis' vorige boek had veel weg van een ontdekkingstocht naar de binnenwereld van de mens, in dit nieuwe boek verbindt hij de binnenwereld van de...

Lees verder >

Paul Misdorp is Directeur van VinNDT (Veranderen in Nieuw Denken Toepassen) en kennispartner van Zeelenberg, adviseurs voor Mens en Organisatie en van de Van Gemertgroep.

Recensie door Nico Jong 

Hans Wopereis brengt in Bezieling werkt acht zware onderwerpen, die normaal gesproken in het organisatieleven niet aan bod komen, op een begrijpelijke en toegankelijke manier onder de aandacht

In zijn vorige boek Het licht en de korenmaat stelt Hans Wopereis het individu centraal. Hoe we als individu binnen een groter geheel geneigd zijn ons aan te passen aan de organisatiecultuur. En hoe we...

Lees verder >
Nico Jong is senior adviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.