Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Boekhouden in Balans hbo/wo Antwoordenboek Basis

Paperback NL 2016 9789462870864
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Henk Fuchs - Sarina van Vlimmeren - Tom van Vlimmeren
Dit antwoordenboek sluit aan bij het opgavenboek (9789462870857) bij Boekhouden in Balans – Basis hbo/wo Theorieboek (9789462870840), het eerste deel van een volledig nieuwe methode voor het vakgebied boekhouden binnen het hoger onderwijs. Hierin bespreken we
alle gangbare – en ook de wat minder gangbare – boekingen die kunnen voorkomen in vooral handelsondernemingen.
De vervolgdelen van deze methode bevatten telkens afgeronde onderwerpen en zijn onafhankelijk in te zetten, zodat een maximale flexibiliteit mogelijk is en ballast voorkomen kan worden.
Volgens het Burgerlijk Wetboek is elke onderneming verplicht een boekhouding bij te houden.
Deze boekhouding is ook nodig om te voldoen aan overige wettelijke eisen, die onder andere gelden voor de fiscale en de externe verslaggeving. Maar de boekhouding moet ook voorzien in de informatiebehoeften van de onderneming zelf.
Door de verschillende eisen die aan de boekhouding worden gesteld, is de boekhouding van elke onderneming uniek: afgestemd op de veelheid aan informatiebehoeften die de betrokken
onderneming heeft. Als die onderneming verandert of groeit, moet de boekhouding worden aangepast om ook dan te kunnen voldoen aan de gewijzigde informatiebehoeften. Een boekhouding mag dan ook niet star zijn, maar moet flexibel en dynamisch zijn.
In Boekhouden in Balans – Basis hbo/wo schenken we aandacht aan alle hierboven
genoemde aspecten van de boekhouding, waarbij ook de controle een rol speelt. Daardoor is het noodzakelijk dat we af en toe de diepte ingaan, maar we laten ook de breedte van het vakgebied zien.
Boekhouden in Balans – Basis hbo/wo is sterk gestructureerd en voorzien van een metadatering tot op begripsniveau. Ook de aanwezigheid van veel voorbeelden en volwaardige zelftoetsen
per hoofdstuk (met uitwerkingen achter in het boek) maken deze methode erg geschikt voor zelfstudie. Meer informatie over de methode en de isbn’s van de digitale versies staan op www.boekhoudeninbalans.nl of www.vanvlimmeren.nl.

Specificaties

ISBN13:9789462870864
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Verschijningsdatum:2-9-2016
Hoofdrubriek:Economie, Schoolboeken
Serie:In Balans

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boekhouden in Balans hbo/wo Antwoordenboek Basis