Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Boekhouden in Balans - Omvorming

Paperback NL 2017 9789462871731
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Boekhouden in Balans – Basis hebben we al aangegeven dat elke onderneming verplicht is een boekhouding bij te houden. Deze boekhouding is nodig in verband met de verslaggeving ten behoeve van de fiscus en de voor sommige ondernemingen noodzakelijke externe verslaggeving.

Daarnaast moet de boekhouding ook voorzien in de informatiebehoeften van de onderneming zelf. Dat laatste geldt ook voor een onderneming met een omvormingsproces. Zo’n proces treffen we aan in industriële ondernemingen maar ook in allerlei dienstverlenende ondernemingen.

Ook die ondernemingen zijn vrij hun interne administratie af te stemmen op hun specifieke informatiebehoeften. Vanuit die visie is de ene methode vaak geschikter dan een andere methode. De onderneming kiest zelf voor de methode waarvan zij vindt dat die het beste bij haar informatiebehoeften aansluit.

In deel 1 geven we een herhaling van de basisboekingen. Deze hoofdstukken zijn
vooral bedoeld voor studenten bij wie de basiskennis van het boekhouden wat is weggezakt of om nog even terug te kunnen kijken.
In deel 2 gaan we in op enkele boekingen
van kostensoorten die specifiek zijn voor ondernemingen met een omvormingsproces.
De boekingen van het omvormingsproces zelf staan centraal in deel 3. In tien hoofdstukken gaan we vooral de breedte in. We laten zien wat er zoal mogelijk is op dit gebied, zodat een onderneming een afgewogen keuze kan maken voor de methode die bij haar en haar informatiebehoeften past. Onvermijdelijk gaan we daarbij ook af en toe de diepte in.
In deel 4 laten we zien hoe we uit de boekhouding die is toegespitst op het registreren van het omvormingsproces, de jaarstukken voor de externe verslaggeving kunnen samenstellen. Daar komen ook de bijzondere boekingen voor langlopende projecten en het kasstroomoverzicht aan de orde. Tot slot besteden we in deel 5 aandacht aan
ondernemingen met een omvormingsproces die voor het vastleggen van dit proces
en de informatie daarover werken met een ERP-systeem.

De heldere structuur, de aanwezigheid van veel voorbeelden en volwaardige zelftoetsen per hoofdstuk (met uitwerkingen achter in het boek) maken deze methode erg geschikt
voor zelfstudie. Meer oefeningen zijn opgenomen in het bijbehorende opgavenboek, waarbij ook een antwoordenboek verkrijgbaar is. Extra informatie over de methode staat op www.boekhoudeninbalans.nl of www.vanvlimmeren.nl.

Specificaties

ISBN13:9789462871731
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:448
Verschijningsdatum:28-2-2017
Hoofdrubriek:Economie, Schoolboeken
Serie:In Balans

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boekhouden in Balans - Omvorming