Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789462900653. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Aansprakelijkheidsrecht

Gebonden Nederlands 2023 9789462127807
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑08‑2023
55,50

Samenvatting

In dit handboek staat het schadevergoedingsrecht centraal. Behandeld worden onder meer overlijdensschade, psychische schade, affectieschade, zorgkosten, smartengeld en voordeeltoerekening. Schadevergoeding is een middel om een geschonden recht of belang te herstellen. Als een recht of belang is geschonden, moet een effectieve reactie (remedie) volgen, ook als geen sprake is van meetbare schade. In dit handboek staan deze remedies centraal, waarbij het niet alleen gaat om schadevergoeding maar ook om erkenning of excuses.

Een remedie is alleen mogelijk als de toegang tot de rechter en een eerlijke procedure zijn gegarandeerd. Dit is het eerste handboek waarin het schadevergoedingsrecht wordt behandeld in samenhang met procedurele aspecten zoals verjaring, belang, immuniteit, buitengerechtelijke kosten en proceskosten.

Eveneens wordt in dit handboek de geïntegreerde behandeling van het schadevergoedingsrecht en de bescherming van fundamentele rechten behandeld. Er is daarom ruime aandacht voor de vraag hoe het EVRM doorwerkt in het schadevergoedingsrecht. De nadruk ligt op de rechten op leven (art. 2), menselijke waardigheid (art. 3), eerlijke procedure (art. 6) en privéleven (art. 8).

Specificaties

ISBN13:9789462127807
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Druk:4
Verschijningsdatum:15-8-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Cees van Dam

Cees van Dam is hoogleraar aan King's College in Londen en aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij onafhankelijk adviseur van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Andere boeken door Cees van Dam

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aansprakelijkheidsrecht