Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Tekstuitgave KEI

Geconsolideerde wetteksten Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, Wet griffierechten burgerlijke zaken en Rijkswet cassatierechtspraak

Paperback Nederlands 2016 9789462901988
Niet leverbaar.

Samenvatting

In het najaar van 2013 ging het wetsvoorstel vereenvoudiging en digitalisering procesrecht in consultatie ter uitvoering van het Programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In het najaar van 2014 werd het eerste wetsvoorstel (34 059) ingediend bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel bevat niet alleen voorschriften om de overgang naar digitaal procederen mogelijk te maken, maar bevat ook essentiële procesrechtelijke wijzigingen ter versnelling en vereenvoudiging van de civiele procedure in eerste aanleg. Nadien is een tweede wetsvoorstel ingediend tot wijziging van de procedure in hoger beroep cassatie (34 138), gevolgd door een derde wetsvoorstel (34 212) dat ziet op de invoering van de eerste twee wetsvoorstellen in andere regelgeving.

Deze drie wetsvoorstellen zijn aangenomen door de Tweede Kamer. Een vierde wetsvoorstel, een Rijksinvoeringswet, is aanhangig bij de Tweede Kamer. In ontwikkeling zijn nog een algemene maatregel van bestuur die het digitaal procederen nader regelt, en een rijksalgemene maatregel van bestuur. De verwachting is dat in de loop van 2016 wordt begonnen met de gefaseerde invoering van digitaal procederen in civiele zaken.

Dit boek bevat de geconsolideerde tekst van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zoals deze er naar verwachting uitziet als de vier wetsvoorstellen worden aangenomen door de Eerste Kamer en in het Staatsblad worden geplaatst. Tevens zijn de geconsolideerde teksten van de Wet griffierechten burgerlijke zaken (onderdeel van het Invoeringswetsvoorstel 34 212) en de Rijkswet cassatierechtspraak (onderdeel van het Rijksinvoeringswetsvoorstel) opgenomen.

Wetteksten die wijzigen zijn voorzien van een grijs vlak, zodat duidelijk is welke artikelen door de KEI-wetsvoorstellen wijzigen. Verder zijn de artikel(led)en voor het gebruiksgemak van een margewoord voorzien. Aan de geconsolideerde teksten gaat een inleiding op hoofdlijnen vooraf. Daarin worden thematisch veranderingen aangestipt die de civiele procedure als gevolg van de vier wetsvoorstellen naar verwachting zal ondergaan.

Met deze tekstuitgave kunt u snel vertrouwd raken met de nieuwe systematiek van de civiele procedure en de regelgeving omtrent digitaal procederen. Een must have voor ieder die zich met procederen in civiele zaken bezighoudt.

Specificaties

ISBN13:9789462901988
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:422
Druk:1
Verschijningsdatum:1-3-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerdineke de Groot

Prof. mr. G. de Groot is in 2008 cum laude gepromoveerd op het proefschrift Het deskundigenadvies in de civiele procedure. Zij is werkzaam als vicepresident in de Hoge Raad en bijzonder hoogleraar Rechtspraak en conflictoplossing aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Andere boeken door Gerdineke de Groot

Inhoudsopgave

Geen inhoudsopgave beschikbaar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekstuitgave KEI