Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2016 9789462927407
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoewel het kwantitatieve onderzoek binnen de criminologie tot op de dag van vandaag een dominante positie inneemt, is de wetenschappelijke toepassing van kwalitatieve onderzoeksmethoden in de criminologische wetenschappen en het criminologische onderzoek de laatste decennia sterk komen opzetten.

Dit Handboek kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie werd samengesteld met bijdragen van gereputeerde auteurs. Het boek komt tegemoet aan de behoefte aan meer Nederlandstalige methodologische literatuur inzake de theoretische achtergronden van kwalitatief onderzoek, het kwalitatieve onderzoeksdesign, de kwaliteitsvereisten, de (ethisch verantwoorde) toepassing van verschillende kwalitatieve methoden en de analyse en rapportage van kwalitatieve data.

Het handboek bespreekt o.m. de bijzondere mogelijkheden en sterktes van de ‘klassieke’ kwalitatieve strategieën en methoden. Zo komen o.a. de gevalsstudie, het kwalitatieve interview, het groepsinterview, het etnografisch veldwerk en de (participerende) observatie, en de discoursanalyse aan bod.

Bovendien worden ook ‘nieuwe’ en in het criminologisch onderzoek vaak onderbenutte technieken zoals het online onderzoek, de autobiografische methoden en de visuele methoden toegelicht.

Naast de hoofdstukken (mét extra literatuursuggesties én toetsvragen voor de student) bevat het handboek tal van levensechte voorbeelden van kwalitatief criminologisch onderzoek, aangeleverd door tientallen onderzoekers uit Vlaanderen en Nederland.

Het Handboek kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie richt zich tot studenten en vorsers in het criminologische vakgebied.

Deze derde editie werd grondig herwerkt en is zorgvuldig geactualiseerd op basis van feedback van docenten en studenten. Het handboek bevat twee volledig nieuwe hoofdstukken, tal van extra afbeeldingen en meer dan 60 concrete voorbeelden van recent kwalitatief onderzoek in de criminologie en aanverwante disciplines.

Specificaties

ISBN13:9789462927407
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:608
Druk:3
Verschijningsdatum:10-9-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tom Decorte

Tom Decorte is hoogleraar aan de Universiteit Gent in het vakgebied criminologie en doceert o.m. kwalitatieve methoden. Hij is tevens coördinator van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD). In het Nederlandse vakgebied en daarbuiten publiceert hij geregeld over (kwalitatief onderzoek naar) roesmiddelengebruik.

Andere boeken door Tom Decorte

Over Damian Zaitch

Damián Zaitch is universitair docent criminologie aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen, Universiteit Utrecht. Zijn onderwijs- en onderzoeksactiviteiten concentreren zich op de gebieden van kwalitatieve onderzoeksmethoden, etnografie, transnationale georganiseerde criminaliteit, drugshandel en -beleid, groene criminologie, en criminaliteit in Latijns-Amerika.

Andere boeken door Damian Zaitch

Inhoudsopgave

Zie het inkijkexemplaar voor in de inhoudsopgave

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie