Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geluk in de pocket!

Hoe word je de baas over je eigen geluk?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462960381
Direct te downloaden

Samenvatting

Duurzaam gelukkig zijn is een levensopgave en zeker geen makkelijke. De waan van de dag en onze routines slokken het grootste deel van onze tijd op. Onze drijfveren zijn gericht op instant geluk, een tevreden plezierig leven, vrij van pijn. Daardoor kiezen we al te vaak de weg van de minste weerstand: een leuke baan, festival, filmpje pakken, een weekendje weg. Daarnaast voelen we ons graag deel van een groep en volgen we als vanzelf de laatste trends. Duurzaam geluk wordt langzaam een restpost, iets dat je ‘ernaast’ voelt als je met vakantie bent -als je geluk hebt. Of iets voor later als je groot bent. “Eerst nog even…” Ineens kijk je achterom en voel je spijt: “was dit alles?”

Vaak is er een ruwe wake up call nodig, een ernstige vorm van tegenslag, verlies, ziekte, depressie of burn out, een stopbord dat je onderweg doet beseffen dat je niet op de goeie weg zit. Dat helpt!

Dit boek is een zachtere wake up call. Je leeste op welke manieren ook jij nietsvermoedend en als vanzelf in een spagaat raakt tussen wat je aan het doen bent en wat je liever zou willen doen: de spagaat van onbehagen. Ergens van binnen knaagt het, dat je niet bezig bent met wat je een tevreden gevoel van voldoening geeft. Zou dat niet nu al anders kunnen?

Dit boek laat je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen spagaat, op meedogenloze wijze. Vanaf nu kun je keuzes maken om je individuele weg naar geluk te bewandelen: via het stellen van geluksdoelen en het volgen van je individuele talenten. Het opruimen en opschonen van je verleden. Persoonlijke groei wordt verbonden aan persoonlijk geluk.

Duurzaam geluk betekent genieten van het gevoel van voldoening dat je in dit leven alles voor jezelf uit de kast haalt. Natuurlijk is er ook kort geluk: genieten van de zon, je (klein)kind, de vogels, buiten zijn. Duurzaam geluk impliceert, dat je je eigen talenten oppoetst en groots gaat laten worden. Dan is er werk aan de winkel, waar of niet? Of haal jij echt al alles uit de kast?
En eenmaal op het spoor van je geluk, moet je nog leren om te gaan met terugval. Geluk heeft voortdurend onderhoud nodig.

Welke weg kies jij? De weg van routine, prestaties, bezit, geld, succes, status en aanzien, of weet jij ook wat jou diepere voldoening geeft en weet je dat te vertalen in je normale eigen leven & werk? Dit boek is geen sprookjesboek, maar juist een praktisch en pragmatisch boek vol anekdotes, oefeningen, zin en onzin uit onderzoeken. Met oneliners en technieken die werken en die je op weg helpen naar geluk.

Specificaties

ISBN13:9789462960381
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:AnderZ
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.9 van de 5
17 stemmen
16
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Geluk in de pocket! - Hoe word je de baas over je eigen geluk?
Pep Degens 7 oktober 2016 Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door de waan van de dag? Heb je het idee dat je toekomst je door de vingers glipt? In Geluk in de pocket! belooft Pep Degens een oplossing. Een preview.

Over Pep Degens

Pep Degens (1964) is een doorgewinterde trainer. Overtuigd van de positieve werking van het nemen van eigen verantwoordelijkheid ten dienste van geluk. Zijn missie: mensen laten groeien naar die betere versie van zichzelf. Een mengeling van onkunde, onmacht en onvermogen maakt voor veel mensen het bereiken van geluk lastig. Mensen willen zichzelf van nature sparen, maar doen zichzelf daardoor juist tekort. De weg van de minste weerstand leidt naar plezier, soms zelfs naar verveling en lusteloosheid, maar zeker niet naar de diepere voldoening. En door soms wel, soms niet verantwoordelijk te zijn ontbreekt de fundering voor het ontwikkelen van geluk. Opgegroeid in een mijnwerkersgezin in Limburg, maakte Pep al vroeg kennis met de ontwrichtende impact van de sluiting van de mijnen op de geluksbeleving van een hele gemeenschap. Dat intrigeerde hem mateloos en zijn nieuwsgierigheid was geboren: hoe zet je je geluk vanuit tegenslag naar je eigen hand? Hij doorliep Gymnasium Rolduc te Kerkrade en rondde vervolgens in 1986 zijn KMA opleiding af te Breda. Tijdens zijn plaatsing op Vliegbasis Twente en voltooide hij de Universitaire opleiding Bestuurskunde (1989). Hier werd zijn passie aangewakkerd voor groepsdenken, systeemtheorie en de psyche van de individuele mens. Na het doorlopen van meerdere leidinggevende banen bij Defensie en de burgermaatschappij, koos hij in 1998 voor het zelfstandig trainerschap. Continu leren is zijn motto, en tot op de dag van vandaag volgt hij zelf trainingen, workshops en lezingen om te blijven groeien. Pep gunt iedereen zijn dosis geluk. Zijn ZEKERtraining heeft maar 1 doel: mensen in beweging krijgen, waarbij regie, zelfvertrouwen en geluk kernbegrippen zijn. In zijn trainingen werken mensen door middel van diverse technieken aan het omzetten van stagnatie & twijfel in beweging en richting. Zijn persoonlijke aanpak en de hoge waarderingen van deze training brachten hem in 2013 in de finale van de Wedstrijd om de Beste Opleider van Nederland. In de jaren erna is de training verder uitgegroeid tot de hoogst gewaardeerde training in Nederland op het gebied van persoonlijke groei. Hij draagt zijn eigen geluk (en de onderliggende technieken waarmee hij dat heeft bereikt) met regelmaat uit in lezingen, trainingen en workshops. Omdat hij vindt dat geluk meer onze aandacht verdient, geeft hij graag geluksworkshops aan leerlingen op scholen. 'Geluk in de pocket' is jouw handboek op weg naar geluk, vol technieken die werken. Gun het jezelf!

Andere boeken door Pep Degens

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Hoe gelukkig ben jij?
Word de baas over je eigen geluk!
Over dit boek

1. Klem in de spagaat van onbehagen
1.1 De zoektocht naar geluk
1.2 Kun je je geluk beïnvloeden?
1.3 Hinderlaag 1: gaan voor succes
1.4 Hinderlaag 2: misleidende psychologische drijfveren
1.5 Jouw poort naar geluk: uit de spagaat!

2. Hoe ontwikkel je jouw geluk?
2.1 Je basishouding is je fundering
2.2 Leer gelukkig worden
2.3 Leidend verlangen: je richting en wapen
2.4 Jij en de omstandigheden: confrontatie, acceptatie, berusting?
2.5 Wees bereid de prijs te betalen

3. Je verleden als vertrekpunt voor geluk
3.1 Eigenwaarde: bodem of valluik?
3.2 Afronden als stap naar acceptatie
3.3 Zit het niet gewoon in je karakter?
3.4 Wat zegt je gelukslijn?

4. Gelukkig verder!
4.1 Twijfel hoort erbij
4.2 Kies en kom in actie
4.3 Je emoties als bondgenoot
4.4 Hoe ga jij om met stress en druk?

5. De baas blijven over je geluk
5.1 Focus en dagelijks onderhoud
5.2 Doorbijten, ook als het lastig wordt
5.3 Toekomstig geluk: een nieuwe spagaat?
5.4 Waarde toevoegen: de slagroom op de taart
5.5 Vijf vragen om jezelf gelukkig te houden

Nawoord
Over de auteur
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geluk in de pocket!