Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Meritocratie

op weg naar een nieuwe klassensamenleving?

Paperback Nederlands 2016 9789462983397
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De meritocratie gold lange tijd als belofte voor een meer open en gelijke samenleving. Een samenleving waarin mensen hun maatschappelijke positie verkrijgen op basis van hun eigen verdiensten. Maar wat als die verdiensten in hoge mate worden bepaald door je afkomst? Als een kind van hoogopgeleide ouders aanzienlijk meer kans maakt op succes in het onderwijs en op de arbeidsmarkt dan een kind van laagopgeleide ouders? En als ook nog eens blijkt dat het merendeel van de bevolking - inclusief de 'verliezers' - deze meritocratische principes onderschrijft?
In Meritocratie: op weg naar een nieuwe klassensamenleving? Beschrijven gerenommeerde Nederlandse onderzoekers in hoeverre het huidige Nederland daadwerkelijk een meritocratische samenleving is. Vervolgens brengen zij de maatschappelijke gevolgen van hun bevindingen in kaart. Mondt de meritocratie niet uit in een nieuwe klassensamenleving, waarin de scheidslijnen nog scherper en hardnekkiger zijn dan in de voorbije industriële samenleving?

Specificaties

ISBN13:9789462983397
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul de Beer

Paul de Beer is Henri Polak hoogleraar voor arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam en is verbonden aan het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) en De Burcht (Centrum voor Arbeidsverhoudingen).

Andere boeken door Paul de Beer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Meritocratie