Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het bezwaar van de leraar

Hoe slecht beleid de Nederlandse school vernielt

Paperback Nederlands 2018 9789462988637
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De druk op docenten wordt almaar groter, door onrealistische eisen van leerlingen, ouders, schooldirecties en de overheid. Intussen neemt de kwaliteit van het onderwijs af.

In 'Het bezwaar van de leraar' beschrijft leraar, lerarenopleider en publicist Ton van Haperen het Nederlandse onderwijs van binnenuit. Hij laat zien dat er nog steeds een groeiende kloof bestaat tussen bestuur en leraren, waardoor de beleidsresultaten tegengesteld zijn aan de doelstellingen. Van Haperen schrijft in dit vlammende betoog dat dit makkelijk anders kan.

Na het parlementair onderzoek onder leiding van Jeroen Dijsselbloem in 2008 leek het erop dat er meer zou worden ingezet op de professionalisering en ondersteuning van docenten. Het verwijt aan de politiek was dat zij onderwijsvernieuwingen had doorgedrukt, zonder naar docenten, leerlingen en ouders te luisteren. Van Haperen laat zien dat Dijsselbloems roep om herstelbeleid verloren dreigt te gaan. Onderwijsinstellingen zijn log en inefficiënt, en leraren tonen steeds minder werkplezier. Onze kinderen scoren weliswaar goed op toetsen, maar van beklijving van kennis is amper sprake.

In 2007 werd het vorige boek van Van Haperen, 'De ondergang van de leraar', door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar. Ruim tien jaar later trekt de bevlogen leraar wéér aan de bel.

'Van Haperens betoog is overtuigend' - Aleid Truijens in de Volkskrant

Specificaties

ISBN13:9789462988637
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:210
Druk:1
Verschijningsdatum:28-9-2018
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ton van Haperen

Ton van Haperen is ruim dertig jaar leraar economie aan het Rythovius College in Eersel. Daarnaast leidt hij al twintig jaar leraren op aan de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden. Hij ontwikkelt lesmateriaal, is columnist van Het Onderwijsblad en publiceert regelmatig in tijdschriften en kranten.

Andere boeken door Ton van Haperen

Inhoudsopgave

Proloog

1. Het schoolbestuur is een middeleeuwse organisatie
2. Leerlingen worden slimmer, leraren niet
3. Leren voor het examen is niet hetzelfde als leren

Epiloog
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het bezwaar van de leraar