Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beter van wel

Nog meer provocatieve psychologie

Paperback Nederlands 2016 9789463190114
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Maak kennis met de provocatieve psychologie van Jeffrey Wijnberg

Het neurotisch handboek Psychologische zelfhulpboeken prediken het geluk en hoe de mens vol zelfvertrouwen en succesvol kan zijn. Met  Het neurotisch handboek wil Wijnberg een lans breken voor iedereen die liever lijdt en strijdt dan zich laat bekeren door de religie van de positivo’s. Met goed doordachte twijfeltechnieken en zelfondermijnende inzichten laat hij zien hoe het postmoderne geluksstreven de nek kan worden omgedraaid.

Dat moet ik nog een plekje geven  Durf je jezelf wel kwetsbaar op te stellen? Kun je je boosheid wel loslaten? Of lukt het je niet om, laten we maar zeggen, echt tot de kern komen? Nee? Geen nood. Ook Wijnberg raakt van het padje als hij geconfronteerd wordt met moderne psycho-blabla zoals 'leermoment' en 'emotionele blokkade'. Hij maakt er korte metten mee en zet de lezer met beide benen op de grond.

De zin van onzin  De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Wijnberg komt tot de ontdekking dat mensen die kunnen leven met deze tegenstellingen, gelukkiger zijn. Want wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.

Specificaties

ISBN13:9789463190114
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:410
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jeffrey Wijnberg

Drs. Jeffrey Robert Wijnberg is geboren in 1951 in Madison, Wisconsin (VS). Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie in Nijmegen en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina 'Vrouw' verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand.

Andere boeken door Jeffrey Wijnberg

Inhoudsopgave

Deel 1: Het neurotisch handboek
Deel 2: Dat moet ik nog een plakje geven
Deel 3: De zin van onzin

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beter van wel