Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe raak je ze kwijt?

Over ontspoorde leiders en slechte managers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789463190398
Direct te downloaden

Samenvatting

Het vervolg op Hoe word ik een rat?

Fraude, corruptie, machtsmisbruik en gesjoemel komen in de samenleving meer voor dan ons lief is. In zijn boek Hoe word ik een rat? deed Joep Schrijvers het repertoire van de ‘rat’ uit de doeken. Daarin ging het over het politieke spel dat in kantoren van hoog tot laag – door managers én medewerkers – wordt gespeeld. In zijn nieuwe boek richt hij zijn pijlen op leiders en managers die hun macht in de hoogste versnelling misbruiken, maar spaart hij ook de volgers, medewerkers, niet.

Waarom worden sommige leiders en managers corrupt en wreed, en blijven andere de mildheid en redelijkheid zelve? Hebben zij last van dominante alfa-genen, een verstoorde jeugd, ongetemde driften, maken zij denkfouten of zijn ze verslaafd aan hun succes?

Waarom slikken wij ons commentaar in als we de baas, de leider, verkeerde dingen zien doen? Hoe ongehoorzaam zijn we als dat echt moet? Als puntje bij paaltje komt mopperen boze burgers, medewerkers, klanten, studenten, patiënten, huurders en aandeelhouders als pruilende peuters op al het onrecht dat hun wordt aangedaan.

Toezichthouders dragen mede schuld aan de ontsporing van onze leiders en managers. Te veel nevenfuncties, geen verstand van zaken, inteelt en onkritisch groepsdenken, dubbele petten en een groot gebrek aan moed. Toezichthouden is meer dan een gezellig tijdverdrijf. Ook zijn er allerlei culturen en structuren die slechte leiders en managers niet corrigeren en zelfs voortbrengen.
Gelukkig kunnen we aan de hand van dit boek ontsporing in een vroegtijdig stadium herkennen en er iets aan doen! Er wordt een aantal technieken besproken die beginnen met welwillende en constructieve maatregelen – het aspirientje bij beginnende hoofdpijn – en eindigen met grootschalig vreedzaam verzet – de intensive cure.

De vraag is niet: Hoe krijg je goede leiders? De vraag moet zijn: Hoe komen we van slechte leiders af?!

Specificaties

ISBN13:9789463190398
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:204
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:14-2-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (5)

Hoe raak je ze kwijt? - 'Mag niet genegeerd worden'
Peter de Roode | 27 oktober 2017
De centrale vraag van dit boek is: Hoe verhinderen we slecht leiderschap? Hoe raak je ontspoorde leiders en slechte managers kwijt? In Hoe raak je ze kwijt? neemt Joep Schrijvers een niet-alledaags standpunt in om duidelijk te maken dat leiderschap te veel door een roze bril is bekeken.
Lees verder
Hoe raak je ze kwijt? - Over ontspoorde leiders en slechte managers
Paul Misdorp | 17 mei 2017
Het probleem van leiderschap, namelijk slecht leiderschap, is volgens Joep Schrijvers, ten onrechte een verwaarloosd thema. Het is hoog tijd de ‘gestoordheid van het alledaagse’ onder ogen te zien en niet mee te gaan in het positieve intentiedenken dat verhindert de vinger op de zere plek te leggen.
Lees verder
Hoe raak je ze kwijt? - Een bedrieglijk eenvoudig boek
Leike van Oss | 21 april 2017
In Hoe raak je ze kwijt? lees je Joep Schrijvers op zijn best. Hij stelt een weinig belicht thema in de leiderschapsliteratuur aan de orde: die van de ontspoorde leider en de slechte manager. Eindelijk.
Lees verder
Hoe raak je ze kwijt? - Over ontspoorde leiders en slechte managers
Dave van Ooijen | 20 maart 2017
De meeste managementboeken gaan over de vraag hoe je een goede leider wordt. Over ontspoorde leiders en slechte managers wordt slechts sporadisch iets geschreven. Laat staan hoe je van ze afkomt. Joep Schrijvers doet dat in Hoe raak je ze kwijt? wel. En dat is bijzonder.
Lees verder
Hoe raak je ze kwijt? - Het vervolg op Hoe word ik een rat?
Louis Thorig | 16 februari 2017
De meest verkochte managementboeken in Nederland gaan over algemeen management, persoonlijke effectiviteit, organisatiekunde, verandermanagement en leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

2.1 van de 5
61 stemmen
10
3
6
9
33

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

column
Redactioneel - Kaartenhuis
Pierre Pieterse 26 juni 2017 Ik ben, zoals zo veel mensen, een fan van House of Cards. De Amerikaanse versie dan, met als hoogtepunt de eerste aflevering waarin meteen alle kaarten op tafel worden gelegd.
interview
Joep Schrijvers: ‘Een narcistische leider is spannender dan een heilig boontje’
Hans van der Klis 11 april 2017 Vijftien jaar na Hoe word ik een rat? heeft Joep Schrijvers eindelijk een vervolg op zijn bestseller geschreven: Hoe raak je ze kwijt? Over ontspoorde leiders en slechte managers. Er is lange tijd te weinig aandacht geweest voor kwaadaardig leiderschap, vindt Schrijvers. ‘Het lijkt wel alsof de leiderschapsindustrie aan suikerziekte lijdt, zo zoetig zijn alle verhalen.’
preview
Eindelijk een opvolger voor de Rat: hoe raak je ontspoorde leiders kwijt
Hans van der Klis 18 februari 2017 Vijftien jaar na zijn grote succesnummer Hoe word ik een rat? presenteerde Joep Schrijvers in de Industrieele Groote Club in Amsterdam de opvolger: Hoe raak ik ze kwijt? Het is de hoogste tijd dat we weer aandacht gaan besteden aan ontspoorde leiders en slechte managers, vindt Schrijvers. ‘De leiderschapskunde van de laatste dertig of veertig jaar lijdt aan suikerziekte.’

Over Joep Schrijvers

Joep Schrijvers doet onderzoek naar westerse advies- en lesboeken voor vorsten, bestuurders en managers van Homerus tot Covey. Hij is schrijver van succesvolle, kritische boeken en artikelen over management, mens en maatschappij.

Andere boeken door Joep Schrijvers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe raak je ze kwijt?