Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Olifanten laten vliegen

Het proces van radicale innovatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789463191685
Direct te downloaden

Samenvatting

Voor zowat iedere grote onderneming heeft innovatie tegenwoordig de allerhoogste prioriteit. De druk om te innoveren wordt steeds groter, en de prijs die wordt betaald wanneer het niet lukt steeds hoger. Intussen wil het bij de meeste ondernemingen maar niet opschieten. Ze bedienen zich allemaal nog steeds van methoden die decennia geleden zijn bedacht en die inmiddels allang achterhaald zijn. Daarom, ook, verliezen de allergrootste ondernemingen ter wereld soms een complete markt aan een startup waarvan ze nog nooit hadden gehoord.

In 'Olifanten laten vliegen' laat Steven S. Hoffman zien hoe zowel succesvolle startups als gevestigde ondernemingen te werk gaan om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen. Ook geeft hij antwoorden op de cruciale vragen voor iedere innovator:
- Hoe innoveren de entrepreneurs in Silicon Valley?
- Waarom lopen sommige van de slimste ondernemingen vast in het innovatieproces?
- Hoe kan een innovatieteam het beste worden gestructureerd?
- Wie moeten er in die teams zitten, en wat moeten zij kunnen?
- Hoe kan er worden geïnnoveerd in een grote organisatie?
- Welke methoden en processen leveren aanhoudende resultaten op?

De antwoorden op deze vragen liggen niet voor het oprapen. Innovatie is een ingewikkeld, rommelig en vaak troebel proces. Toch doet de auteur dit proces stap voor stap uit de doeken, en laat tot in detail zien hoe het ook in jouw onderneming kan worden opgetuigd. Hij legt uit hoe je de lessen kunt overnemen en in iedere gevestigde onderneming kunt toepassen – of het nu een startup is, een familiebedrijf of een multinational.

Specificaties

ISBN13:9789463191685
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:24-12-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Olifanten laten vliegen - Radicale innovaties in organisaties
Jan Hoogstra | 29 april 2019
Een olifant laten vliegen, dat zou pas een innovatie zijn…. In tekenfilms kan het, maar in het echte leven zou dit een radicale innovatie zijn.. Steven S. Hoffman neemt vliegende olifanten als metafoor voor radicale innovatie in Olifanten laten vliegen, radicale innovaties in organisaties.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (2)

interview
Steve Hoffman: ‘Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden voor startups’
Jeroen Ansink 14 mei 2019 Bij Founders Space begeleidt Steve S. Hoffman startups en organisaties in innovatie. In zijn onlangs in het Nederlands verschenen boek Olifanten laten vliegen – Radicale innovatie in organisaties beschrijft hij wat we van succesvolle startups kunnen leren. ‘Steek niet te veel tijd in een idee, maar liever in het vinden van de juiste mensen.’
preview
Olifanten laten vliegen - Het proces van radicale innovatie
Steven Hoffman 16 januari 2019 Voor zowat iedere grote onderneming heeft innovatie tegenwoordig de allerhoogste prioriteit. Toch denkt nog niet één op de vier topmanagers dat de eigen organisatie er goed in is.

Over Steven Hoffman

Na het oprichten van drie start-ups in Silicon Valley, begon Steven Hoffman het bedrijf Founders Space met de missie om entrepreneurs en intrapreneurs op te leiden en te helpen groeien. Hoffman heeft honderden startende ondernemers en leidinggevenden opgeleid in de kunst van innovatie.

Andere boeken door Steven Hoffman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Olifanten laten vliegen