Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Cultuurmarxisme

er waart een spook door Europa

Paperback Nederlands 2018 9789463383608
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Er waart een spook door het Westen, niet dat van het communisme, maar van het cultuurmarxisme. Het communisme is dood, het cultuurmarxisme
springlevend. Cultuurmarxisme is een term waarmee critici bepaalde onderdelen van de linkse politieke agenda aanduiden en afwijzen. Volgens de critici zou het marxisme weliswaar zijn verslagen, maar is het als een Phoenix uit zijn as herrezen in een andere vorm. Marxisten hebben de preoccupatie met de materiële (sociaaleconomische( omstandigheden verlaten en zich gericht op de cultuur. De arbeider (het proletariaat) 'als troetelkind van linkse intellectuelen' heeft plaats gemaakt voor nieuwe verworpenen der aarde (Fanon(. Het heeft geleid tot een soms absurde zoektocht naar "nieuwe zieligheid".
Of doet dit onrecht aan de ernst van de situatie? Is wellicht meer te zeggen voor cultuurmarxisme dan we zouden denken? Is het niet gewoon juist dat de arbeider zich heeft geëmancipeerd en staan nu nieuwe groepen in de wachtrij die onze aandacht en zorg verdienen? Hebben de critici van het cultuurmarxisme het niet gewoon bij het verkeerde eind?

"Zoals eerdere periodes uit de geschiedenis kunnen worden aangeduid als ' romantisch' of 'fascistisch', zo kunnen we de huidige tijd aanduiden als 'oikofoob' of 'cultuurmarxistisch'. Deze manier van denken over de wereld, van voelen, van ervaren, bestrijkt alle domeinen van het leven en dient te worden ontmaskerd en verslagen als we de beschaving willen behouden. Deze bundel van Paul Cliteur biedt een strategisch handboek-soldaat."

- Thierry Baudet

"Dit boek toont haarscherp aan hoe links haar progressieve idealen heeft ingeruild voor steun aan, of op zijn minst stilzwijgen over, de meest conservatieve tradities en gebruiken. "

- Dirk Verhofstadt

"Sinds kort waart de term 'cultuurmarxisme' door Nederland"

- Nederlands Dagblad

"Cultuurmarxisme herinnert aan cultuurbolsjewisme"

- Trouw

"Er waart een culturmarxistisch spook door ons diversiteitsdebat"

- NRC Handelsblad

"Cultuurmarxisme verlamt de kracht van links"

- De Morgen

Specificaties

ISBN13:9789463383608
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:306
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2018
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul Cliteur

Prof. dr. P.B. Cliteur is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit van Leiden.

Andere boeken door Paul Cliteur

Over Perry Pierik

Dr. Perry Pierik (1965) is auteur van verschillende historische boeken. Het bekendste werk van zijn hand is 'Van Leningrad tot Berlijn', over de Nederlanders aan het oostfront. Daarnaast publiceerde hij 'Hitlers Lebensraum, Hongarije 1944-1945' waarover de Magyar Nemzet schreef dat dit boek 'een goudmijn' was - alsmede een boek over keizer Wilhelm II 'De verlaten monarch' - alswel een boek over de geopoliticoloog Karl Haushofer waarop Pierik bij Prof. Henri Beunders promoveerde aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Begin jaren negentig publiceerde Pierik een groot aantal opinieartikelen in de Nederlandse pers voor vrijwel het gehele scala aan opinieweekbladen en dagbladen.

Andere boeken door Perry Pierik

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cultuurmarxisme