Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Banken & falende toezichthouders

Over zwendel met renteswaps en andere schandalen

Paperback Nederlands 2018 9789463384858
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 'Banken en falende toezichthouders' schetst Pieter Lakeman een onthutsend beeld van het optreden van Nederlandse banken jegens hun trouwe klanten. De afgelopen jaren hebben die banken MKB-ondernemers, woningcorporaties en andere klanten actief van valse informatie voorzien. Daarmee hebben zij deze klanten verleid tot de aankoop van inferieure financiële producten.

Volgens Lakeman moeten de banken dat geweten hebben. Vele klanten hebben dit niet overleefd. Toezichthouders, De Nederlandsche Bank en de AFM, stonden erbij en keken ernaar. Toezichthouders die speciaal voor bescherming van woningcorporaties waren opgericht stimuleerden deze praktijken zelfs actief.

Specificaties

ISBN13:9789463384858
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:214
Druk:1
Verschijningsdatum:6-12-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Pieter Lakeman

Lakeman is vooral bekend geworden door op 1 oktober 2009 spaarders van DSB Bank tot een bankrun op te roepen als gevolg waarvan deze failliet ging. Daarmee wist hij de wanpraktijken van deze bank te beëindigen. Lakeman heeft een groot aantal jaarrekeningprocedures tegen beursvennootschappen gevoerd en vele daarvan gewonnen. Hierdoor heeft hij grote invloed gehad op de accountancy in Nederland. De laatste jaren richt hij zijn pijlen op het bankwezen en voert hij procedures tegen de banken. Pieter Lakeman is auteur van het in 1984 verschenen 'Het gaat uitstekend; zwendel en wanbeleid in het Nederlandse bedrijfsleven' (88.000 exemplaren verkocht). In 1985 schreef hij met medeauteur Pauline van de Ven 'Failliet op krediet; de rol van de banken in Nederland' (64.000 exemplaren verkocht). In 2003 verscheen van zijn hand 'Accountants in de fout'. Daarnaast heeft hij vele andere publicaties op zijn naam. Pas na de val van Lehman Brothers in september 2008 sprak de financiële wereld over de kredietcrisis maar Lakeman schreef al in september 2007 aan de Europese Commissie: ‘Amerikaanse banken hebben niet pas sinds eind vorig jaar maar al jarenlang door het in omloop brengen van onvoldoende gedekte en niet gegarandeerde obligaties het internationale bankwezen ondermijnd.’ Lakeman vroeg daar onderzoek naar te doen en kreeg zijn zin. Lakeman heeft tientallen ondernemingen bij het incasseren van schadeclaims bijgestaan.

Andere boeken door Pieter Lakeman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. De opkomst van de renteswap en het gebrekkige ingrijpen van toezichthouders
3. Rabobank
4. ABN AMRO Bank
5. Andere voorbeelden van bankcair optreden
6. Greenspan, Reagan, Bush en Clinton vergroten macht Amerikaanse banken
7. Handel in renteswaps, het zusje van de LIBOR-fraude
8. Kredietcrisis 2005-2008 stimulans voor de renteswaphandel
9. Renteswap versus renteswap
10. Toezichthouders DNB en AFM
11. Woningcorporaties en huurders: slachtoffers van toezichthouders en politici
12. Schadevergoeding door Britse banken: 100% en meer
13. Schadevergoeding door Nederlandse banken: gemiddeld 10,6%

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Banken & falende toezichthouders