Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 47% korting
,

Diversiteit, identiteit en de ‘culture wars’

Paperback Nederlands 2019 9789463385305
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
27,95
14,95
VOORDEEL - 47% korting

Samenvatting

Diversiteit – het lijkt een nieuw toverwoord. Eurocommissaris (en PvdA-coryfee) Frans Timmermans verklaarde op Junckeriaanse wijze dat men ‘divers zal zijn’ of ‘niet zal zijn’. Als alternatief noemde hij ‘oorlog’.
Het zijn apocalyptische woorden. Wat betekenen ze en is er überhaupt een onomstreden definitie van diversiteit? Waar komt dit diversiteits-denken plots vandaan? Is het nuttig? Over welke soort diversiteit gaat het? Elke soort? Dat kan nauwelijks de bedoeling zijn – een samenleving met moordenaars, kinderverkrachters, racisten en nazi’s zal niemand voor ogen hebben, hoe ‘divers’ ook…
Betekent ‘diversiteit’ dat achtergestelden nu een stem krijgen? Als dat zo is, wie zijn dat dan? Tegenwoordig worden ‘mensen van kleur’ afgezet tegen ‘witten’. Diversiteit is vaak een strijdkreet om institutioneel racisme aan te kaarten. Maar speelt diversiteit aan ideeën ook een rol? Wil diversiteit óók zeggen dat mensen meer ruimte verdienen om uit te komen voor hun rechts-realistische opvattingen binnen het publiek debat, het maatschappelijk middenveld en de instituties?
In Diversiteit, identiteit en de ‘culture wars’ brengt een groep wetenschappers, intellectuelen en politieke analisten orde en structuur aan in de verwarrende hoeveelheid meningen over dit onderwerp. Daarbij besteden we niet alleen aandacht aan diversiteit in de samenleving, maar ook aan diversiteit in de instellingen. Is bijvoorbeeld de universiteit te blank? Of te links?
Paul Cliteur | Wim Couwenberg | Afshin ellian | Theo francken & David Dessin
bas hengstmengel & esther van fenema | jesper jansen | coen de jong | Sid Lukkassen
perry pierik | pamela pinas | darya safai | Renzo verwer

Specificaties

ISBN13:9789463385305
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2019
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul Cliteur

Prof. dr. P.B. Cliteur is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit van Leiden.

Andere boeken door Paul Cliteur

Over Perry Pierik

Dr. Perry Pierik (1965) is auteur van verschillende historische boeken. Het bekendste werk van zijn hand is 'Van Leningrad tot Berlijn', over de Nederlanders aan het oostfront. Daarnaast publiceerde hij 'Hitlers Lebensraum, Hongarije 1944-1945' waarover de Magyar Nemzet schreef dat dit boek 'een goudmijn' was - alsmede een boek over keizer Wilhelm II 'De verlaten monarch' - alswel een boek over de geopoliticoloog Karl Haushofer waarop Pierik bij Prof. Henri Beunders promoveerde aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Begin jaren negentig publiceerde Pierik een groot aantal opinieartikelen in de Nederlandse pers voor vrijwel het gehele scala aan opinieweekbladen en dagbladen.

Andere boeken door Perry Pierik

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diversiteit, identiteit en de ‘culture wars’