Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De slag om Europa

Hoe China en Rusland ons continent uit elkaar spelen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789463821698
Direct te downloaden

Samenvatting

Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar tegenwoordig ziet de Chinese president Xi Jinping het continent als een wingewest. Hij is al jaren bezig invloed te kopen en probeert zo de Europese Unie uit elkaar te spelen.

Rusland voelt zich bedreigd en president Poetin voert geheime operaties uit om de NAVO te ontwrichten. Beiden denken dat een sterk Europa hun wereldwijde ambities in de weg staat. President Trump maakte het de Russen en Chinezen intussen gemakkelijk door zich van zijn trouwste bondgenoten af te keren en de aanval op de Europese instituties te openen.

Nu het continent van alle kanten wordt belaagd, worstelen de politieke leiders met een antwoord. De coronacrisis heeft de uitdaging nog verder vergroot. Behalve een geopolitieke, een financiële en een politieke crisis is er nu ook nog een gezondheidscrisis, terwijl de Brexit en klimaatverandering niet zijn opgelost. Is Europa sterk genoeg om al deze uitdagingen aan te kunnen? Blijven we een speler in de wereld of worden we de speeltuin van de wereldmachten? Voor Europese burgers staat er veel op het spel, want dat laatste betekent hoe dan ook minder welvaart en meer onveiligheid.

De slag om Europa is een pleidooi om de realiteit onder ogen te zien en nieuwe keuzes te maken, geschreven door een van de grootste geopolitieke denkers van deze tijd.

Specificaties

ISBN13:9789463821698
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:368
Druk:1
Verschijningsdatum:2-4-2021
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Expertrecensies (1)

De slag om Europa 'Aanrader voor zowel voor- als tegenstanders'
Sjors van Leeuwen | 21 mei 2021
Waarom willen China, Amerika en Rusland Europa in hun macht krijgen? Waarom haten Poetin en Trump de Europese Unie? En waarom proberen ze Europa klein te krijgen met handelsoorlogen, verspreiding van nepnieuws en spionage? En wat gaat president Biden doen? Je leest het antwoord in De slag om Europa van Rob de Wijk. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Rob de Wijk

Prof.dr. R. de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden en directeur van het Haags Centrum voor Strategische Studies.

Andere boeken door Rob de Wijk

Inhoudsopgave

Vooraf

1 De Chinezen komen
2 De solidariteitscrisis
3 De drakenkop
4 Tsaar Poetin en het Westen
5 De slag om de Westelijke Balkan
6 De Grote Dealmaker
7 Weltpolitikfähigkeit
8 Slot: hoe nu verder?

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De slag om Europa