Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De wereld is rond

Een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789464013429
10
Voormalig top 10Totaal 9 dagen
Voormalig top 100Totaal 114 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Winnaar Managementboek van het Jaar 2020
Lees hier het juryrapport >

Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm, waarbij digitale krachten hen dwingen om een nieuwe positie in te nemen.

Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfde de problematiek van langer leven? In deze nieuwe editie van De wereld is rond gaat Jo Caudron verder op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties. Hij komt daarbij tot de conclusie dat ze samen een metastorm vormen, een allesoverstijgende reeks van met elkaar verweven perfecte stormen. Deze metastorm heeft een impact op elke beslissing die we als bedrijf, beleid of individu nemen. In de nasleep van de coronacrisis onderzoekt de auteur in welke mate de gevolgen van de pandemie als brandversneller fungeerden voor wereldwijd opflakkerende veranderingen.

De wereld is rond is een optimistisch pleidooi om uitdagingen holistisch te benaderen en aan te pakken. Slagen we daarin, dan wacht ons een toekomst die meer dan de moeite waard is en waarin we beter gewapend zijn tegen de grote systeemschokken die ons nog te wachten staan. Jo Caudron is al jaren actief als digitaal ondernemer. Sinds tien jaar is hij transformatiestrateeg.

Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie vormen voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden.

Specificaties

ISBN13:9789464013429
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:292
Uitgever:Pelckmans
Druk:2
Verschijningsdatum:14-9-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (6)

recensie
De wereld is rond - ‘Hoopvol en broodnodig’
Elmas Duduk | 15 februari 2022
De rode draad in 'De wereld is rond' van Jo Caudron wordt gevormd door 'metastormen': maatschappelijke transformaties die alles raken. Met die term wil Caudron de omvang duiden van de uitdagingen die ons te wachten staan.
Lees verder
recensie
De wereld is rond - 'Lezen!'
Paul Hassels Mönning | 2 december 2020
Middenin de eerste smart lockdown won De wereld is rond het predikaat managementboek van het jaar 2020. Het boek is bijzonder actueel, relevant en waardevol.
Lees verder
recensie
De wereld is rond - 'Een inspirerende kijk op de toekomst'
Sjors van Leeuwen | 11 juni 2020
Disruptieve ontwikkelingen hebben de wereld in zijn greep. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm en de maatschappij verandert ingrijpend door digitalisering, globalisering en klimaatverandering. Jo Caudron beschrijft in De wereld is rond deze metastorm op het gebied van wonen, werk en mobiliteit en geeft handvatten voor een toekomstgericht transformatieplan.
Lees verder
recensie
De wereld is rond - 'Goed geschreven, goed onderbouwd en inspirerend boek'
Peter van der Wel | 1 mei 2020
Jo Caudron beschrijft in De wereld is rond een ‘metastorm'. Een totale maatschappelijke transformatie, die veel verder gaat dan alleen het digitaliseren van bestaande processen of bedrijfsmodellen. De metastorm is een kans en een noodzaak voor bedrijven om mee te transformeren en mee te gaan naar een nieuwe circulaire wereld.
Lees verder
recensie
De Wereld is Rond - 'Een realistisch en optimistisch toekomstbeeld'
Louis Thorig | 22 april 2020
De auteur van De wereld is rond is geen econoom, geen academicus maar noemt zichzelf een selfmade transformatiestrateeg. In zijn boek beschrijft Jo Caudron een optimistisch masterplan.
Lees verder
recensie
De wereld is rond - 'Boeiend en inspirerend'
Elly Stroo Cloeck | 17 februari 2020
De wereld is rond dekt een groot aantal onderwerpen af, is daarmee holistisch, en ook optimistisch. Het komt een beetje over als een mix van Feitenkennis, Sapiens (uit beide boeken citeert Cauldron dan ook uitgebreid) en Donuteconomie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
20 stemmen
14
3
0
2
1

Interviews en artikelen (5)

preview
De wereld is rond (herziene editie) - Roadmap voor hoop
Jo Caudron 3 september 2021 Toen mijn meest recente boek De wereld is rond eind 2019 verscheen, was de grootste crisis sinds Wereldoorlog Twee in volle aanmaak. Het zou nog 10 weken duren voor de Chinese autoriteiten de WHO op de hoogte brachten van het bestaan van Covid-19 en nadien nog eens 10 weken voor het virus de hele wereld in haar greep kreeg. 
column
De wereld is corona
Pierre Pieterse 15 juni 2020 Ik zou bijna zeggen, was dat maar zo. Sinds het schrijven van deze editorial is de bom overal ingeslagen, en is corona nog maar een van de problemen die moeten worden opgelost. Maar gelukkig blijft de centrale boodschap van onderhavig stukje fier overeind, misschien wel meer als toen: we zijn toe aan een herbezinning!
interview
Jo Caudron: ‘Dit boek had het eind van mijn carrière kunnen betekenen’
Hans van der Klis 12 juni 2020 Zijn naam als de winnende auteur was nog maar nauwelijks gevallen, of Jo Caudron liet digitaal vuurwerk ontsteken, terwijl zijn echtgenote thuis met een fles champagne de trap kwam opstormen. De uitreiking van het Managementboek van het Jaar 2020, op het online platform Zoom, werd door de coronacrisis een gedenkwaardige aangelegenheid, met een geheel eigen dynamiek
interview
Jo Caudron: ‘Dit boek had het eind van mijn carrière kunnen betekenen’
Hans van der Klis 20 april 2020 De Vlaming Jo Caudron kreeg op 16 april de prijs voor het Managementboek van het Jaar 2020 voor zijn boek De wereld is rond. Door de coronacrisis niet zoals gebruikelijk tijdens het jaarlijks Managementboekengala, maar tijdens een goed bekeken webinar op Zoom.
nieuws
Juryrapport Managementboek van het Jaar 2020-De wereld is rond-Jo Caudron
Peter de Roode 16 april 2020 Zojuist is op de drukbezochte online bekendmaking van het Managementboek van het Jaar 2020 het boek De wereld is rond van Jo Caudron uitgeroepen tot winnaar. In dit bericht vindt u het juryrapport.

Over Jo Caudron

Jo Caudron is als ondernemer gepassioneerd door technologie en media. Vanuit zijn 20 jaar ervaring in de online wereld en als oprichter van talrijke internetbedrijven, is hij een veelgevraagd spreker op het vlak van digitale en sociale media en adviseert hij grote bedrijven in binnen- en buitenland.

Andere boeken door Jo Caudron

Inhoudsopgave

Dankwoord
Inleiding

1 De Metastorm
2 Ontwaken
3 De wereld is boos
4 Vooruitgangspessimisme verklaard
5 Welvaart en geluk
6 Een optimistisch perspectief
7 De Peak Stuff Economy-revolutie
8 De perfecte storm in werk
9 De perfecte storm in wonen
10 De perfecte storm in mobiliteit
11 De toekomst in 2030
12 Wat is er nodig?
13 Het managen van de Metastorm met behulp van het SUPERchange-model
14 De wereld is rond

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De wereld is rond