Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Over leiderschap

19 inzichten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789464019605
Verkooppositie 2247Hoogste positie: 114
Direct te downloaden

Samenvatting

Sommige boeken verengen leiderschap tot eenvoudige recepten. Ze gaan vaker over succes in het verleden dan over wat vandaag, in een andere context, behulpzaam is. Andere boeken beperken zich tot wat ‘de wetenschap’ bewezen heeft en worden een kleurloos stukje waarheid. Nog andere boeken maken leiderschap vaag en abstract.

De ambitie van Over leiderschap. 19 inzichten is om recht te doen aan zowel waarheid als realiteit van leiderschap. De wetenschap heeft een en ander te vertellen over wat werkt en niet werkt.

Elk inzicht in dit boek is wetenschappelijk onderbouwd. Dat is een goede start. Tezelfdertijd beoefenen leiders de kunst van het mogelijke, met de mensen die er zijn en in de gegeven omstandigheden. Hier schiet wetenschap vaak tekort. Bij elk inzicht komen leiders aan het woord, leggen we uit waarom het zo moeilijk om te zetten is in de praktijk en wat je vervolgens dan toch nog kan doen.

Het is wat het is. De veelheid van inzichten nodigt uit tot mildheid. Neem vast wat helpt en loop niet vast in wat niet is. Koester een open idee over leiderschap, ook over dat van jezelf. Het gaat om wat jij wil waarmaken met mensen in jouw omgeving: what’s your story?

Specificaties

ISBN13:9789464019605
Trefwoorden:leiderschap
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:244
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:4-7-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Over leiderschap - Relevante, deels verrassende leiderschapsinzichten
Danny Mullenders | 12 september 2022
Ik las ‘Over leiderschap. 19 inzichten’, het nieuwste boek van leiderschapsexpert Koen Marichal en Sioo-rector Jesse Segers, dat verder bouwt op hun drie eerdere versies van de 19 inzichten rond leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Over leiderschap - 19 inzichten
Koen Marichal 21 september 2022 Leiderschap. Mensen verbinden het gemakkelijk aan macht, positie of buitengewone prestaties en denken dat het niet voor hun is, of zelfs buiten hun vermogen ligt. Leiderschap wordt zo iets dat vooral van anderen moet komen. Dat is jammer, onnodig en werkt erg remmend voor mens en maatschappij . ‘Over leiderschap’ heeft een ander narratief. Het wil mensen uitnodigen zichzelf (nog meer) te zien als leider. En dan begint een groot avontuur met de 19 inzichten uit het boek als een betrouwbare gids. 

Over Koen Marichal

Koen Marichal is psycholoog, doceert en ontwikkelt leiderschap in tal van contexten, is oprichter van Casa19 en verbonden aan Antwerp Management School, SIOO, Tias en CNO.

Andere boeken door Koen Marichal

Over Jesse Segers

Jesse Segers is partner en bestuurder van Ginkgoconsulting in België, en Honorary professor aan de Universiteit van Exeter, UK. Hij is tevens gastdocent aan verschillende instellingen zoals Sioo, Antwerp Management School, Stichting bedrijskunde.

Andere boeken door Jesse Segers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over leiderschap