Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Complotdenkers

Hoe gevaarlijk zijn QAnon, nepnieuws en samenzweringstheorieën

Paperback Nederlands 2021 9789464247008
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wat beweegt complotdenkers? Zijn het paranoïde geesten of lijkt hun geloof in samenzweringstheorieën eigenlijk nog het meeste op religie?
Journalist Maarten Reijnders dompelde zich jarenlang onder in de wereld van de samenzweringsgelovigen. Hij sprak verscheidene Nederlandse complotdenkers. Van een herhaaldelijk veroordeelde ex-journalist die de jacht heeft geopend op pedo-netwerken tot een anti-vaccinatieactiviste die ervan overtuigd is dat de Holocaust zwaar wordt overdreven. Ook sprak de auteur een succesvolle ondernemer die meent de moord op John F. Kennedy te hebben opgelost en een oprichter van een politieke partij die de luchtmacht wil inzetten tegen chemtrails sproeiende vliegtuigen.
In deze geactualiseerde editie van Complotdenkers besteedt Reijnders uitgebreid aandacht aan coronacomplotten, QAnon en de antisemitische wortels van deze samenzweringsfantasie over een geheime satanische elite. Ook legt hij uit hoe je een complottheorie kunt herkennen, waarom iedereen wel eens geneigd is om te vallen voor de verleiding van de samenzweringstheorie en waarom dat gevaarlijk is.

Specificaties

ISBN13:9789464247008
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:326
Druk:2
Verschijningsdatum:24-6-2021
Hoofdrubriek:Spiritualiteit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Maarten Reijnders

Maarten Reijnders (1976) is freelance journalist (onder meer voor Bright en Wordt Vervolgd). Van december 2000 tot en met mei 2006 was hij redacteur bij Webwereld. Daarvoor werkte hij voor het dagblad Trouw. In september 1996 richtte hij met Koen Vrancken het e-zine SmallZine op. Toen SmallZine eind 2004 stopte, had het e-zine meer dan dertigduizend abonnees. SmallZine was daarmee één van de grootste Nederlandstalige e-zines. Reijnders studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de London School of Economics and Political Science (LSE). In 1999 studeerde hij net niet cum laude af (story of his life) op de lage opkomst bij de Europese verkiezingen van dat jaar (titel scriptie: 'Ga stemmen op de zakkenvuller van uw keuze').

Andere boeken door Maarten Reijnders

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Complotdenkers